به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری روز پنجشنبه در جلسه کارگروه فرش دستباف آذربایجان غربی افزود: استانهای دیگری نیز اقدام به بافت فرش افشار میکنند ولی در اصل این فرش متعلق به آذربایجان غربی است و باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.
وی بیان کرد: برگزاری جشنوارههای ملی فرش دستباف در آذربایجان غربی میتواند ظرفیتهای این هنر - صنعت را در استان به خوبی نمایان کند.
وی اظهار داشت: راه اندازی دانشکده فرش از دیگر طرحهایی است که با توجه به ظرفیت آذربایجان غربی در این زمینه باید مورد پیگیری قرار گیرد.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: این استان به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید فرش کشور مطرح است و این هنر - صنعت میتواند در امر توسعه اشتغال و اقتصاد استان تأثیر مثبتی داشته باشد.
شهریاری ادامه داد: صنعتی که توانسته برای ۷۲ هزار نفر در استان اشتغال ایجاد کند، یکی از ظرفیتهای مهم برای اشتغال آذربایجان غربی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه صنعت فرش به عنوان یک هنر مطرح است، گفت: فرشبافی باید در منازل روستایی توسعه یابد و این هنر - صنعت میتواند در اشتغالزایی مؤثر باشد.
رضا حسینی ادامه داد: همسایگی با سه کشور خارجی فرصت مغتنمی است که سرمایه گذارانی را در زمینه فرش جذب کنیم و صادرات فرشهای تولیدی را توسعه دهیم.
وی بیان کرد: باید کارگاههای اطلاع رسانی و نمایشگاههای متعددی را در خصوص فرش استان برگزار کنیم تا این صنعت اشتغال آفرین و درآمدزا بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم مدیریت تشکلهای فرشبافی برای توسعه این صنعت، اظهار داشت: فرشبافی یک منبع درآمد مطمئن برای روستاییان بوده و تکمیل کننده معیشت مردم است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز گفت: هنر - صنعت فرشبافی استان با داشتن ۲۲۴ کارگاه تولیدی برای ۷۲ هزار نفر شغل پایدار ایجاد کرده است.
محمد دهقان با اشاره به اینکه ۴۷ تعاونی روستایی و ۶ کارگاه متمرکز قالیبافی دیگر نیز در این استان در حال فعالیت است، اعلام کرد: آذربایجان غربی با تولید سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع فرش دستباف یکی از قطبهای فرش در کشور به شمار میرود.
وی ادامه داد: شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان بی نظیر است و انواع فرشهای دستباف در سبکهای قبا، ماهی، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش در استان تولید و روانه بازار میشود.
وی افزود: فرشهای ریز ماهی خوی و افشار تکاب در شمال و جنوب استان در سال ۱۳۸۹ ثبت ملی شد و فرش خوی نیز طی سال ۱۳۹۲ به ثبت جهانی رسید.
به گزارش ایرنا، ده ها هزار نفر در آذربایجان غربی از محل فرش ارتزاق میکنند که این امر نشان دهنده جایگاه این هنر - صنعت در اقتصاد این استان است.
۲۲۴ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز قالیبافی در آذربایجانغربی فعال است که از این تعداد پنج کارگاه متمرکز، ۴۷ تعاونی تولیدی، ۱۵ اتحادیه صنفی قالیبافی و یک دانشگاه در حوزه فرش دستبافت استان فعالیت میکند.
۹۹۱۸/۳۰۷۲