سنندج - ایرنا - سرپرست فرمانداری بانه گفت: برای جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و مراتع این شهرستان در هنگام حریق در عرصه های طبیعی همه دستگاه های خدمات رسان باید پای کار باشند و همکاری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد امین زاده روز یکشنبه در نخستین جلسه ستاد مدیریت بحران با محوریت کنترل آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع شهرستان افزود: باید برای پیشگیری و مهار آتش سوزی عرصه‌های طبیعی یک مدیریت واحد و راهبردی با حضور دستگاه‌های خدمات رسان تشکیل شود.


وی اظهار داشت: برای افزایش سرعت عمل در زمینه مهار آتش سوزی‌ها مدیریت بخش‌های به بخشداری‌ها واگذار و از ظرفیت‌های موجود در بخش‌ها بهره گیری شود و شهرداری‌ها هم به عنوان همکار بین بخشی در این زمینه فعالیت کنند.


رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه نیز با بیان اینکه سیلاب‌های اخیر نقش و اهمیت جنگل‌ها و مراتع را بیشتر نشان داد، گفت: با توجه به تغییر شرایط آب و هوایی کشور احتمال آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع بیشتر شده که باید با تدابیر از وقوع حریق جنگل‌ها و مراتع پیشگیری کنیم.


عثمان صالح زاده افزود: باید بحث حفظ جنگل‌ها و مراتع به عنوان یک موضوع بحرانی، طرح جامع پیشگیری و اطفای حریق در نظر گرفته شود چرا که در بعضی از روزها بیش از سه فقره آتش سوزی مهار شد و ضروری است در بحث مهار حریق تدابیری خاص اندیشیده شود.


وی اظهار داشت: با تخریب جنگل‌ها و مراتع بحران‌های زیست محیطی ایجاد می‌شود و باعث خسارت‌های فراوانی به منابع طبیعی و خدادادی کشور می‌شود.


صالح زاده به ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ترویجی اشاره کرد و یادآور شد: برای مهار آتش سوزی‌های عرصه‌های که بیشتر در معرض خطر هستند شناسایی شده که بر این اساس بیشترین آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع مربوط به بخش مرکزی است.


وی تاکید کرد: برای کاهش آتش سوزی‌ها باید علوفه چینی در نوار مرزی، حاشیه زمین‌های کشاورزی، اماکن گردشگری، پاسگاه‌های نظامی و انتظامی، آرامستان ها و گلزار شهدا انجام و نکات ایمنی در این مناطق رعایت شود.


به گزارش ایرنا، ۸۴ درصد شهرستان بانه را عرصه‌های طبیعی تشکیل می‌دهد و بیش از ۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی را جنگل بویژه جنگل‌های بلوط تشکیل داده است.


شهرستان مرزی با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.


۷۴۶۹/۹۱۰۲