به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سید کمال هادیانفر روز یکشنبه در نشست خبری ویژه تمهیدات بزرگداشت حضرت امام (ره) و سفرهای پایانی ماه مبارک رمضان و طرح تابستانی افزود: امسال با توجه به تداخل تعطیلات عید سعید فطر با سالگرد بزرگداشت امام راحل، زائران حرم مطهر در قالب کاروان های زیارتی از استان های غالباً همجوار و استان های با فاصله به تهران مشرف می شوند که لازم است اقدامات جدی توسط پلیس راهور در سراسر کشور ایجاد شود.
وی ادامه داد: پلیس ناجا دو طرح را در بحث شب های قدر و روز قدس با آمادگی کامل در تمام نقاط کشور انجام داد و ماموریت خود را به خوبی به سرانجام رساند که در این راه از مردم و ناوگان مسافربری و همکاران خود تشکر می کنیم.
هادیانفر خاطرنشان کرد: طرح ناجا برای سی امین سالگرد امام راحل و عید سعید فطر از ۱۳ خرداد ۹۸ تا پایان ۱۸ خرداد ۹۸ شروع و ادامه خواهد داشت.
وی افزود: سی امین بزرگداشت حضرت امام راحل از ساعت ۱۶ تا ۲۱ روز ۱۴ خرداد برگزار می شود و برای برقراری امنیت و آرامش و طرح ترافیک این بزرگداشت و سفرهایی که مشتاقان و علاقمندان از استان های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی وارد تهران می شوند، تیم های عملیاتی پلیس راهنمایی و رانندگی برای این دو ماموریت در کل کشور آماده خدمت رسانی هستند.
پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه پلیس راهور تهران در این ماموریت در آماده باش صددرصد قرار دارد، افزود: هزار و ۱۰۰ نفر در بخش های مختلف در حوزه تربیت پلیس راهور به عنوان نیروی کمکی به این ماموریت اختصاص داده شده اند.
وی تصریح کرد: مشتاقان شرکت در بزرگداشت مراسم امام راحل که بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر را شامل می شوند، از استان های قزوین، اصفهان، سمنان، البرز و قم و غیره با ۷ هزار و ۴۵۰ دستگاه اتوبوس هایی که به ناوگان کنترلی مجهز هستند، به تهران منتقل خواهند شد. همچنین سه هزار و ۲۱۲ نفر از نیروهای پلیس راه در قالب هزار و ۶۰۰ تیم عملیاتی مسئولیت اسکوریت این اتوبوس ها را برعهده دارند.
هادیانفر یادآور شد: پلیس راهور تهران بزرگ هم با بکارگیری ۵۰۰ تیم پیاده و ۶۰۰ تیم خودرویی موتوری این ماموریت را در تهران پوشش خواهند داد. در این حوزه پوشش هوایی هم در محورهای جاده ای منتج به تهران و در محدوده تهران با بالگرد درنظر گرفته شده است.
وی درباره پلیس های نامحسوس هم گفت: ۵۲ تیم نظارتی راهور، تمام این ماموریت را نظارت خواهند کرد که بر اساس دستورالعمل ابلاغی پلیس راهور، وظایف دستگاه ها و بخش هایی که مربوط به ناجا است، به درستی در قالب تیم های محسوس و نامحسوس انجام خواهد شد.
هادیانفر درباره عید سعید فطر هم خاطرنشان کرد: برای برگزاری مراسم نماز عید سعید فطر با ۱۷ هزار و ۹۰۹ نیرو در قالب ۳۳۹۵ تیم خودرویی، موتوری و پاس پیاده نماز عید فطر را در سراسر کشور و مصلاها مدیریت خواهیم کرد. در مجموع پلیس راهور تهران با بکارگیری ۳۵۰ تیم خودرویی و ۴۵۰ پاس پیاده محدوده برگزاری نماز عید فطر در تهران را پوشش خواهند داد.
محدودیت و انسداد راه های کشور
وی افزود: در این ایام پلیس راه و پلیس راهور ناجا در سراسر کشور با بهره گیری از ۱۰ هزار نیرو و ۵ هزار تیم عملیاتی نسبت به پوشش راه های کشور به خصوص راه های منتهی از شمال به جنوب و بالعکس و جنوب کشور به سمت قم و بالعکس اقدام خواهد کرد.
هادیانفر درخصوص محدودیت های طرح ترافیکی سی امین سالگرد امام راحل اظهار داشت: راه دسترسی در محدوده حوزه پلیس راه غرب استان تهران، آزادراه تهران –قم و مسیر قم به تهران از پل فرودگاه حضرت امام از ساعت ۱۳ تا ۲۴ روز سه شنبه ۱۴ خرداد مسدود خواهد بود به غیر از اتوبوس هایی که زائران را به حرم منتقل می کنند. اما باند شمال به جنوب از تهران به سمت قم و فرودگاه امام باز است.
