شهرکرد – ایرنا- بررسی نتایج معیارهای جهانی رؤیت پذیری هلال، حاکی از آن است که هلال ماه شوال در شامگاه ۲۹ رمضان ۱۴۴۰ شرایط بسیار مساعدی را برای رصد در تمام پهنه ایران خواهد داشت.

پارامترهای متعددی در تعیین رؤیت پذیری هلال ماه مؤثر می‌باشد که منجمان و رصدگران رؤیت هلال با استفاده از آنها به شکار هلال‌های جوان می‌روند. معیارهای مختلفی همچون معیار رصدخانه آفریقای جنوبی، معیار قاضی میرسعید و … در سطح دنیا وجود دارد که با اختلاف‌های جزئی وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه را پیش بینی می‌کنند. محاسبات و داده‌های تمامی معیارها از رؤیت پذیری هلال ماه شوال در ۴ ژوئن ۲۰۱۹ مطابق ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ در تمامی پهنه مسکونی کره زمین حکایت دارد.



لحظه مقارنه (تولد ماه نو) ۱۴:۳۲ دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ است، اما با توجه به اینکه تا هنگام غروب خورشید زمان کمی از مقارنه گذشته است و جدایی زاویه‌ای هلال و خورشید بسیار کم است، امکان رؤیت آن در این روز وجود ندارد.



علی اکبر نیری در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت: مطابق نقشه‌ها و پیش بینی معیارهای جهانی و نرم افزار ایرانی مهیار در تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۱۹ مورخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ هلال در ایران و اکثر نقاط جهان رؤیت پذیر نخواهد بود و تعداد محدودی از معیارها در این روز برای بخش‌های کوچکی از ایالات متحده و مکزیک احتمال بسیار ضعیف رؤیت هلال ماه نو را آن هم در شرایط بسیار حدی و رکورد شکن پیش بینی کرده‌اند.



وی افزود: با این وجود می‌توان گفت در این روز در هیچیک از نقاط مسکونی کره زمین هلال ماه رؤیت نخواهد شد.



این کارشناس نجوم محاسباتی مرکز تقویم ژئوفیزیک دانشگاه تهران اظهار داشت: در تاریخ ۴ ژوئن مطابق ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ که شامگاه بیست و نهم رمضان ۱۴۴۰ در ایران نیز خواهد بود، هلال ماه نو شوال نه تنها در ایران بلکه تقریباً در تمام پهنه مسکونی کره زمین قابل رؤیت خواهد بود و می‌توان انتظار داشت که امسال مسلمانان با وحدت کم نظیری عید فطر را به طور همزمان در ۵ ژوئن مطابق ۱۵ خرداد اعلام کنند.



وی خاطرنشان کرد: البته این احتمال وجود دارد که کشورهایی نظیر عربستان که قاعده متفاوتی در تنظیم تقویم خود دارند و رؤیت پذیری هلال ملاک اصلی آنها نیست، آغاز ماه شوال را در تاریخ ۴ ژوئن اعلام کنند و کشورهایی که از عربستان تبعیت می‌کنند نیز به تبع تاریخ عید فطر خود را همزمان با این کشور اعلام خواهند نمود.



وی در ادامه افزود: اما در کلیه کشورهای اسلامی که ملاک آغاز ماه قمری را رؤیت هلال با چشم غیر مسلح و مسلح قرار داده‌اند، بالاتفاق عید فطر در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۹ خواهد بود.



کاظم کوکرم عضو هیأت تحریریه ماهنامه نجوم نیز در رابطه با هلال ماه شوال ۱۴۴۰ توضیح داد: یا توجه به اینکه این هلال به راحتی و با چشم غیر مسلح دیده می‌شود، فرصت بسیار مناسبی است برای افرادی که به دیدن هلال‌های جوان ماه علاقه دارند و می‌تواند در ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ هنگام غروب خورشید تا اذان مغرب با نگاه کردن به افق غربی (محل غروب خورشید) هلال ماه را به سهولت با چشم ببینند.



این کارشناس نجوم همچنین مطرح کرد: علاوه بر دیدن هلال زیبای ماه نو این فرصت وجود دارد که سیاره عطارد را نیز با چشم رصد کنید.



کوکرم افزود: چنانچه کمی بالاتر و سمت راست هلال ماه دقت کنید می‌توانید این سیاره را که همچون ستاره‌ای در آسمان می‌درخشد، رصد نمائید.



گفتنی است رصد سیاره عطارد به دلیل نزدیکی به خورشید از دشواری‌های خاصی برخوردار است و اغلب اوقات منجمان با تلسکوپ به رصد آن می‌پردازند و این فرصت بسیار مناسبی برای رصد این سیاره است.



به گزارش ایرنا، صدها گروه از رصدگران هلال در شامگاه ۲۹ رمضان امسال مطابق ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ به رصد هلال این ماه جوان در سراسر ایران خواهند پرداخت.



۹۲۴۴/‏۶۰۲۱