سال گذشته در چنین زمانی ۲۵ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در ایران گزارششده بود که امسال به ۱۲ مورد رسیده که ۲ مورد به مرگ منجر و بقیه درمان شدهاند.
موارد ابتلا به این بیماری در امسال در ایرانشهر، زابل، کرمانشاه، گیلان و بندرعباس گزارششده است.
دکتر شهرام موحدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کریمه کنگو عارضه خونریزی دهنده ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که از طریق کنه منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری بطور معمول در فصل بهار و اوایل تابستان دیده میشود گفت: بیماری کریمه کنگو، تب خونریزی دهنده ویروسی است که توسط کنهها به دامها منتقل و انسان با گزش کنه، تماس با دام یا ذبح دام آلوده و همچنین تماس با گوشت آلوده به این بیماری دچار میشود.
به گفته وی، این ویروس از طریق گزش و له کردن کنههای آلوده و تماس مستقیم با خون و بافتهای آلوده منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: مهمترین راه مهار این بیماری، محافظت در برابر گزش کنهها با سمپاشی دامها و اماکن دامی، استفاده از لباس کار مناسب مانند چکمه، کلاه، دستکش، عینک و ماسک است.
به گفته وی، انسان از طریق مصرف گوشت و فرآوردههای آلوده، تماس با کنه عامل بیماری، کشتار غیرمجاز و تماس با امحا و احشا دام آلوده به بیماری تب کریمه کنگو به این بیماری دچار میشود.
موحدی پیشگیری را مهمترین اقدام برای رویارویی با این بیماری دانست و گفت: این بیماری از خطرناکترین بیماریهای قابلانتقال از دام به انسان است که در دام علائم و نشانه مشخصی ندارد و باعث بروز تلفات نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: دامداران و عشایر استان در صورت مشاهده هرگونه بیماری واگیر در دامهای سبک و سنگین خود در کمترین زمان ممکن با شماره تلفن ۱۵۱۲ و مراکز دامپزشکی محل زندگی خود آگاهی دهند.
اصفهان یکی از قطبهای مهم تولید محصولات دامی در کشور به شمار میرود، که دارای ۲.۹ میلیون رأس گوسفند و بُز (جز دام عشایر) و۴۳۰ هزار رأس گاو و گوساله و بالغ بر ۱۰ هزار نفر شتر است که ۶.۸ میلیون واحد دامی (دام سبک و سنگین) را شامل میشود.
۶۰۲۲ / ۷۱۵۰