سنندج - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان طی سال گذشته ۷۰ هزار تن به ظرفیت سیلویی استان اضافه شده و تلاش این سازمان در سال جاری جذب سرمایه و انتقال دانش به مزارع است.

به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: دانش فنی حاصل شده در سازمان به واسطه همکاری و تعاملی که بین مجموعه جهاد کشاورزی و دستگاه‌های وابسته و پیوسته سازمان وجود دارد، حاصل شده است...


وی افزود: با نگاهی که استاندار کردستان دارد و همراهی که نمایندگان مجلس با این بخش دارند توسعه بخش کشاورزی این استان بیش از پیش اتفاق خواهد افتاد.


** بیش از ۸۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شد


رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: در راستای احیای استعدادها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان گام‌های خوبی برداشته شده و طرح‌های پیشران تدوین شده در بخش کشاورزی را عملیاتی می‌کنیم.


وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۲ میلیون قطعه جوحه ریزی در سطح مرغداری‌های استان انجام شده است، یادآور شد: در تولید گوشت مرغ مقام نهم کشوری و رتبه اول در غرب و شمال غرب کشور را داریم.


جعفری ظرفیت جوجه ریزی مرغداری‌های استان را ۶۰ میلیون قطعه در سال اعلام کرد و گفت: سالانه بیش از ۸۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می‌شود که علاوه بر تأمین گوشت مرغ مورد نیاز استان به تعدادی از استان‌های کشور هم صادرات داریم.


وی میزان تولید علوفه در استان را ۴۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۲ میلیون تُن علوفه در مراتع استان تولید می‌شود که ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه دامپروری در اختیار استان قرار داده است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: بر اساس مجوزهای صادر شده از سوی دامپزشکی استان در سال گذشته ۲۰۹ هزار رأس دام از استان صادر شد که این وظعیت مطلوب بخش دامداری را نشان می‌دهد.


وی تاکید کرد: بر اساس طرح‌های پیشران تدوین شده باید در طول ۵ سال، ۱۳ هزار تُن به ظرفیت تولید گوشت قرمز در استان اضافه کنیم و از ۲۷ هزار تُن کنونی به تولید ۴۰ هزار تُن گوشت قرمز در سال برسیم.


جعفری با تاکید بر اینکه تأمین نهاده‌های دامی برای استان بسیار اهمیت دارد، افزود: در چهار ماه گذشته ۴۶ هزار تُن کنجاله سویا با ارز دولتی خرید یا پیش خرید و یا وارد استان شده است.


وی ایجاد طرح‌های بزرگ صنعتی در بخش دامداری از جمله گاوداری پنج هزار راسی در دهگلان و گاوداری ۲ هزار و ۵۰۰ راسی در استان خبر داد و اظهار داشت: این طرح‌ها می‌تواند پشتیبان خوبی برای دامداری‌های روستایی و نیمه صنعتی در استان باشند.


** ترویج ارقام جدید و پرمحصول در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کردستان


جعفری اضافه کرد: ترویج ارقام جدید و پر محصول در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کردستان قرار دارد و هم اکنون ارقام مختلف و زیای از محصولات زراعی در استان کشت می‌شود.


وی گفت: در حال حاضر پنج رقم گندم آبی، هشت رقم نخود، ۶ رقم جو، ۱۰ رقم گندم دیم به ارقام موجود در استان اضافه شده و در مزارغ استان کشت می‌شود.


جعفری از برنامه ریزی این سازمان برای کشت نشایی محصولات زراعی خبر داد و اظهار داشت: کشت‌های پاییزی و انتظاری در بحث حبوبات از دیگر برنامه‌های سازمان است که تأثیر چشمگیری در عملکرد محصول دارد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی کشت علوفه‌های کم آب بر مثل ماشک و سورگوم را از دیگر برنامه‌های سازمان در خصوص افزایش بهره وری آب اعلام کرد و یادآور شد: با تولید حدود ۵۰ هزار تُن توت فرنگی در سال مقام اول تولید این محصول را در کشور داریم و برنامه‌های مناسبی برای توسعه بیشتر و کشت ارقام جدید نیز در استان داریم.


جعفری افزود: توسعه گلخانه‌ها در استان، اصلاح باغات گردو با سرشاخه کاری و ایجاد باغات فنی و اصولی از اولویت‌های کاری این سازمان در حوزه باغبانی است.


وی از فعالیت ۲۷۰ ایستگاه پیش آگاهی با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از کارشناس در سطح استان خبر داد و تاکید کرد: تلاش همه کارشناسان سازمان بویژه همکاران مستقر در این ایستگاه‌ها، تولید محصول سالم و با کیفیت برای مردم است.


به گزارش ایرنا، استان کردستان دارای ۲۷ هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و ۳۱ دستگاه کمباین و ۶۰ هزار دستگاه ادوات کشاورزی است که حدود ۶۰ درصد از این وسایل عمری بالای ۲۵ سال دارند و نیازمند نوسازی هستند.


این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.


کشاورزان این استان سه میلیون و ۱۹۹ هزار رأس دام سبک و سنگین و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارند و تعداد بهره بردار کشاورزی ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.


۳۰۳۴/‌۹۱۰۲