مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی در چارچوب اقدامات توسعه ای و تلاش برای گشایش در عرصه فعالیتهای اقتصادی این استان اخیرا علاوه بر سرکشی از واحدهای تولیدی خراسان رضوی، نشستی با سفیر پاکستان برگزار کرد.

علیرضا رزم حسینی در چارچوب برنامه‌های هفته جاری خود علاوه بر دیدار و گفت و گو در مشهد با سفیر پاکستان، به بازدید "شرکت طبخ غذای گرم فراپخت‌" به منظور انعقاد تفاهمنامه توسعه رفت و همچنین در گردهمایی مدیران حراست دستگاه‌های ی اجرایی خراسان رضوی حضور یافت.



وی در دیدار با "رفعت مسعود" سفیر پاکستان در ایران گفت: پیشنهاد می‌کنیم با هدف برنامه ریزی برای توسعه روابط اقتصادی کارگروهی مشترک بین خراسان رضوی و ایالت سند پاکستان تشکیل شود و نخستین نشست آن نیز در مشهد برگزار گردد.

استاندار خراسان رضوی بر آمادگی کامل این استان برای ارتقای سطح روابط اقتصادی با ایالت‌های مختلف کشور پاکستان تاکید و بیان کرد: بسترهای مورد نیاز به منظور سرمایه گذاری فعالان اقتصادی پاکستانی در مشهد و خراسان رضوی فراهم است.

وی به ظرفیت‌های بسیار خوب مشهد و خراسان رضوی در حوزه‌های گردشگری سلامت، صنعت، کشاورزی و خدمات اشاره و بیان کرد: می‌توان در این عرصه‌ها برای توسعه همکاری‌های اقتصادی بین ایران و پاکستان فعالیت کرد. مشهد در حوزه گردشگری سلامت امکانات و زیرساخت‌های مناسبی دارد. در حوزه گردشگری و زیارت نیز پیشنهادهای مشخصی برای سرمایه گذاری تعریف شده که در صورت آمادگی طرف‌های پاکستانی می‌توان در کارگروه مشترک درباره آنها به جمع بندی رسید.

سفیر پاکستان در ایران هم در این دیدار از سفر دو روزه خود به مشهد و بازدید از برخی مناطق گردشگری و اقتصادی خراسان رضوی ابراز خرسندی و بیان کرد: ظرفیت‌های اقتصادی بسیار خوبی در این استان وجود دارد که باید به منظور توسعه روابط اقتصادی در قالب تفاهم نامه‌های مشترک مورد استفاده قرار گیرد.

رفعت مسعود افزود: می‌خواهیم ضمن استفاده از تجارب ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در ایجاد زیرساخت‌های حوزه سلامت و بهداشت، روابط اقتصادی بین دو کشور ایران و پاکستان بیش از پیش توسعه یابد لذا به دنبال راهکار تحقق این مهم هستیم.





* تفاهم نامه توسعهاقتصادی واحد صنعتی فراپخت

رزم حسینی در ادامه برنامه‌های کاری هفته اخیر خود همچنین از شرکت طبخ غذای گرم فراپخت بازدید و با امضای تفاهم نامه نسبت به توسعه این واحد اقتصادی تصمیمات لازم را اتخاذ نمود.

در چارچوب این تفاهم نامه اقتصادی از یک طرف شرکت فراپخت باید نسبت به ایجاد خط جدید تولید برای غذاهای کنسرو و ایزوله جهت صادرات و هایپرمارکتها حداکثر ظرف مدت شش ماه اقدام نموده و از دیگر سو بانک ملی ایران در خراسان رضوی نسبت به تأمین حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال در مرحله نخست جهت خرید ماشین آلات تمهیدات لازم را پیش بینی کند. بر همین اساس استانداری خراسان رضوی نیز نسبت به اخذ مجوزهای لازم اقدام می‌کند.

فعالیت مرحله نخست شرکت طبخ غذای گرم فراپخت برای ۱۵۰ نفر بطور مستقیم و ۵۰۰ نفر بطور غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.





* نباید به مجاهدان اقتصادی نگاه منفی داشت



استاندار خراسان رضوی همچنین در گردهمایی مدیران حراست دستگاه‌های اجرایی استان حضور یافت و در جمع حاضران گفت: نباید به مجاهدان اقتصادی نگاه منفی داشت بلکه باید از آنان حمایت نمود. برخی اینگونه تعبیر می‌کنند که سرمایه گذاران زالوصفت یا غارتگر هستند در حالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی کارآفرینان عابد هستند و باید آنها را تکریم کرد.



وی افزود: اجرای "مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" به دنبال ایجاد همدلی بین ارکان حاکمیت در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و فراهم شدن بسترهای لازم برای توسعه و آبادانی خراسان رضوی است. در این چارچوب با کمک شرکت‌های توسعه گرا به عنوان معین‌های اقتصاد مقاومتی، سیاست توازن منطقه‌ای و توسعه جوامع محلی در دستور کار قرار دارد.



رزم حسینی همچنین به مشکلات ناشی از نظام فرسوده اداری اشاره و بیان کرد: بخاطر فقدان اقدام بهنگام برای اصلاح ساختار اداری کشور، ضمن بروز فساد در برخی از بخش‌ها شاهد ایجاد نارضایتی در بین مردم و بعضاً سلب اعتماد عمومی نسبت به عملکرد برخی دستگاه‌های اجرایی هستیم.



علیرضا رزم حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج آن استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه‌های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.

استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع 'کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی' که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه شهرستانهای استان سفر و در این چارچوب دهها تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین' امضا کرده است.

بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته خراسان رضوی ۶۰۹ پروژه با سرمایه گذاری ۲۷۰ هزار میلیارد ریال و ۷۰۰ میلیون یورو تعریف شده است. در همین ارتباط نهادی با عنوان 'نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی' نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکلی و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه‌ها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.



۸۰۰۵/‏۱۸۵۸