به گزارش ایرنا، محمدعلی شجاعی عصر پنجشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: تعهدات سازمان نوسازی مدارس در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان عملی نشده و این سازمان به تعهدات خود برای بازسازی مدارس خسارت دیده از زلزله سال ۹۶ نیز عمل نکرده است.
وی افزود: در سفر رهبر انقلاب به استان هم سازمان نوسازی مدارس تعهداتی داشت که تا کنون اجرایی نشده و این در حالی است که استان ما به دلیل کمبود فضای آموزشی، شمار زیادی مدرسه دونوبته دارد.
وی افزود: باید پیگیری های لازم از سوی استان برای انجام این تعهدات انجام شود.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به کمبود زمین برای ساخت مدرسه در برخی نقاط استان بویژه در شهر بجنورد گفت: در این زمینه، اولویت با تامین زمین است و باید در ۲ هفته، نیازهای مناطق مختلف از ساخت مدرسه و کمبودها شناسایی شود تا برای آن برنامه ریزی و تامین اعتبار شود.
وی درباره مشکل سند اردوگاه دانش آموزی شهید چمران بجنورد گفت: آموزش و پرورش تا ۲۰ روز آتی باید برای مشکل سند زمین ۱۷ هکتاری، طرح تهیه و ارائه دهد تا راه و شهرسازی نسبت به حل مشکل سند زمین، اقدام لازم را انجام دهد.
استاندار خراسان شمالی درباره مشکل عدم تایید فضای مدارس غیردولتی با آیین نامه های نوسازی گفت: بر اساس این آیین نامه، بسیاری از مدارس غیردولتی ما به تعطیلی کشیده می شوند اما در این باره اولویت ما، تامین فضای مستحکم برای دانش آموزان و نیز ایمن بودن سامانه گرمایش مدارس است.
شجاعی اظهار داشت: رویکرد ما حمایت از بخش خصوصی است و اعتقاد داریم، فعال شدن این بخش، کاهش فشار و بار دولت را به همراه دارد از این رو باید تلاش کنیم تا در حد امکان، مدارس غیردولتی با این آیین نامه، به تعطیلی کشیده نشوند.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان و اداره کل آموزش و پرورش، شرایط مدارس ما را به تهران منعکس کنند و برای چگونگی ادامه فعالیت مدارس غیردولتی در این ساختمان ها، نظر بخواهند.
شجاعی در باره کمبود فضای آموزشی در گلستان شهر بجنورد نیز گفت: سوای اینکه با افزایش اقبال مردم به سکونت در این مجموعه مسکونی، مشکل کمبود فضای آموزشی آشکار شده، سوال این است که چرا پیش از این کاربری خدماتی در این مکان خوب دیده نشده است.
استاندار خراسان شمالی افزود: وقتی مجموعه مسکونی و شهرک ایجاد می شود باید تمام کاربری های خدماتی در آن متناسب با شمار واحدهای مسکونی، دیده شود.
* بجنورد، صدرنشین کمبود فضای آموزشی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم گفت: در استان با کمبود مدرسه روبه رو هستیم و این مشکل در شهر بجنورد بیشتر از سایر شهرها است.
عباس سعیدی اظهار داشت: در شهر بجنورد در مجموع نیاز است ۱۴۳ باب مدرسه ساخته شود.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات حل نشده، بازپس گرفتن فضاهای آموزشی است که در اختیار مراکز دانشگاهی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یک فضای آموزشی در سال های گذشته در اختیار دانشکده دارالفنون قرار داده شده که تا کنون پیگیری ها برای بازپس گرفتن آن به نتیجه نرسیده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد هم گفت: مرکز استان به شدت با مشکل کمبود مدرسه روبه رو است و در شهر با مشکل کمبود زمین برای ساخت مدرسه روبه رو هستیم.
محمود اسدی اظهار داشت: اگر مشکل حل نشود در آینده با مشکل کمبود زمین در مناطق حاشیه ای شهر هم روبه رو خواهیم بود.
وی افزود: کمبود زمین از اکنون مشکلات را رونمایی کرده است و به ناچار، صحبت از ساخت مدرسه در مناطق خارج از شهر می شود و این خود مشکلاتی چون جابه جایی مدارس، سرویس مدارس و بیمه دانش آموزان را در پی دارد.
مدیرکل بازرسی، عملکرد و امور حقوقی استانداری خراسان شمالی هم در این باره گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای استان با استناد به اینکه بر اساس قانون باید با الحاق آموزشکده های فنی و حرفه ای به وزارت علوم، تمام تجهیزات و امکانات هم با آموزشکده ها منتقل شود، تا کنون از بازپس دادن و تخلیه این فضا امتناع کرده است.
مهدی کرامتی با اشاره به اینکه موضوع از طریق معاونت های حقوقی ۲ وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری می شود اظهار داشت: این موضوع، مشکل چند استان دیگر هم هست و باید در سطح ملی حل شود.
وی افزود: البته آموزش وپرورش استان مدعی است در ازای فضای آموزشی، ۱۸ هکتار زمین در تخته ارکان در اختیار دانشگاه فنی و حرفه ای گذاشته است اما با این وجود، هنوز مشکل خودداری در برابر تخلیه فضای آموزشی دارالفنون پابرجا است.
۱۶۵ هزار دانش آموز در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه خراسان شمالی مشغول به تحصیل هستند.
۷۱۸۵/۵۱۳۲