تهران - ایرنا - نیویورک تایمز امروز /یکشنبه/ در گزارشی از اقدامات "محمد بن زائد" حاکم ابوظبی نوشت: بن زائد تلاش می کند تا جلوی روندهای دموکراتیک را در سراسر جهان بگیرد؛ او کمک کرد تا در مصر یک خودکامه حکومت کند و جریان به انزوا کشاندن قطر رقیب منطقه ای امارات را او رهبری کرد.

در این گزارش به قلم " دیوید دی. کرک پاتریک" آمده است:
امارات عربی متحده یک کشور کوچک در خاورمیانه است که جمعیتش کمتر از جمعیت ایالت "رود آیلند" در شمال شرق آمریکا است.
اما حاکم بالفعل امارات ولیعهد "محمد بن زائد" حاکم ابوظبی، یکی از صاحب نفوذترین حکام عرب در واشنگتن و خاورمیانه است.
شاید بتوان بن زائد را ثروتمندترین مرد دنیا دانست. صندوق خزانه دولت در اختیار اوست که موجودی اش سر به ۱.۳ هزار میلیارد دلار می زند که بالاتر از موجودی خزانه هر کشور دیگر در جهان است. ارتش امارات توانمندترین ارتش در میان کشورهای عرب را دارد. قدرت تاثیرگذاری محمد بن زائد در آمریکا یک نیروی افسانه ای است به خصوص نزد رئیس جمهوری آمریکا".
شاهزاده محمد یک عداوت قلبی با دو دشمن دارد؛ یکی "جمهوری اسلامی ایران" و دیگری " اخوان المسلمین". اتفاقاً" ترامپ هم با هردوی اینها دشمن است.
ترامپ به خصوص در زمینه چینش اعضاء کابینه و به ویژه در مورد انتخاب کارکشته ها برای تیم امنیت ملی اش همواره سعی کرده است نظر مساعد شاهزاده زائد بن محمد را مورد ملاحظه قرار دهد. بخصوص در سیاست گذاری های ترامپ در مورد جمهوری اسلامی، قطر، لیبی، عربستان و اخوان المسلمین این ملاحظات حتماً مد نظر قرار می گیرد.
این قدرت نفوذ اینک در آمریکا هدف کنکاش و بررسی قضایی قرار گرفته است. شورای ویژه تحقیقات در پرونده دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا به شواهد کشف شده جدیدی دست یافته است که گواهی می دهد شاهزاده سعی کرده است به روسها کمک کند تا از طریق کانال های مخفی به حلقه داخلی ترامپ راه پیدا کنند.
1 . حوزه نفوذ شاهزاده محمد در بخش های وسیعی از خاورمیانه امتداد پیدا کرده است.
نیروهای ویژه شاهزاده محمد هم اینک در یمن، لیبی، سومالی و "سینای شمالی " متعلق به مصر فعال اند.
او حلقه ای از بنادر و پایگاههایی را دورتادور منطقه "شاخ آفریقا" دایر کرده است. او تلاش می کند تا جلوی انتقال قدرت دموکراتیک را در سراسر جهان بگیرد. او کمک کرد تا در مصر یک مستبد خودکامه قابل اعتماد منصوب شود. جریان به انزوا کشاندن قطر؛ رقیب منطقه ای امارات را او رهبری کرد.
در عربستان؛ اهرمی که "محمد بن سلمان" را اعتلا بخشید؛ "محمد بن زائد" بود.
بن سلمان که امروز ۳۳ ساله است؛ به خصوص بعد از ماجرای قتل "جمال خاشقچی" که دستگاههای اطلاعاتی آمریکا پی بردند کار شاهزاده سعودی بوده است؛ به شدت در کانون توجه غرب قرار گرفته است.
شاهزاده اماراتی در واشنگتن، رایزنی ها و زمینه سازی های فراوانی برای اعتلای منزلت سیاسی شاهزاده سعودی انجام داد.