هادیانفر درباره تردد وسایل سنگین باری و کامیونت ها هم گفت: در مسیر تردد این وسایل سنگین از ساعت ۱۳ تا ۲۴ روز سه شنبه ۱۴ خرداد از شهرهای اسلام شهر، رباط کریم و محور قدیم تهران–قم محدودیت اعمال شده است. ممنوعیت تردد موتورسیکلت ها هم از ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۱۳ خرداد تا ساعت ۶ صبح روز شنبه ۱۸ خرداد در محور کرج، چالوس، هراز، فیروزکوه و محور تهران-سمنان-مشهد اعمال می شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده از خودروهای ایمن برای انتقال زائران، از مدیران کاروان ها خواهش می کنیم از اتوبوس های غیرایمن استفاده نکنند. مسیرها و پارکینگ ها به خصو ص در محدوده حرم هم در اپلیکشین «نشان» و «بلد» جانمایی شده است که شهروندان می توانند با نصب آن بر تلفن همراه بهره ببرند.
پرهیز از خطر و آرامش در سفر
هادیانفر با اشاره به اینکه این شعار در سال ۹۸ هدف اصلی پلیس راهور بوده است، از رسانه ها خواست تا با همیاری و همکاری بیشتر با پلیس، در جهت کاهش تصادفات و جانباختگان و برنامه کاهش ۱۲ درصدی تصادفات که کاری ملی است، گام های مثمرثمر برداشته شود.
وی افزود: بدیهی است که پلیس نامحسوس در اتوبوس ها حضور دارند و بر عملکرد رانندگان نظارت دارند و از طریق سامانه ۱۱۰-۱۲۰ که در اتوبوس ها نصب هستند، مسافران هم می توانند عملکرد راننده را به سامانه پلیس گزارش دهند.
هادیانفر در خصوص موتور سیکلت ها هم اظهار داشت: ۱۱ میلیون موتورسیکلت در سراسر کشور در حال تردد هستند که نزدیک به ۹ میلیون از این تعداد در سن فرسودگی قرار دارند. همچنین از این تعداد چهار میلیون دارای پلاک هستند و پلاک های مابقی به اسم کارخانه صادر شده بوده که موتورسوار برای دریافت آن اقدامی نکرده است.
رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: در بحث پلاک موتورسیکلت ها برنامه ای داریم که به زودی اجرایی می شود و همه موتورسیکلت ها دارای پلاک خواهند شد. نزدیک به چهار و نیم میلیون نفر از این یازده میلیون موتورسوار دارای گواهینامه هستند و بناداریم شرایطی به وجود آوریم تا راکبان به سمت دریافت گواهینامه بروند.
آمادگی پلیس راهور برای اجرای طرح تابستانی
رئیس پلیس راهور ناجا درباره طرح تابستانی هم گفت: این طرح با آمادگی کامل تمام استان ها و پلیس راه و پلیس ترافیک شهری از ۲۰ خرداد آغاز می شود تا بتوانیم سه ماه تابستان را مدیریت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر ۱۹۳۳ دوربین ثبت تخلفات جاده ای موجود و ۸۲۹ دوربین نظارتی فعال است که در مجموع ۲۷۶۲ دوربین گزارش لحظه به لحظه به پلیس ارسال می کند. با توافق با پلیس راه هم از اواخر خردادماه، بیش از ۲ هزار دوربین بهره وری خواهد شد.
هادیانفر درباره ارسال پیامک ها به رانندگان خاطی هم یادآور شد: بر اساس قانون پیامک ها با هزینه فرد متخلف ارسال می شود که از اول سال ۹۸ تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۵۳۰ هزار پیامک ارسال شده و افرادی که معترض هستند، پیامک ارسال نمیشود، می توانند با مراجعه به مراکز شماره گذاری و ۲ هزار و ۲۰۰ دفتر پلیس راهور نسبت به تصحیح شماره همراه اقدام کنند.
هادیانفر درباره برنامه های پلیس راهور در روند نقل و انتقال پلاک هم خاطرنشان کرد: بناداریم اصطکاک مردم با پلیس را به حداقل برسانیم و بر همین مبنا، کار جدیدی در دست اقدام داریم که تغییرات در روند اساسی در نقل و انتقال پلاک تسهیل شود و هر فردی می تواند با ایجاد پروفایل و احراز هویت در سامانه پلیس تمام خدمات اعم از نقل و انتقال، مشاهده جرایم، اقساطی کردن آن و غیره را دریافت کند.
اجتمام *۹۲۹۴*۱۸۳۴