بغداد - ایرنا - حکیم در دیدار با سفیر انگلیس تاکید کرد که همه باید برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا در منطقه تلاش کنند.

گزارش دفتر جریان حکمت ملی عراق حاکی است: "جان ویلکس" سفیر انگلیس در بغداد با حضور در دفتر جریان حکمت ملی عراق با سید عمار حکیم، رهبر این جریان دیدار و درخصوص مناسبات فیمابین و تحولات سیاسی عراق و منطقه به بحث و تبادل نظر پرداخت.
سید عمار حکیم در این دیدار مجدداً بر اهمیت دوری عراق از سیاست قطب بندی‌ها در تعامل با مسائل مختلف و بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه عراق بر مبنای منافع ملی خود تصمیم‌گیری می‌کند، نسبت به خطرات تشدید تنش میان آمریکا و ایران بر عراق و دیگر کشورهای منطقه هشدار داد.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان از همه طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواست برای کاستن از شدت تنش‌ها میان طرفین و دور ساختن منطقه از آسیب جنگ‌ها و سیاست‌های تحریم اقتصادی نقش‌آفرینی کنند.


بسیاری از رهبران عراقی در هفته‌های گذشته با انتقاد از سیاست‌های یکجانبه گرا و تنش زای آمریکا، ضرورت پیگیری راهکارهای مسالمت‌آمیز و قانونی را یادآور شده و همچنین از تلاش بغداد برای کاهش تنش در منطقه و میان آمریکا و ایران خبر دادند.


تکاپوی بیش از پیش رهبران عراقی برای کاهش سطح بحران زایی اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف کاهش تنش در منطقه و عدم اثرگذاری منفی آن بر امنیت و ثبات کشورها از جمله عراق در حالی است که ظریف وزیر خارجه ایران در ادامه تور منطقه‌ای خود روز یکشنبه هفته گذشته در بغداد، برای اولین بار اعلام کرد که تهران پیش از این پیشنهادات مختلفی برای امضای معاهده عدم تعرض با همه کشورهای منطقه خلیج فارس ارائه کرده است که این پیشنهادات همچنان روی میز است.


وی همچنین درگفت و گو با خبرنگار ایرنا در بغداد، درباره پیام ایران برای منطقه و جهان، گفت: پیام و انتخاب ما کاملاً مشخص است، ما علاقمند هستیم در صلح و آرامش و توسعه زندگی کنیم، این انتخاب جمهوری اسلامی ایران است اما این صلح و آرامش و توسعه باید برای همه باشد.


تحولات هفته اخیر در عراق و منطقه نشان می‌دهد، مواضع جمهوری اسلامی ایران و پیام روشن، صلح جویانه و در عین حال مقتدرانه و هشدار دهنده که ظریف طی این جملات از بغداد مخابره کرد، مورد توجه و استقبال در سطح عراق، منطقه و عرصه بین الملل قرار گرفته و آمریکا را بیش از پیش در موضع انزوا قرار داده است.


خاورم **۴** ۳۸۰ *