مجتبی ورمقانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این طرح به مدت یک ماه از ۱۴ اردیبهشت تا ۱۴ خرداد سال جاری اجرا میشود، اظهار داشت: این مواد توسط ۲۵ گروه بازرسی در سراسر استان در ۲ شیفت کاری صبح و عصر از سطح بازار عرضه مواد دامی کشف شده است.
وی افزود: در این مدت ۹ هزار و ۶۸۴ مورد بازرسی شامل هفت هزار و ۶۴۹ مورد از مراکز عرضه و توزیع، یک هزار و ۷۴۴ مورد از رستورانها و مراکز طبخ غذای آماده، ۲۰۰ مورد از کشتارگاهها و ۹۱ مورد از سایر اماکن انجام گرفته است.
مدیر کل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه طی این مدت ۲ واحد عرضه کننده فرآوردههای دامی متخلف در شهرستان قروه و کامیاران پلمپ شدند، اضافه کرد: یکی از این واحد عرضه کننده گوشت قرمز، مرغ و ماهی در قروه و دیگری یک کبابی پزی در کامیاران بود که با توجه به تخلفات بهداشتی و به خطر افتادن امنیت بهداشتی و سلامت شهروندان با هماهنگی و اخذ دستور قضایی توسط پلیس اماکن نیروی انتظامی پلمپ شدند.
ورمقانی با اشاره به اینکه در این مدت ۱۵ هزار قطعه جوجه یک روزه بدون مجوز حمل نیز در سقز کشف و ضبط شد، تاکید کرد: محموله های فاقد گواهی بهداشتی حمل، علاوه بر انتشار بیماری، سلامت و امنیت غذایی جامعه را نیز تهدید میکنند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت همچنین فردی که به صورت غیر مجاز در بانه اقدام به کشتار دام کرده بود نیز دستگیر شد، گفت: در جریان بازدیدهای روزانه اکیپ بهداشت عمومی این شبکه در شهر و با عنایت به گزارشات مردمی، فردی که آگاهانه به صورت غیر مجاز و مخفیانه اقدام به کشتار دام کرده بود شناسایی و به مقامهای قضایی تحویل داده شد.
مدیر کل دامپزشکی کردستان با اشاره به اینکه ۹ گروه نیز از اداره کل دامپزشکی بر گروههای بازرسی نظارت میکنند، یادآور شد: در قالب این طرح ۶۸ بازرس نیز فعالیت میکنند.
ورمقانی با بیان اینکه شهروندان در هنگام خرید محصولات خام دامی نسبت به بهداشتی بودن و تاریخ مصرف مواد غذایی توجه کنند، افزود: شهروندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ارائه نظرات، انتقادات و شکایات خود با سامانه پیامگیر ۱۵۱۲ تماس برقرار کنند.
به گزارش ایرنا، دریافت فرآوردههای خام دامی سالم و به مقدار کافی از سیاستهای امنیت غذایی دامپزشکی است که به دلیل حساسیت موضوع در ماه مبارک رمضان به طور ویژه پیگیری میشود.
۷۳۴۹/۹۱۰۲