اهواز - ایرنا - استاندار خوزستان و رییس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان گفت: در شرایط فعلی ضرورت دارد مسولان به روند پرداخت خسارت ها سرعت بیشتری دهند.

به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز یکشنبه در پنجمین نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان در استانداری اظهار داشت: پرداخت خسارت باید به منظور در اختیار قرار گرفتن سرمایه اولیه برای کشاورزان صورت گیرد زیرا با توجه به خسارت‌های وارده کشاورزان سرمایه‌ای برای شروع کشاورزی ندارند تا بتوانند کشت تابستانه خود را انجام دهند.


وی با بیان اینکه کشاورزان نیاز به سرمایه در گردش دارند افزود: با توجه به اینکه کشاورزان مماطق سیل زده، کشت خود را در سیلاب اخیر از دست داده اند نیازمند پول برای کشت تابستانه هستند زیرا درواقع آنها با فروش محصولات خود هزینه‌های کشتهای بعدی را تأمین می‌کردند.


رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان با تاکید بر بسیج کلیه دستگاه‌های اجرایی به منظور محقق شدن وعده‌های دولت در حوزه بازسازی و نوسازی واحدهای آسیب دیده در سیلاب خوزستان بیان کرد: در روستاهای استان باید شرایطی ایجاد شود که مردم بتوانند هر چه سریع‌تر به روال عادی زندگیشان برگردند.


وی با اشاره تصمیم دولت برای به پایان رساندن کار احداث خانه‌ها تا پایان سال جاری و تعمیر خانه‌های نیازمند بازسازی تا پایان تابستان امسال گفت: خوشبختانه کار بازسازی مناطق سیل زده در استان آغاز شده اما باید به روند کار بازسازی در این مناطق سرعت بیشتری داده شود، علاوه بر این بانک‌ها باید روند پرداخت خسارت برای ساخت منازل روستایی را تسهیل کنند تا در روند بازسازی و نوسازی منازل در استان سرعت بخشی شود.


شریعتی تاکید کرد: اگر برای پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها موانعی در سطح کشور وجود دارد آن را اعلام کنند تا برای برطرف کردن آن اقدام شود.


وی بیان کرد: وزارت نفت برای کمک به بازسازی مدارس آسیب دیده از سیلاب خوزستان اقدامات خوبی در نظر دارد و متعهد شده ۵۰۰ میلیارد ریال به منظور تعمیر و تجهیز مدارس در اختیار مناطق سیل زده قرار دهد و از سوی دیگر ۴۰۰ میلیارد ریال در حوزه بهداشت و درمان در مناطق نفت خیز هزینه کند و مراکز بهداشتی و درمانی واقع در مناطق نفت خیز اهواز، کارون، باوی، حمیدیه، خرمشهر، دارخوین و آبادان را بازسازی و تعمیر کند.



**روند پرداخت خسارات روان نیست




معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به فراهم شدن مقدمات پرداخت خسارت‌ها در حوزه کشاورزی گفت: هنوز روال پرداخت خسارت‌ها روان نیست ومشکلاتی داریم ولی در حوزه عملیات بازسازی و نوسازی وضعیت خوبی در استان داریم و روال کار امید بخش است.


فاضل عبیات با تاکید بر رعایت دقت در کنار سرعت در حوزه پرداخت خسارت‌های کشاورزی گفت: امیدواریم این کار با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و فرمانداری به خوبی اجرایی شود تا در خصوص جبران خسارت‌ها با مشکلی مواجه نشویم.




وی افزود: بانک‌ها باید همکاری لازم را به خصوص در بحث سرعت بخشیدن به جبران خسارت‌ها داشته باشند و ضرورت دارد در این زمینه تمرکز ویژه ای انجام شود چراکه کار بازسازی باید در مدت اعلام شده به اتمام برسد که تحقق این هدف گذاری اغلب در گرو عملکرد بانک هاست.





**استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی در بازسازی


مدیر کل مدیریت بحران استان و جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده با اشاره به عملکرد مؤثر گروه‌های جهادی، سازمان‌های مردم نهاد و خیران در سیل اخیر از نگاه مردم بیان کرد: اگر حضور گروه‌های جهادی و مردم به صورت میدانی بررسی شود می‌بینیم که آنها جلوتر از مسئولان قرار دارند لذا ضرورت دارد با توجه به این عملکرد خوب در مرحله بازسازی نیز از این ظرفیت استفاده شود.


کیامرث حاجی زاده با اشاره به تشکیل کمیته مستندسازی در ذیل قرارگاه بازسازی و نوسازی سیل بیان کرد: باید همه مسائل و موضوعات مربوط به سیل خوزستان در این کمیته بررسی و تحلیل شوند در واقع ما از درون کمیته‌ها نیازمند کار عملیاتی هستیم و باید اکنون حجم کار در دست اجرا، مقدار پیشرفت فیزیکی و کمبود اعتبارات را در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی، راه‌ها و … بررسی کنیم.


وی با اشاره به اقدامات کمیته بازسازی بیان کرد: بنیاد مسکن استان خوزستان کار احداث منازل سیل زده و تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی را آغاز کرده است علاوه بر این پرداخت‌های بسیاری نیز صورت گرفته است.


جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده با اشاره به خسارت‌های کشاورزان و وضعیت اراضی کشاورزی بیان کرد: مقرر بود جهاد کشاورزی از روزگذشته پرداخت‌ها را آغاز کند همچنین زمین‌های زراعی باید از زیرآب بیرون آمده باشند و آرام آرام برای کشت تابستانه آماده سازی شوند.


وی افزود: طی بررسی‌های به عمل آمده در اغلب شهرستان‌ها کار تخلیه آب در حال انجام است و در برخی شهرستان‌ها مثل شوش به طور کامل این کار انجام شده است اما در برخی شهرستان‌ها مانند دشت آزادگان و هویزه و بخش مرکزی اهواز هنوز با مشکل زیر آب بودن زمین‌های کشاورزی رو به رو هستیم.


حاجی زاده بر لزوم انجام کشت تابستانه تاکید کرد و گفت: تابستان گذشته به علت خشکسالی کشاورزان کشت نداشتند و امسال نیز با توجه به بارندگی خوب به علت سیلاب ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر آب رفته لذا باید آمادگی کامل در کنار بسیج امکانات شهرستان‌ها صورت گیرد تا اراضی از آب خالی شده و آماده کشت تابستانه شوند.



۷۱۶۴/‏۶۰۰۲/‏