نیویورک- ایرنا- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ادعای مذاکراتی ترامپ گفت: صحبت کردن با تداوم فشار بر ایران ممکن است در بنگاه های معاملاتی جواب دهد اما برای توافق با ایران کار نمی کند.

محمد جواد ظریف روز یکشنبه در گفت و گو با بخش "این هفته" شبکه خبری‌ای بی سی نیوز آمریکا این مطلب را مطرح کرد.

اشاره ظریف به تجربیات خرید و فروش ترامپ در دوران بنگاه املاکی است که در کتاب سال ۱۹۸۷ تحت عنوان "ترامپ: هنر معامله" منعکس شده است.

وی ادامه داد: حتی ممکن است که این شیوه برای معامله با کشورهای دیگر برای یک مدت کوتاه و نه بلند مدت جواب بدهد اما بر ایران حتی برای کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت کار نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: تنها چیزی که کار می کند، احترام به ایران است.

ظریف افزود: ایران مرعوب "هنر فشار معاملاتی" رئیس جمهوری ترامپ با استفاده از تحریم های اقتصادی برای وادار کردن ایران به مذاکره به منظور یک توافق جدید هسته ای نخواهد شد.

وی بار دیگر تحریم های آمریکا را "تروریسم اقتصادی" نامید و افزود: این تحریم ها مردم عادی ایران را هدف گرفته است چرا که با وجود معافیت تامین غذا و دارو اما نقل و انتقال مالی مربوط به آنها معاف نیست.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اگر هدف رئیس جمهوری ترامپ اعمال فشار بر مردم معمولی و عادی ایران است، قطعاً او به آن دست می یابد اما او به اهداف سیاسی خود از طریق فشار بر ایرانی ها دست نخواهد یافت.

وی در پاسخ به سوالی که اگر بخواهید پیام مستقیمی به رئیس جمهوری آمریکا بدهید چه خواهد بود، گفت: پیش از این گفته ام، هرگز تهدید ایران جواب نخواهد داد. هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید، تلاش کنید احترام بگذارید، شاید کار کند.

ظریف در پاسخ به این سوال که مقامات آمریکا دلایل اعزام ناوگروه آبراهام لینکلن به منطقه و همچنین مساله خرابی های چهارکشتی در بندر الفجیره امارات متحده عربی را به تهدید ایران نسبت داده اند، گفت: هیچ تهدیدی از سوی ایران در منطقه وجود ندارد بلکه حضور نیروهای آمریکایی است که موجب بی ثباتی شده است.

وی تاکید کرد: دلیل نامیدن خلیج فارس این است که در نزدیکی ما است و ما حق داریم از خود دفاع کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: فقط تصور کنید، اگر ایران به سواحل کالیفرنیا یا فلوریدا می آمد، احساستان چگونه بود؟ چگونه با آن برخورد می کردید؟ آمریکا ناو هسته ای خود را به آب های ما و در مجاورت مرزهای ما می فرستد.

ظریف درباره واکنش ایران در صورتی که تنش افزایش یابد، اظهار کرد: دوست دارم که رئیس جمهوری ترامپ حدس بزند چرا که او دوست دارد هرکسی در جهان را وادار کند تا درباره آنچه که در ایالات متحده اتفاق می افتد، حدس بزند.

وی در عین حال هشدار داد: اگر آمریکا تصمیم بگیرد تا از ابزار جنگ اقتصادی و به کارگیری تروریسم اقتصادی برای اعمال رنج بیشتر بر مردم ایران استفاده کند، عواقبی برای آنها وجود خواهد داشت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه "تفاوتی بین جنگ اقتصادی با جنگ نظامی قایل نیستیم"، تاکید کرد: آمریکا درگیر یک جنگ علیه ما است و یک جنگ برای مشارکت های ما آسیب زننده است.

ظریف تصریح کرد: ما یک مفهوم روشن داریم که در یک جنگ، کسی پیروز نمی شود. در یک جنگ هر کسی می بازد و باخت برخی بیش از دیگران است.

وی درباره اظهارات برخی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه همه گزینه ها روی میز است، گفت: همه گزینه ها روی میز است مربوط به دوره ای است که استفاده از نیروی نظامی قانونی بود، آن مربوط به حدود ۱۰۰ سال پیش است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: آنچه که ما می گوییم این است که ما برای دفاع از خودمان اقدام می کنیم. دفاع از خود مجاز است. ترامپ اعلام کرده است که او درگیر یک جنگ اقتصادی با ایران است و ما یک تعهد برای دفاع از مردم خود در مقابل جنگ اقتصادی داریم.

شبک *١٤٢٩*۱۸۵۹