سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی کردستان گفت: با هماهنگی سازمان صنعت، معدن، تجارت و در راستای اجرای دستور العمل اجرایی ماده ۱۷ قانون معادن، احیا و بازسازی اراضی ملی متأثر از فعالیت معادن متروکه در حوزه‌ها جامع آبخیز این استان انجام می‌شود.

علی اکبر محمدپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته ۵۱ میلیارد و ۷۹۹ میلیون ریال درآمد منابع طبیعی متأثر از فعالیت‌های معدنی و اجرای طرح‌های عمرانی و عمومی وصول شد.


وی افزود: این مبلغ از محل ۱۲ درصد درآمد معادن کردستان برای جبران خسارت‌های وارد شده به منابع طبیعی به حساب خزانه واریز شده است.


معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل طبیعی کردستان اضافه کرد: درآمد حاصل از ۱۲ درصد سهم منابع طبیعی و اخذ حقوق دولتی موضوع ماده ۲۴ قانون معادن نیز در زمینه احیا و بازسازی معادن هزینه می‌شود.


محمدپناه یادآور شد: برنامه ریزی این عملیات‌ها شامل احیا و جنگل کاری، توسعه فضای سبز و احداث سنگ چین، سازه سنگی گابیونی و دیوار حایل حفاظتی در قالب پروژه‌های آبخیزداری است.


وی با اشاره به ماده یک قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور گفت: طبق این ماده گونه‌های درختانی از قبیل شمشاد، زربین، سرخدار، سرو خمره‌ای، سفید پلت، حرا و چندل، ارس، فندق، زیتون طبیعی، بنه (پسته وحشی)، گون، ششم، گردو (جنگلی) و بادام وحشی (بادامک) در سراسر کشور ذخایر جنگلی محسوب و قطع آنها ممنوع است.


محمدپناه تاکید کرد: این اداره کل با رعایت الزامات قانونی در تخصیص مجوز معادن مانند فعالیت‌های معدنی در مناطق جنگلی، مراتع درجه یک، مناطق سیل خیز، فرسایش و کانون‌های بحرانی و رعایت مسائل زیست محیطی با حساسیت خاص اقدام کرده است.


معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از فعالان در حوزه معدن خواست با استفاده از علوم روز و بهره گیری از تجهیزات پیشرفته استخراج معادن، کمترین آسیب‌ها را به عرصه‌های ملی و طبیعی وارد کنند.


به گزارش ایرنا، از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.


جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.


روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان اعلام کرده است: مردم استان می‌توانند تخلفات انجام گرفته در عرصه‌های طبیعی از جمله تخریب و آتش سوزی را با شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ در میان بگذارند.


۹۹۳۷/‌۹۱۰۲