این شاهزاده اماراتی بود که اولین بار طرح های مشترک خود با شاهزاده سعودی برای تجاوزگری در منطقه را با واشنگتن درمیان می گذاشت و سعی می کرد نظر مساعد آمریکا را برای آن جلب نماید. از جمله این پروژه ها؛ مداخله نظامی در یمن و به انزوا کشاندن قطر بوده است. حرکت انزوای دیپلماتیک قطر با خرابکاری در شبکه آن لاین آغاز شد که امارات آن را هماهنگ کرده بود.
تمام این حقایق بطور مستند در پرونده تحقیقاتی که در آمریکا گشوده شده است مندرج است.
اکنون رویکرد صلح اسرائیل - فلسطینیان که داماد ترامپ "جرارد کوشنر" آن را تهیه کرده است؛ در بسیاری از ابعاد کاملاً منطبق با همان رویکردی است که شاهزاده "محمد بن زائد" آن را با محوریت "خلیج فارس" در پایان دوره کاری "اوباما" مطرح کرده بود.
2 . قدرتی که امروز شاهزاده محمد حاکم ابوظبی بر آن تکیه زده است، عمدتا" مرهون همکاری با واشنگتن است.
در سال ۱۹۹۱ بعد از تجاوز عراق به کویت شاهزاده محمد به واشنگتن آمد تا سلاح بخرد. یکی از مقامات عالیرتبه وزارت خارجه به نام "ریچارد آ. کلارک"، کنگره را که از این موضوع بشدت عصبانی شده بودند آرام کرد و به آنها اطمینان خاطر داد که امارات "نیرویی برای صلح" است، نه یک "متجاوز".
کلارک بعد از ترک مقام دولتی یک شرکت مشاوره ای برای حفظ منافع امارات در واشنگتن تاسیس کرد و هم اینک رئیس یک اندیشکده است که از سوی امارات تامین مالی می شود.
سرانجام امارات موفق شد بیش از ۸۰ فروند جت جنگنده F-16 و ۳۰ فروند هلی کوپتر رزمی "آپاچی" از آمریکا بخرد.
شاهزاده محمد افسران سابق آمریکایی را استخدام کرد تا اداره ارتش امارات را برعهده بگیرند. او در ضمن؛ جاسوسان سابق آمریکایی را به خدمت گرفت تا به راه اندازی سرویس های اطلاعاتی امارات کمک کنند. همچنین با توصیه ژنرال های بازنشسته آمریکایی، شاهزاده محمد صنایع دفاعی امارات را که بومی شده بود، توسعه داد. این صنایع امروز خودروهای زرهی به مشتریانی در لیبی و مصر می فروشد.
برخلاف سایر کشورهای عرب، امارات نیروهایش را دوشادوش نیروهای آمریکایی به شش میدان رزم در نقاط مختلف جهان فرستاده است شامل: عراق، کوزوو، سومالی، افغانستان، لیبی و داعش.
در این روند، شاهزاده محمد به یک توانایی بی سابقه ای دست یازیده است که می تواند در بیرون از مرزهای کشور خود دست اقدامات نظامی انجام دهد. او همین الآن هم دارد این کار را می کند.
3 . این جاه طلبی های شاهزاده محمد به تدریج می رود تا از او یک نیروی معارض با سیاست های آمریکا در منطقه بسازد.
شاهزاده محمد در مصر؛ مقابل انتقال قدرت استبدادی به دموکراسی ایستاد. مقابل تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه چهره ای که قرار بود مرد قدر قدرت لیبی باشد ایستاد. وقعی به اصرارهای آمریکا برای پایان دادن به دشمنی هایش با قطر نگذاشت. قطر؛ خانه یکی از پایگاههای هوایی آمریکا در منطقه است.
تعداد زیادی از مداخله های نظامی امارات به رهبری شاهزاده محمد نتیجه معکوس داشته است. مصر هنوز هم درگیر کشمکش است. قطر تسلیم نشده است. دشمنان در شاخ آفریقا به جان هم افتاده اند. یمن در باتلاق جنگ و قحطی و گرسنگی فرو رفته است.
