تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶

یزد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی اردکان از انتقال 110 راس گوسفند نژاد رومانوف به بخش خرانق این شهرستان خبر داد و گفت:‌ با تشکیل این گله و احداث مجتمع رومانف، عملاً بخش خرانق در مسیر تبدیل شدن به قطب تولید دام پربازده این نژاد در کشور قرار خواهد گرفت.

"علیرضا احمدی" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مجتمعی با ظرفیت ۲۲ هزار رأس در خرانق درحال احداث است افزود: این مجتمع شامل بیش از ۱۱۰ واحد پرورش دام است که بطور تخصصی در زمینه تکثیر و تولید این نژاد برای کشور فعالیت خواهند کرد.


وی اضافه کرد: همچنین یک ایستگاه تحقیقاتی و گله مادری درحال ساخت و مراحل پایانی کارخود می‌باشد.


مدیر جهاد کشاورزی اردکان با بیان اینکه این ایستگاه به زودی با انتقال این تعداد گوسفند رومانف، کار خود را آغاز می‌کند اظهار داشت: کار این ایستگاه، تأمین گله مادری دام برای مجتمع رومانف خرانق خواهد بود.


احمدی یادآور شد: مجموعه زنجیره تولید رومانف خرانق با سرمایه گذاری بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان و اشتغال ۲۵۰ نفر، ظرف مدت سه سال آینده به تدریج به بهره برداری خواهد رسید.


ادامه داد: رومانف از دام‌های پربازده شناخته شده در دنیاست که رکورد دار چند قلو زایی در بین انواع دام است.


مدیرجهاد کشاورزی اردکان افزود: با استفاده از دام‌های پربازده و دامداری صنعتی در آینده نزدیک، کشور به راحتی قادر خواهد بود در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسد.


احمدی افزود: با احداث زنجیره تولید گوسفند رومانف در خرانق، این بخش به یکی از قطب‌های تولید دام پر بازده تبدیل خواهد شد.


خاستگاه اصلی نژاد رومانف روسیه است و نخستین بار در سال ۱۹۶۳ به وسیله مرکز تحیقات INRA و به منظور اهداف پژوهشی به فرانسه وارد شد. به دنبال پروژه‌های اصلاح نژادی به وسیله متخصصان فرانسوی چند قلوزایی این نژاد بالاترین نرخ را در میان تمام نژادهای گوسفند دنیا از آنِ خود کرد.


رومانف یک نژاد خالص بوده واز تلاقی نژادها بوجود نیامده است. این نژاد زودرس بوده و بره‌های آن در سن چهار ماهگی نیز خصوصیات بلوغ از خود نشان می‌دهند.


باروری بسیار خوب، فصل تولیدمثل بسیار طولانی، خصایص مادری منحصربه فرد (خواه در نژاد خالص و خواه در آمیخته‌های رومانوف)، توان بالای حمایتی مادر از بره‌های تازه متولد شده و نیروی جسمی بسیار بالای بره‌های تازه متولد شده از ویژگی‌های بسیار بارز نژاد رومانوف است.


این نژاد در تمام طول سال امکان تولید مثل دارد و قوچ‌های رومانف در تمام فصول امکان بارور کردن میش‌ها را خواهند داشت. توانایی این نژاد برای تولید مثل خارج از فصل از یک سو و بالاترین نرخ چند قلوزایی از سوی دیگر، باعث شده در اقصی نقاط دنیا، این نژاد به سرعت تکثیر پیدا کند.


پتانسیل ژنتیکی بالای این نژاد و نتیجه تلاش‌های اصلاح نژادی و آمار ثبت رکوردها، نشان می‌دهد که در نژاد رومانوف به طور معمول در نخستین زایش بره‌های دوقلو و در زایش‌های پی آیند بره‌های سه قلو به دنیا می آیند.
رکورد تعداد بره سالم متولد شده در یک زایش متعلق به این نژاد بوده وتعداد ۹ بره می‌باشد که در روسیه اتفاق افتاده است و میش‌های با سهم خونی ۵۰ درصد رومانف نیز قادرند چند قلوزایی بالا در حدود ۲۰۰ درصد داشته باشند.
میش‌های رومانف مادران فوق العاده ای از نظر تغذیه ورسیدگی به بره‌ها هستند واز نظر خصوصیات مادری کمتر نژادی با رومانف قابل مقایسه می‌باشد.


بره‌ها در زمان تولد وزن بدن بالایی ندارند ولی رشد روزانه مطلوبی دارند.


زمان مناسب برای جفت گیری برای بره‌های رومانف در سن ۸ ماهگی است که میش‌ها به ۲.۳ وزن بلوغ رسیده باشند.
نژاد رومانف اگر با نژادهای گوشتی سنگین وزن مانند شاروله و یا ایل-دو-فرانس ( Île de France ) تلاقی داده شود نتایج بسیار قابل توجهی از نظر افزایش وزن روزانه و راندمان لاشه نشان داده‌اند و در فرانسه آمیخته‌های دو نژاد مذکور با رومانوف به وفور یافت می‌شود. تولید بره‌های نسل اولِ (F1) آمیخته‌های نژاد رومانوف با نژادهای بومی، یکی از اهداف اصلی پرورش دهندگان گوسفند در اروپا، کانادا و کشورهای افریقایی است. با برنامه ریزی های اصولی می‌توان تعداد سه زایش در دوسال را از این نژاد انتظار داشت و یکی از بهترین نژادها برای پایه مادری در برنامه‌های آمیخته گری به حساب می‌آید.


مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.


۷۵۴۴/‏‬ ۶۱۹۷