مسعود ریاضی روز شنبه در گفت و گو با اصحاب رسانه استان خراسان رضوی افزود: ثبت جهانی مجموعه تاریخی توس با محوریت حکیم فردوسی و شاهنامه و سایر آثار فاخر آن به رغم قابلیت فرهنگی ملی و جهانی و دستور رهبر معظم انقلاب به دلیل پارهای مشکلات در فراموشی قرار داشت اما اعضای شورای پنجم و مدیران فعلی شهرداری مشهد برای احیا و بازشناسی آن قدمهای بزرگی برداشته اند و اقدامات مؤثری در این زمینه در دست انجام است.
وی اظهار داشت: در سالجاری ۳۲ میلیارد ریال اعتبار مطالعاتی برای توس پیش بینی شده و برای اجرای پروژه جلو خان نیز سال گذشته ۱۶۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود که ۹۰ میلیارد ریال آن هزینه شده و ۶۰ میلیارد ریال هم امسال باید پرداخت شود.
وی گفت: علاوه بر این برای اجرای سایر پروژههای عمرانی و فرهنگی نیز در بودجه امسال ۱۸۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده که با توجه به گستره کار این میزان اعتبار کافی نیست.
ریاضی افزود: ثبت جهانی محوطه توس با محوریت فردوسی و شاهنامه حق مردم ایران است که باید همه تلاش کنند این مهم به سر انجام برسد.
وی اظهار داشت: طرح راهبردی آن با اجماع همه دستگاههای دست اندرکار به تصویب رسیده و اداره کل شهر سازی نیز طرح ساماندهی و جامع آن را به مشاور مطالعاتی سپرده است زیرا تاکنون این منطقه فاقد طرح شهری بوده است که با به ثمر رسیدن و اتمام این طرحها راه برای حل سایر مشکلات نیز هموار و زیر ساختهای مورد نیاز منطقه قابل اجرا خواهد شد.
وی گفت: اداره میراث فرهنگی نیز در این منطقه عمارت اربابی چهار برج و یک دیوار هفت هزار ساله را بازسازی میکند که در آینده برای بازدید عموم مهیا میشود.
ریاضی افزود: در بخش فرهنگی نیز تلاشهای خوبی انجام شده و به جز دو مجسمه نصب شده در ابتدای ورودی شهر توس، نصب و ساخت ۶ مجسمه دیگر برای محوطه جلو خان در نظر گرفته شده که کارهای مقدماتی آن در حال انجام است.
وی اظهار داشت: در کنار جلو خان احداث یک باغ ایرانی هفت هکتاری مد نظر است که بخشی از آن به بهره برداری رسیده و برای بقیه آن نیز روز شمار مشخص شده و ۲،۵ هکتار دیگر نیز به پروژه جلوخان افزوده میشود.
وی گفت: یکی دیگر از پروژههای این منطقه احداث پردیس حد فاصل رودخانه کشف رود تا جلو خان به مساحت ۳۰ هکتار است که با در نظر گرفتن همه مسائل کارشناسی جانبی اجرا خواهد شد.
ریاضی افزود: در مجموعه قبرستان قدیمی توس به نام سفالقان نیز با توجه به اینکه مفاخر ایرانی بسیار همچون خواجه نصیرالدین طوسی و امام محمد غزالی در آن دفن شده اند، ساخت یک مجموعه تندیس مفاخر ملی مد نظر است.
۶۰۷۰ / ۶۰۵۳