شیراز - ایرنا- سرانجام پس از کش و قوس های فراوان و تاخیر های طولانی در راه اندازی خط دوم آبرسانی به شیراز ، نماینده مجری خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن نوید راه اندازی این خط در سال جاری آن هم به شرط تامین اعتبار را داد.

خط دوم آبرسانی به کلان شهر شیراز در سال ۱۳۹۰ کلید خورد که بر اساس برنامه زمان بندی شده، افق اجرا و بهره برداری از این طرح ۴ سال اعلام شد اما پس از سپری شدن این زمان، وعده افتتاح این طرح در سال‌های بعد همچنان از مسئولان شنیده شده است.


بسیاری از استانداران و مسئولان استانی و کشوری که از سال ۱۳۹۰ تاکنون وعده افتتاح این طرح را داده‌اند، بازنشسته شده‌اند و وعده افتتاح این طرح همچنان از سالی به سالی دیگر پر می‌کشد.
تاکنون حداقل چهار استاندار استان فارس و بیش از این تعداد، معاونان عمرانی یا سرپرست استانداری فارس که اکنون در مسئولیت استانداری نیستند بارها از این طرح در معیت وزیران نیرو یا دیگر مسئولان کلان کشوری بازدید کرده‌اند و وعده افتتاح آن را داده‌اند.
محمد رحیمی نماینده مجری خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درود زن در شرکت آب منطقه‌ای استان فارس چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از پیشرفت ۸۰ درصدی خط دوم آب‌رسانی به شیراز از سد درودزن سخن گفت و بیان داشت: این طرح با خط انتقال به طول ۷۷ کیلومتر و با تأمین و انتقال ۳ متر مکعب در ثانیه آب شرب با ۸۰ درصد پیشرفت در حال اجراست و در صورت تأمین اعتبار و همکاری سایر ارگان‌های مربوطه که تأسیسات آنها در بخش درون‌شهری در مسیر خط قرار دارد، می‌توان امیدوار بود تا پایان سال جاری به پایان برسد.
وی اضافه کرد: این طرح شامل خط انتقال به طول ۷۷ کیلومتر با لوله‌های فولادی به قطرهای ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ میلیمتر، یک تصفیه‌خانه، یک تلمبه‌خانه جهت پمپاژ آب، یک تونل ۴۵۰۰ متری و سه مخزن مرتفع و متعادل‌کننده و تصفیه‌خانه هر کدام به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب است که در نهایت به مخزن معالی‌آباد ختم می‌شود.
رحیمی اظهار کرد: خط اول آب‌رسانی درودزن به شیراز حدود ۴۰ سال قدمت دارد و ۲۷ درصد آب شیراز را تأمین می‌کند که با بهره‌برداری از این طرح حدود ۷۰ درصد آب شرب شیراز از سد درودزن تأمین خواهد شد.
این مقام مسؤول افزود: عملیات اجرایی این طرح با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و بالغ بر ۳,۸۰۰ میلیارد ریال تاکنون در این پروژه هزینه شده است.
رحیمی گفت: تاکنون لوله‌گذاری ۵۷ کیلومتر از طول خط، حفاری تمامی تونل و ۶۰ درصد از پوشش داخلی آن، احداث هر سه باب مخزن، ۹۵ درصد از بخش ساختمانی ایستگاه پمپاژ، خرید و انتقال کلیه پمپ‌ها و الکتروموتورهای ایستگاه پمپاژ از خارج از کشور انجام شده است.
شرکت آب منطقه‌ای فارس ۵ طرح آب‌رسانی دیگر در شهرهای فسا، استهبان، جهرم، داراب، زرین‌دشت، سعادت شهر و ارسنجان نیز در دست اجرا دارد که تاکنون هر کدام از ۵۰ تا ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.


۶۱۱۳ / ‏۱۸۷۶‬