"کافمن ویتس" از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا و از اعضاء موسسه "بروکینگز" می گوید: "ما با مجهز کردن امارات به تکنولوژی پیشرفته دیده بانی، تکاور و تسلیحات، یک "فرانکشتاین کوچولو" درست کرده ایم".
(فرانکشتاین؛ داستان یک شخصیت تخیلی به نام "ویکتور فرانکشتاین" است. این شخصیت یک دانشمند جوان است که با تجربیات علمی خود، مخلوقاتی ترسناک اما دانشمند خلق می کند).
4 . شاهزاده محمد،دوستانی در آمریکا دارد. این موضوع در کانون توجه تحقیقات قضایی است.
شاهزاده محمد سالانه با هزینه کرد دهها میلیون دلار؛ مقامات سابق دولتی آمریکا را جذب می کند، به لابی کنندگان (گروههای فشار) پول می دهد، به سازمان های خیریه ای که مورد توجه واشنگتن هستند کمک مالی می کند و به موسسات تحقیقاتی واشنگتن کمک می کند.
پیش از روی کار آمدن ترامپ؛ شاهزاده با داماد او مخفیانه دیدار کرد. او به کمک "ریچارد گرسون" سرمایه گذار و دوست کوشنر، زمینه انجام گفت و گوها میان دولت ترامپ با روسیه را مهیا ساخت.
شاهزاده محمد برای چندین دهه به دفعات به آمریکا سفر کرد اما دو سال است که قدم به خاک آمریکا نگذاشته است و از آن می ترسد مورد تحقیق و بازجویی دادستانی آمریکا قرار گیرد. تمام تحرکات شاهزاده محمد در آمریکا در دست تحقیقات قانونی است .


۵. جاذبه شخصیتی او هم بخشی از موفقیت های سیاسی اش در راه اعتلای بی تاثیر در حیات سیاسی و فراز و فرودهایش در این وادی نبوده است. او فردی است کم صحبت و مختصر گو، کنجکاو و فروتن.
علت ضدیت او با "اخوان المسلمین" در این است که او معتقد است جهان عرب نیازی به دموکراسی ندارد؛ چون اگر انتخاباتی در کار باشد؛ حتماً" اسلامگراها به قدرت خواهند رسید و آن موقع دیگر خبری از دموکراسی در جامعه نخواهد بود.
شاهزاده محمد در توجیه اعتبار حکومت خود تاکیدش بر این است که در کشور امارات، در موضوعات اجتماعی بطور نسبی لیبرالیسم حاکم است. حدود یک سوم از وزرای کابینه اش را زنان تشکیل می دهند و برخلاف کشورهای عرب همسایه؛ مسیحیان، هندوها و سیک ها هم مجاز هستند پرستشگاه های خاص خودشان را در کشور داشته باشند و آن را بسازند.
منتقدان حاکمیت امارات می گویند که رهبران کشور، مدارا با مخالفان سیاسی را ندارند. اما شاهزاده بیان می کند که "وزارتخانه تحمل و مدارا" دایر کرده است و سال ۲۰۱۹ میلادی را "سال مدارا" نامگذاری کرده است.
"جیمز متیس" وزیر دفاع پیشین آمریکا زمانی که وارد دولت ترامپ شد افشا کرد در زمانی که عضو هیات مدیره یک شرکت پیمانکار دفاعی به نام "جنرال دینامیکس" بوده است سالانه ۲۴۲ هزار دلار اجرت و فرصت های حضور در بورس از شاهزاده اماراتی دریافت می کرده است. شرکت مزبور یک تجارت عظیم با کشور امارات دارد. متیس ضمناً مشاور افتخاری شاهزاده محمد هم بوده است.
متیس گفته است: "چند کشور در دنیا می شناسید که امسال را "سال مدارا" اعلام کرده باشد. امارات؛ یک الگو در این زمینه است".
اروپام **۱۵۹۱**2040