تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۹

همدان- ایرنا- دمیدن روح زندگی به کالبد نحیف و کم جان بیماران با سنت حسنه «نذر خون» و جریان یافتن آن در شریان های حیاتی رقم می خورد.

به گزارش ایرنا، سنت حسنه نذر خون همگام با دیگر نذرها چند سالی که در بین مردم ریشه دوانده و شهروندان در طول سال با حضور در مراکز انتقال خون نسبت به ادای این سنت نیکو اقدام می‌کنند.


این سنت مبارک با قرار گرفتن در ایام عزاداری رنگ متفاوتی گرفته و شهروندان آستین همت را بالا زده و برای کمک به بیماران نیازمند به صف اهدا کنندگان می‌پیوندند.


مراکز انتقال خون در محرم و صفر و شب‌های قدر میزبان شمار زیادی از افرادی است که بی منت و ایثارگرانه برای اهدای زندگی به همنوعان نیازمند به خون به صف شده‌اند.


علی که به همراه دوستش در مرکز انتقال خون حضور یافته در این باره می‌گوید که وی از اهدا کنندگان مستمر است و چند سالی است با پیشنهاد یکی از همکلاسی‌ها به جمع اهدا کنندگان خون پیوسته است.


محمد که نظاره گر این گفت و گو است نیز می‌گوید: اهدای خون بسیار بهتر از دیگر روش‌های غیر علمی برای خونگیری است و بهتر است افراد با این روش نه تنها در کمک به بیماران نیازمند سهیم شوند، بلکه از بروز بیماری نیز پیشگیری کنند.


رضا نیز که معتقد است باید فرهنگ اهدای خون نهادینه شود، توصیه کرد: به جای اهدای خون در روزهای خاص نظیر شب‌های قدر باید در دیگر روزها نیز نسبت به اهدای خون اقدام کرد.


مدیرکل انتقال خون استان همدان در این خصوص گفت: بسیاری از شهروندان به علت روزه داری و گرم بودن هوا، در طول روز نسبت به اهدای خون اقدامی نمی کنند بنابراین شیفت کاری خونگیری از بعداز ظهر به شب تغییر یافته است.


دکتر افشین محمدی افزود: اداره کل انتقال خون یکی از اولویت‌های خود را اطلاع رسانی به شهروندانی گذاشته است که همه ساله در این ایام در راستای سنت حسنه نذر خون پیش قدم می شوند.


وی توضیح داد: هدف از اطلاع رسانی این موضوع حضور افراد در تمامی روزهای ماه رمضان و اختصاص ندادن اهدای خون به شب‌های قدر است تا با این رویکرد از ازدحام جمعیت جلوگیری شود.


مدیرکل انتقال خون استان همدان اضافه کرد: به دلیل اطلاع رسانی‌های صورت گرفته، شب‌های قدر امسال شاهد ازدحام مردم و اصرار به اهدای خون در این مراکز نبودیم.



محمدی ادامه داد: در روزهای عادی ماه مبارک رمضان ۵۰ تا ۶۰ تن به مراکز انتقال خون این استان مراجعه می‌کردند که در شب‌های قدر این آمار به حدود ۲ برابر یعنی ۸۰ تا یکصد تن رسیده است.


وی با بیان اینکه مشکل کمبود خونی نداشتیم گفت: هم اینک در مرز ذخیره خونی یعنی ۴.۸ برابر خون مورد نیاز هستیم که امید می‌رود در روزهای باقی مانده ماه رمضان با استقبال اهدا کنندگان با کمبود مواجه نشویم.


مدیرکل انتقال خون استان همدان بیان کرد: خونگیری از اهدا کنندگان بر اساس گروه خونی و میزان خون مورد نیاز، دریافت می‌شود و حداقل ظرفیت پیش بینی شده پنج برابر نیاز خونی است تا در صورت کمبود با مشکل مواجه نشویم.


محمد افزود: چنانچه اهدای خون بیش از هفت برابر ظرفیت مورد نیاز باشد این فراورده به استان‌هایی همچون تهران و خوزستان ارسال می‌شود و در این ارتباط در ۲ ماهه سال جاری یک هزار و ۲۰ واحد خونی از همدان به این ۲ استان ارسال شده است.


وی اضافه کرد: فراخوان تلفنی و پیامکی اهدا کنندگان خون بسیار هوشمندانه و بر اساس مؤلفه‌های مختلف از جمله قرار داشتن در فصل امتحانات، مدارس، ماه رمضان و دیگر مولفهها صورت می‌گیرد تا در یک برهه با فراوانی و در یک برهه زمانی دیگر با کمبود اهدا کننده مواجه نشویم.


۷۵۲۶/‏۲۰۹