شبهای قدر در روز ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ ماه رمضان است. در چنین شبی قرآن بر پیامبر اسلام نازل شد و بنا بر روایاتی احتمال نزول قرآن در شب بیست و سوم رمضان بیش از دیگر شب ها است و به همین مناسبت در این شب در اقصی نقاط کشور مراسم مختلفی در مساجد، اماکن مذهبی و حسینه ها برگزار می شود.
سومین شب از شبهای قدر، شب پر رمز و رازی است که فرشتگان و ملکوتیان برای تقریر سرنوشت یک ساله زمینیان و آوردن هر خیر و برکتی برای آنها نازل میشوند.
آئین احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با حضور گسترده مردم مرکز استان خراسان شمالی در محل مصلای امام خمینی (ره) بجنورد برگزار شد.
مردم مؤمن استان سمنان نیز در مراسمی در سومین شب از شبهای قدر دستهای نیازشان را به سوی درگاه بی نیاز هستی گشوده اند تا عطا و بخشش خطا نصیبشان شود.
شب زنده داران قدر استان سمنان، با قرائت قرآن و دعای جوش کبیر و ندای یا الله یا الله، دست نیاز به درگاه بی نیاز میگشایند و به منظور رسیدن به رستگاری، رهایی از وسوسههای نفسانی و تعجیل در فرج مولایشان دعا میکنند.
جوان و پیر، زن و مرد استان سمنان، با تضرع، پروردگار را صدا میزنند و از خالقشان عطا، هوشیاری و بخشش خطا میطلبند.
امشب هم در حالی رو به پایان است که مردم مؤمن دیار دارالمرحمه استان سمنان در مساجد، حسینیهها و مکانهای مذهبی و زیارتی با برپایی آئینهای معنوی با خالق هستی راز و نیاز و مناجات کردند.
در چنین شبی، چه مکانی بهتر از امامزادگان، برای خداجویان و عاشقان ولایت و امامت پیدا میشود تا با چشم دوختن به بارگاهشان، اشکها به راحتی بر گونههای شرمسارشان جاری شود.
گویا در چنین شبی دست ملکوتیان به طرف زمین کشیده میشود تا خاکیان آسمانی را به اوج بندگی و شیفتگی یگانه پروردگار عالم برسانند.
در این شب بزرگ برای روزه داران متدین چه لذتی بالاتر از اینکه در کنار مؤمنان نشسته و قرآن بر سر بگیرند و به نیایش و مناجات با خالق بی همتا مشغول شوند و همه با هم یک صدا "الغوث الغوث" سر دهند و در شبی که از هزار ماه برتر است، خاطره سازی کنند.
مردم مؤمن شیراز نیز همزمان با سراسر کشور در شب بیست و سوم از ماه مبارک رمضان، در آئین عبادی شب قدر شرکت کرده و نوای الغوث سر دادند.
مراسم احیای شب بیست و سوم ماه رمضان نیز همچون دیگر شبهای قدر با حضور پرشور مردم فارس در بقاع متبرکه و امامزادههای عظیمالشان این استان برگزار شد و ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد و حسینیه و ۳۵۰ بقعه متبرکه در استان فارس میزبان شب زنده داران در شبهای قدر بود.
حرمین مطهر شاهچراغ، سید علاء الدین حسین و علی بن حمزه (ع) در شیراز، شاهزاده ابوالقاسم (ع) فسا و میرعلی ابن حسین (ع) لار از جمله مراکز مذهبی است که در شبهای قدر میزبان شب زنده داران هستند.
همچنین آئینهای معنوی سومین شب از لیالی پرعظمت قدر همزمان با شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با حضور جمع گسترده و پرشور مردم مؤمن و خداجو در بقاع متبرکه و مساجد قزوین و تهران برگزار شد.
شهروندان این دو شهر در این شب پرفضیلت با حضور پررنگ و باشکوه در اماکن مقدسه به مناجات و راز و نیاز با پروردگار خویش پرداخته و هم نوا با دیگر مؤمنان با ندای الغوث الغوث از خداوند طلب مغرفت و آمرزش کردند.
استقبال مردم مؤمن و روزه دار قزوین از حضور در این آئین عبادی به حدی گسترده بود که ظرفیت صحن و حیاط بسیاری از مساجد و بقاع متبرکه در این شهر پر شد و شهروندان در اطراف این اماکن مشغول به خواندن دعا و قران شدند.
در شبی که بنابر روایات دینی شب نزول قران بوده و گفته شده از هزار ماه برتر است مردم مؤمن و روزه دار تهران، رشت، اصفهان و تمامی امت مومن ایران زمین با شب زنده داری و قرائت دعای جوشن کبیر در بیشتر مساجد و اماکن مذهبی تا پاسی از بامداد چهارشنبه با خدای خود مناجات کردند.
شبد **۱۱۰۸