میزان بارندگیهای کشورمان در حوضچههای اصلی درحالی تا یازدهمین روز از خردادماه و در سال آبی جاری براساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران به ۳۳۱ میلیمتر رسیده که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال با بارش ۱۶۲.۶ میلیمتر از رشدی ۱۰۴ درصدی برخودار شد.
میانگین دوره ۵۰ ساله بارشها در حوضچههای اصلی ۲۳۲.۲ میلیمتر گزارش شده که در مقایسه با بارشهای امسال رشدی ۴۳ درصدی دارد.
بارشها در حوضههای اصلی
ایران دارای ۶ حوضه اصلی شامل دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم دارد.
میانگین حجم بارشها در حوضه خلیج فارس و دریای عمان در مدت یاد شده ۵۳۰.۸ میلیمتر بود که نسبت به میانگین سال آبی پارسال (۲۱۰.۵ میلیمتر) از ۱۵۲ درصد رشد برخوردار شد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله (۳۵۳.۴ میلیمتر) رشد ۵۰ درصدی دارد.
میانگین حجم بارشها در حوضه دریای خزر در سال آبی جاری ۵۰۵.۵ میلیمتر گزارش شد که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال (۳۵۱.۹ میلیمتر) حدود ۴۴ درصد رشد را نشان میدهد.
میانگین بارشهای این حوضه آبی کشورمان در دوره درازمدت به ۳۵۴.۷ میلیمتر رسید که با رشدی ۴۳ درصدی همراه شد.
میانگین حجم بارشها در حوضه دریاچه ارومیه نیز در سال آبی جاری ۴۸۳.۱ میلیمتر بود که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال (۳۹۳ میلیمتر) حدود ۲۳ درصد رشد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله (۳۱۷.۵ میلیمتر) دارای رشد ۵۲ درصدی است.
حجم بارشها در حوضه دریاچه ارومیه در دوره یازده ساله ۳۰۵.۴ میلیمتر بود که رشد ۵۸ درصدی برای آن گزارش شده است.
همزمان با افزایش بارشها در حوضه دریاچه ارومیه حجم آب دریاچه از پنج میلیارد مترمکعب گذشت و به ۵.۳۸ میلیارد مترمکعب رسید.
حجم بارشهای حوضه قره قوم نیز ۲۹۸.۸ میلیمتر اعلام شد که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال (۱۴۰.۹ میلیمتر) ۱۱۲ درصد رشد کرد و نسبت به دوره ۵۰ ساله (با ۲۱۱.۴) رشد ۴۱ درصدی داشت.
حجم بارشها در سال آبی جاری در حوضه فلات مرکزی ایران نیز ۲۱۰.۷ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه در سال آبی پارسال (۹۹.۷) حدود ۱۱۱ درصد رشد یافت. این در حالی است که در دوره درازمدت این حوضه با ۱۵۶.۳ میلیمتر بارش، رشد ۳۵ درصدی داشت.
حجم بارشها در حوضه مرزی شرق ۱۱۲.۵ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه پارسال (۴۰.۱ میلیمتر) ۱۸۱ درصد رشد کرد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله ۱۴ درصد بیشتر شد.
اقتصام **۲۰۷۸** 1559