تهران-ایرنا-بررسی ارزش بازار ۲۵ شرکت بزرگ معدن و صنایع معدنی در بورس ایران گویای آن است که این مجموعه با ۲۶۱ هزار میلیارد تومان، سهم ۲۶ درصدی از کل بورس را هفته گذشته به خود اختصاص داد.

بر پایه جداول آماری بورس ایران، ارزش پنج شرکت بزرگ معدن وصنایع معدنی ( فولاد مبارکه، معدنی صنعتی گل گهر، صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی چادرملو و فولاد خوزستان) ۶۲.۲ درصد از کل شرکت های معدن و صنایع معدنی را به خود اختصاص دادند.


ارزش فولاد مبارکه ۵۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، گل گهر۳۴ هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان، صنایع مس ۳۲ هزار و ۸۰۷ میلیارد تومان، چادرملو ۲۲ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان و فولاد خوزستان ۱۹ هزار و ۷۳ میلیارد تومان گزارش شده است.


همچنین پس از پنج شرکت مزبور، شرکت های سنگ آهن گهر زمین، فولاد خراسان، ذوب آهن اصفهان، فولاد هرمزگان و فولاد کاوه جنوب کیش قرار گرفته اند.


ارزش بازار شرکت های بورسی ایران در پایان هفته گذشته (چهار تا هشتم خرداد ۹۸) به رقم ۱۰۰۴ هزار میلیارد تومان رسید که سهم بخش معدن و صنایع معدنی از این میزان ۲۶ درصد ثبت شد.


بررسی آمارهای بورس ایران نشان می دهد که آهن وفولاد با سهم ۱۲.۳ درصد، کانی های فلزی با ۷.۶۲ درصد و فلزات گرانبها غیرآهنی با چهار درصد بزرگترین گروه های زنجیره معدن در بورس را تشکیل می دهند.


برپایه جداول مورد بررسی، روند یکسال گذشته در بورس ایران گویای آن است که عمده گروه های معدن و صنایع معدنی (غیراز فلزات غیرآهنی) در وضعیت مطلوب و بالاتر از شاخص عمومی سهام در حال تغییر و ادامه روند صعودی خود هستند.


برترین گروه ها شامل، گروه زغالسنگ با ۳۷۴ درصد رشد، گروه کانه های فلزی ۲۰۶ درصد، گروه آهن و فولاد ۲۰۶ درصد می شود، در عین حال شاخص بورس تهران در دوره یکسال گذشته ۱۳۹ درصد رشد داشت.


بنابرداده های مورد بررسی کاشی و سرامیک نیز در دوره یکساله گذشته رشد ۱۸۱ درصدی داشت، سیمان، آهک، گچ با ۱۷۸ درصد، سایر مواد معدنی ۱۴۶ درصد و فلزات گرانبهای غیراهنی ۱۲۶ درصد را نشان می دهد.


آمار تجارت خارجی کشور نشان داد، سال گذشته ۱۲۱ کشور جهان نسبت به جذب محصولات معدن وصنایع معدنی ایران مبادرت ورزیدند و ارزش مجموع صادرات این بخش به رقم بیش از ۹.۲ میلیارد دلار رسید که ۲۱ درصد ارزش کل صادرات را به خود اختصاص داد که توسط ۲ هزار و ۲۰۰ شرکت بازرگانی و تولیدی انجام شد.


برپایه این بررسی عراق با یک میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار، چین با یک میلیارد و ۴۹۴ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۸۱۶ میلیون دلار، ترکیه با ۷۱۱ میلیون دلار و اندونزی با ۵۸۹ میلیون دلار پنج کشور شاخص در جذب محصولات معدن و صنایع معدنی ایران در سال ۹۷ بودند.


آمارهای فروردین ماه امسال نیزنشان می دهد فولاد سازان کشورمان که در عرصه برون مرزی تولیدات  خود را به بازارهای هدف منتقل می کنند برای ۴۵ روزآتی نسبت به پیش فروش محصولات خود از ۲۵ تا ۹۶ درصد اقدام کرده اند.


برپایه آمار انجمن تولید کنندگان فولاد ایران،  پارسال چهار میلیون و ۸۹۹ هزار تن فولاد میانی (خام) و ۲ میلیون و ۹۸۶ هزار تن محصولات فولادی صادر شد، درعین حال آمار سال ۹۶ نیز حاکی است، صادرات فولاد خام ۶ میلیون و ۸۷۲ هزار تن و محصولات نیز یک میلیون و ۶۲۳ هزار تن ثبت شده بود.


اقتصام**۱۵۵۹**۹۱۸۹