به گزارش خبرنگار ایرنا، مسیر ریلی راه آهن شمال ۳۸۲ کیلومتر طول دارد که با ۹۵ پل و بیش از ۱۴۰۰ آبرو از مناطق جلگهای مازندران و گلستان و همچنین مناطق جنگلی و کوهستانی مازندران میگذرد. این خط ریلی به خاطر جاذبههای فراوان گردشگری معمولاً مورد توجه گردشگران خارجی قرار میگیرد.
به حرکت در آوردن قطار گردشگری در مازندران، ایدهای نو بود که با هدف به فعلیت رساندن بخشی از جاذبههای نادیده مازندران و تولید ثروت و ایجاد اشتغال به مرحله عمل رسید ولی ظاهراً عمر اجرایی شدن آن چندان طولانی نبود.
در استان گردشگر پذیری چون مازندران که از ظرفیتها و قابلیتهای طبیعی فراوانی برای پر و بال دادن به صنعت گردشگری برخوردار است، در درجه اول بهره گیری از این ظرفیت نیازمند همت و حمایت داخلی است تا بتواند سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این بخش ترغیب کند.
قطار گردشگری مازندران بر روی مسیر ریلی راه آهن شمال یکی از جاذبههای نوظهور گردشگری استان است که توانسته در مدت کوتاه اجرا علاقه مندان بسیاری به خود جذب کند و خانوادههای بسیاری از سراسر کشور را در دل رشته کوههای البرز به گشت و گذار بکشاند.
قطار گردشگری شمال پیش از نوروز امسال در ۲ مسیر ساری به سوادکوه و ساری به اینچه برون در استان گلستان انجام میشد که از نوروز ۹۸ مسیر تهران به سوادکوه نیز به آن اضافه شد، مسیری که به گفته شاهدان عینی و مسئولان گردشگری و راه آهن استان، از استقبال خوبی برخوردار شد.
تمامی تورهای قطار گردشگری مازندران یک روزه بود و در هر نوبت هم ۳۷۰ گردشگر به منطقه می آمدند تا از جاذبه های طبیعی و خدادادی بهره ببرند و تمامی سرمایه گذاری بر روی این قطار هم از طریق بخش خصوصی انجام شد بود.
اگر چه آماری دقیقی از میزان جا به جایی گردشگر از طریق قطار گردشگری مازندران وجود ندارد، اما به گفته مسئولان راه آهن شمال، استقبال از طرح قطار گردشگری تا اندازهای چشمگیر بوده است که سازمانها و نهادهای زیادی در استان متقاضی استفاده از تور یک روزه قطار گردشگری مازندران برای نیروهای خود شدند.
با این وصف، حرکت این قطار از چند هفته پیش متوقف شد گفته می شود که دادستانی شهرستان سوادکوه شمالی برای جلوگیری از روزه خواری گردشگران دستور داده است تا برنامه گردشگری قطار فعلاً متوقف شود.
همچنین بر اساس اظهارات تورگردانان مازندران، دادستانی همین شهرستان به توقف قطار گردشگری بسنده نکرده و طی روزهای گذشته از تورهای یک و ۲ روزه گردشگری به استان نیز با عنوان پیشگیری از روزه خواری جلوگیری کرده است.
پیگیری چندین باره خبرنگار ایرنا نیز برای گفت و گو با مسئولان دادستانی استان مازندران تاکنون بی نتیجه بوده است، با این حال خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با روابط عمومی دادگستری استان اعلام آمادگی کرد که حاضر به انتقال نظرات این مجموعه در باره علت توقف قطار و تورهای گردشگری ست.
** به دنبال راهی برای حل این مسئله هستیم
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با تأیید توقف قطار گردشگری و جلوگیری از اجرای چندین تور از سوی دادستانی شهرستان سوادکوه شمالی، افزود: به صورت جد با همکاری استانداری مازندران که ریاست ستاد اجرایی خدمات سفر را به عهده دارد به دنبال رفع این مشکل هستیم.
