اعضای اتاق بازرگانی و صنعت کویته امروز شنبه از مسئولان پاکستانی و به ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران خواستند تا در راستای تسهیل تجارت مشترک، گشایش کانال بانکی در مرز مشترک را عملی سازند.
به گفته آنان، ایجاد کانال بانکی در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان فعالیت های تجاری و تبادل پول میان دو کشور را آسان تر می کند.
در این نشست بازرگانان شهر کویته پاکستان به ریاست «جمعه باد زی» مسائل مربوط به تجارت دوجانبه و موانع در مسیر رشد فعالیت های بازرگانی را با هیات ایرانی مطرح کردند.
دستیار وزیر امور خارجه ایران در سفر به شهر «کویته» با «امان الله یاسین زی» حکمران این ایالت، اعضای اتحادیه قبایل و طوائف ایالت بلوچستان و همچنین با هیاتی از روحانیوں و شخصیت های فرهنگی شهر کویته دیدار کرد.
هرچند بانک های مرکزی ایران و پاکستان درسال 2017 توافقنامه مبادلات مالی را امضا کردند ولی مشکلات بانکی بین دو کشور همچنان باقی است.
عمده تجارت ایران و پاکستان از طریق مسیرهای زمینی منتهی به گذرگاه مرزی میرجاوه (تفتان) انجام می شود و در این بین ساکنان دو منطقه سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان سهم بسزایی برای توسعه تجارت و همکاری های اقتصادی میان دو کشور همسایه دارند.
بحث گشایش کانال بانکی و اعطای خط اعتبار (LC) از مطالبات جدی جامعه بازرگانان هر دو کشور بوده و اخیر نیز تاجران پاکستانی مستقر در ایالت بلوچستان از مسئولان ایران و پاکستان مصرانه خواسته اند تا گام های اساسی برای راه اندازی کانال بانکی برداشته شود.
در جریان سفر سید «رسول موسوی» دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیای غرب وزارت امور خارجه پاکستان با سفر به شهر «کویته» پاکستان با اعضای اتاق بازرگانی و صنعت کویته دیدار و از مسائل پیش روی تاجران و بازرگانان این کشور درخصوص تجارت با ایران و وضعیت فعالیت های اقتصادی از طریق گذرگاه های مرزی را مورد بحث و بررسی قرار داد.
آساق274**1663**
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
اسلام آباد - ایرنا - نبودن کانال بانکی میان دو کشور همسایه ایران و پاکستان از مهمترین موانع توسعه روابط تجاری مشترک محسوب می شود، موضوعی که بازرگانان پاکستانی مصرانه خواستار حل آن در راستای تسهیل در فعالیت های مشترک تجاری شده اند.