اردبیل- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت محصول سیب زمینی بیش از ۲۱ هزار هکتار از اراضی شهرستان‌های اردبیل، نمین و نیر خبر داد.

احمد شهریار روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه ریزی برای کشت سیب زمینی در ۲۲ هزار هکتار از اراضی استان و ادامه فرایند کاشت تا یک هفته آینده گفت: سطح زیر کشت سیب زمینی در این استان در سال جاری ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.


وی ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد.


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف شده که ۸۵ درصد این بذور از خارج از استان تأمین شده است.


وی میزان بذر سیب زمینی تولید شده در استان را ۱۰ هزار تن ذکر کرد و ادامه داد: هم اکنون چهار شرکت تولید بذر مرغوب سیب زمینی در استان اردبیل فعال است.


شهریار با پیش بینی تولید ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل در سال زراعی جاری بیان کرد: پس از اتمام مرحله کاشت در ۲۰ خرداد، خدمات فنی و مهندسی کشاورزی به سیب زمینی استان ارائه می‌شود.


وی میان تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان را ۳۷ تن اعلام کرد و گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: برای کاشت محصول زمینی تأمین و توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود در استان آغاز شده و تاکنون چهار هزار و ۲۰۰ تن کود فسفاته، هشت هزار و ۴۰۰ تن کود ازته و دو هزار و ۱۰۰ تن کود پتاسه در بین سیب زمینی کاران استان توزیع شده است.


وی با اشاره به برنامه ریزی برای مبارزه با آفت سوسک کلرادو و آفت سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان افزود: علاوه بر این مبارزه با علف‌های هرز در مزارع نیز از طریق سمپاشی و نیز قارچ کش‌های متداول ادامه دارد.


به گزارش ایرنا، نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.


استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیب زمینی کشور، مهم ترین قطب تولید این محصول در کشور محسوب می‌شود


سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.


۱۹۰۵/‏‬ ۱۲۵۷