سیف الله فرزانه با تاکید بر اینکه برای تقویت صنعت گردشگری باید از همه ظرفیتهای استان بهره گرفت ف افزود: گردشگری ریلی از جلمه ظرفیت هایی است که میتواند اشتغال و منبع درآمدی برای جوامع محلی ایجاد کند و برای تحقق آن به یاری و هم افزایی همه دستگاههای خدمات دهنده به گردشگران نیاز داریم و کمک دستگاه قضایی و دستگاههای امنیتی بیش از هر نهادی میتواند در جهت تقویت گردشگری کمک کند.
وی از گردشگری به عنوان یک صنعت فرابخشی یاد کرد و گفت: ما به دنبال تعامل با تمام افراد و نهادها هستیم و با توجه به پیگیریهایی که در چند روز گذشته صورت گرفت بزودی جلسهای با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در جهت برون رفت از مشکل و بازگشت قطار گردشگری بر روی ریل این صنعت در استان تشکیل خواهد شد.
این مسئول افزود: این اتفاق برای استانی که قطب گردشگری کشور محسوب میگردد خوشایند نیست و آسیبهای جبران ناپذیری به تمام ظرفیتهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان برای جذب گردشگر خواهد زد.
فرزانه با بیان اینکه ما هیچگاه از تخلف در مسائل شرعی و دینی از جمله روزه خواری حمایت نمیکنیم، ادامه داد: اما حتی مراجع تقلید نیز برای مسافر و گردشگر به صراحت احکام مورد نظر را صادر کردهاند، و ما تماماً به این احکام پایبندیم.
وی اظهار داشت: مازندران قطب گردشگری کشور با میزبانی بیش از ۶۰ میلیون نفر شب اقامت سالیانه گردشگران است و نمیتوان با استناد به دلایلی این چنینی اقتصاد چند میلیون نفر را متوقف کرد.
** تعطیلی در گردشگری مساوی با تعطیلی اقتصاد کشور
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: با توجه فرمایش رهبری معظم انقلاب؛ "اکنون در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم"، و گردشگری یکی از اصلی ترین بسترهای اقتصادی پیروزی در این جنگ است.
وی با بیان اینکه گردشگری بیش از هر صنعت دیگر فضای اشتغال زایی ایجاد میکند، افزود: تعطیلی گردشگری برابر با تعطیلی اقتصاد بخش عظیمی از مردم کشور و بخصوص مازندران است که کاملاً وابسته به گردشگر است.
او با تاکید بر اینکه گردشگری در هیچ کجای دنیا و در هیچ فصلی تعطیل و متوقف نمیشود، ادامه داد: گردشگری صنعتی پویاست که امکان دارد کوچکترین خللی در آن منجر به آسیبهای جدی شود و حتی شکست آن بیانجامد.
مدیرکل میراث فرهنگی با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه برکت و رزق و روزی است، گفت: اما اینکه برای یک ماه بخواهیم گردشگری استان مازندران را که بزرگترین قطب صنعت گردشگری کشور است تعطیل کنیم، نه تنها منجر به نا امن شدن مقصد گردشگری و ناخشنودی گردشگران و مسافران میشود، بلکه سرمایه گذاران این بخش را نیز دلسرد میکند.
فرزانه همچنین به مشکلات عدیده سرمایه گذاران در مازندران اشاره کرد و گفت: توسعه گردشگری داخلی یکی از اهداف اصلی ستاد اجرایی خدمات سفر استان است که بیش از ۷۰ دستگاه و نهاد اجرایی و بخش خصوصی در آن ایفای وظیفه میکنند. اینکه بخواهیم مانع همین گردشگر داخلی نیز شویم، آسیب جدی به سرمایه گذاران بخش گردشگری خواهیم زد.
وی اظهار داشت: تا به همین جا نیز سرمایه گذاران گردشگری با مشکلات بسیاری از جمله مسائل بانکی و معوقات رنج میبرند و اینکه یک ماه اقتصاد آنها و منبع درآمدشان نیز متوقف شود، خود به نوعی پایان دهنده کار این بخش است.
۷۳۳۵/۱۶۵۴