سنندج - ایرنا - رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان گفت: حلقه گذاری جوجه لک لک های مهاجر بعد از تعطیلات عید فطر در این استان انجام می شود.

حیدر ویسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور شناسایی مسیر مهاجرت لک لک‌ها چهار سالی است که در کردستان اقدام به حلقه گذاری جوجه‌های این پرنده می‌شود.


وی با بیان اینکه حلقه‌ها در قسمت پای پرنده کار گذاشته می‌شود، اضافه کرد: جنس این حلقه‌ها از نیکل و حاوی اطلاعاتی در ارتباط با مشخصات جغرافیایی، سن پرنده و نام حلقه گذار است.


رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه سه کُلنی لک لک در شهرستان‌های مریوان و بانه شناسایی شده است، افزود: در خرداد امسال اقدام به حلقه گذاری جوجه‌های لک لک در روستاهای دره تفی، قول قوله و بیلو از توابع شهرستان مریوان و روستای سویرو در بانه می‌کنبم.


ویسی یادآور شد: حلقه گذاری مطابق با استانداردهای بخش حیات وحش سازمان ملل انجام می‌شود بنابراین هر قطعه از پرنده‌ای که حلقه گذاری شده باشد اطلاعات حلقه آن در تمام کشورها قابل بازخوانی است.


وی گفت: به دلیل سخت گذر بودن محل لانه سازی لک لک‌ها حلقه گذاری کار مشکلی است که انجام آن مستلزم احتیاط و دقت بیشتری است البته این کار توسط کارکنان توانمند محیط زیست در نهایت توجه بدون ایجاد آسیبی هم به خود و هم به جوجه‌ها انجام می‌شود.


کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده تالاب بین المللی دریاچه زریبار مریوان، منطقه حفاظت شده بیجار، منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه، منطقه حفاظت شده عبدالرزاق سقز، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان سروآباد و ۲ منطقه شکار ممنوع زرینه اوباتو و دشت بیلو در نزدیکی تالاب زریبار است.


از مساحت ۲۹ هزار و ۱۳۷ کیلومتر مربعی استان کردستان ۱۰ درصد در قالب مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.


همچنین از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد و جنگل‌های این استان که جز جنگل‌های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از پنج هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ حفاظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، قابلیت‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زیست محیطی دارای اهمیت منحصر به فردی هستند.


۹۹۳۶/‌۹۱۰۲