به گزارش ایرنا دکتر محمد حسن لطفی عصر روز شنبه در نشست شورای سلامت استان افزود: در کانونهای سلامت محله از حضور گسترده و تأثیرگذار مردم برای سلامت بهره گرفته میشود.
وی اظهار داشت: این کانونها باهدف کمک به افزایش مشارکت مؤثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه سلامت خود، خانواده و محله راهاندازی میشود
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی اضافه کرد: تأمین سلامت عمومی جامعه مستلزم اجتماعی کردن فرهنگ سلامت است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطر نشان کرد مطالبهگری و تلاش برای تثبیت فرهنگ پیوست سلامت در سایر ادارات از جمله اولویتهای اجرایی شورای پیام رسان سلامت یزد است.
وی با اشاره به تغییر تابلوی بیماریها در عصر حاضر، افزود: متأسفانه تاکنون در هیچ دورهای نظام سلامت در اولویت اجرایی مسئولان سیاسی و اجتماعی استان قرار نگرفته است.
لطفی توجه به بحث سلامت جامعه از جمله مقولههای حکمرانی خوب است، گفت: سیاسیت گذاری توسعه ای باید بر مبنای زیرساختهای سلامت تعیین و اجرایی شوند.
وی اجتماعی شدن سلامت را از جمله ضرورتهای اجرایی در توسعه اجتماعی دانست و تصریح کرد: ارتقای سواد سلامت، همکاری بین بخشی و عدالت در سلامت از مفاهیم اجتماعی شدن سلامت است.
لطفی ادامه داد: خود مراقبتی و دیگر مراقتبی باید به دغدغه اصلی جامعه تبدیل شود.
وی یاد آور شد: در سال ۶۴ بحث نظام سلامت بر سه پایه خانه بهداشت، مشارکت اجتماعی و هماهنگی بین بخشی در کشور بود.
دکتر لطفی افزود: راه اندازی خانه های بهداشت دستاوردهای خوبی به دنبال داشت اما متأسفانه آن طور که باید در دو حوزه مشارکت عمومی و هماهنگی بین بخشی فعالیتی انجام نشده است.
لطفی با بیان اینکه منشأ بسیاری از چالشهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی عدم توجه به محوریت قراردادن حوزه سلامت اجتماعی، گفت: شورای پیام رسالن استان با هدف افزایش سرعت اطلاع رسانی رفتارهای سالم و تسهیلات محیطی مناسب، ارتقای کیفیت اطلاعات و پیامهای ارایه شده و نهادینه شدن طرح جامع سلامت در استان یزد راهاندازی شده است.
در این نشست کبری دانشی از خبرگزاری ایرنا، فرشاد براتی از خبرگزاری تسنیم، سیدضیاء میررحیمی از خبرگزاری شبستان، امیررضازاده از خبرگزاری ایسنا، نیرهشفیعیپور از خبرگزاری مهر به عنوان اعضای کمیته خبر شورای پیام رسان سلامت استان یزد منصوب و احکام صادره ابلاغ شد.
۶۱۹۷