به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فیروزی روز شنبه در حاشیه بازدید از چند فروشگاه و مغازه عرضه مواد خوراکی، مُبل و لوازم التحریر در سنندج در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه این بازدید به منظور نظارت بر توزیع و عرضه کالاها انجام شد، اظهار داشت: کیفیت و قیمت کالاهای موجود در بازار نیاز به بررسی بیشتری دارد که این مهم توسط بازرسان سازمان صمت باید انجام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه ساز و کار تأمین مواد و کالاهای مورد نیاز مردم همواره در کارگروه تنظیم بازار استان مطرح و تعیین میشود، افزود: نظارت بر بازار توسط بخش دولتی روزانه به طور مرتب انجام میشود ولی مهمتر از این، نظارتی است که باید توسط خود اصناف و مردم صورت گیرد که در بازار استان این مسئله نیاز به تقویت دارد.
وی یادآور شد: از گذشته انصاف در بازار استان همیشه زبانزد بوده و میطلبد در وضعیت کنونی هم بازاریان با کاهش حاشیه سود خود رعایت حال مردم را کنند تا اعتماد به بازار برگردانده شود.
وی با اعلام اینکه کالاهای اساسی مشمول تنظیم بازار در کردستان گرانتر از متوسط کشوری عرضه نمیشود، گفت: عرضه گرانتر کالا و اجناس در کردستان نسبت به سایر استانهای کشور را تأیید نمیکنیم و این تنها بار روانی است که ایجاد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه بی شک در مغازههایی در بازار استان گران فروشی وجود دارد ولی این عمومیت ندارد افزود: آثار روانی ایجاد ذهنیت گرانتر بودن کالا در بازارکردستان نسبت به سایر نقاط کشور منجر به خروج سرمایه از استان میشود.
وی یادآور شد: به مردم اطمینان میدهیم نظارت بر بازار جدی انجام میشود و اجناس و کالاها گرانتر از سایر نقاط کشور هم عرضه نمیشوند.
فیروزی گفت: از ادارات دولتی و نهادهای حکومتی و مردم میخواهیم خریدهای خود را در بازار استان انجام دهند پول و اعتباری که در اختیار دارند در اینجا هزینه کنند در غیر این صورت اقتصاد استان کوچکتر شده و همه متضرر میشوند.
**انجام بیش از ۱۹ هزار مورد بازرسی از بازار استان
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان هم در این بازدید اظهار داشت: در ماههای فروردین و اردیبهشت ۱۹ هزار و ۴۶۷ مورد بازرسی از سطح واحدهای صنفی و غیرصنفی استان انجام شده که منجر به کشف ۹۶۲ مورد تخلف و تشکیل ۸۴۲ پرونده شده است.
محمد دره وزمی افزود: ارزش ریالی پروندههای تشکیل شده ۱۰ میلیارد و ۹۲۸ میلیون و ۹۸۰ هزار ریال برآورد شده و تعداد پروندههای تشکیل شده در این ۲ ماه در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۳۱ درصد و ارزش ریالی آنها هم ۷۷ درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان تعداد گشتهای مشترک انجام شده در این مدت را ۴۰۲ مورد اعلام کرد و گفت: ۵۷ فقره پرونده هم در این گشتها به ارزش بالغ بر سه میلیارد و ۲۹۶ میلیون تشکیل شده است.
دره وزمی یادآور شد: برنج، قند و شکر، روغن نباتی، مرغ و ماهی، گوشت قرمز جزو کالاهایی هستند که همواره در اولویت بازرسیهای سازمان قرار دارند.
وی اظهار داشت: ۸۷۳ مورد گزارش شکایت مردمی هم در این مدت ثبت شده که از این تعداد ۶۶۶ مورد کالایی و مابقی خدماتی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان اضافه کرد: در مجموع پروندههایی که از شکایات مردمی تشکیل شده ۲۴۹ مورد تخلف احراز شده است.
در این بازدید که بیش از یک ساعت به طول انجامید رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به همراه معاون و رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان، فرماندار سنندج، رئیس اتاق اصناف سنندج هم حضور داشتند.
۹۹۳۶ / ۳۰۳۴