به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مهمترین اهداف تعیین شده در ستادهای این معاونت، ایجاد و توسعه شتابدهندههاست که در این چند سال، تعداد شتابدهندههای مختلف در کشور افزایش چشمگیری یافته است.
با توجه به جایگاه و پیشرفتهای قابل توجه زیست فناوری در جهان به ویژه در دهه ۹۰ میلادی در راستای دستیابی به حیوانات شبیهسازیشده و سلولهای بنیادی، باورهای مهمی در گسترش سطح توقعات علمی، بالینی و تجربی نسبت به علم زیستفناوری پزشکی شکل گرفت.
در همین ارتباط، اتمام پروژه ژنوم انسان در سال ۲۰۰۰ میلادی نیز از مهمترین دستاوردهای مهم این رشته بود که با توجه به کاربردهای مهم آن، میتوان نتایج آن را در حوزههای مختلف حیات بشری بهعنوان نقطه عطفی در پیشینه علمی و کاربردی این رشته به حساب آورد.
***خلاقیتهای زیستفناوری پزشکی تجاریسازی میشود
با توجه به اهمیت بالای این رشته علمی در کشور، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف شتابدهی به توسعه زیست فناوری پزشکی در کشور اقدام به راه اندازی ۶ شتابدهنده در این حوزه کرده است.
این شتابدهندهها با حضور جوانان متخصص و فارغالتحصیلان این رشته و با هدف تجاریسازی و عملیاتی کردن ایدههای خلاقانه آنها برای پیشبرد اهداف زیستی در کشور راهاندازی شده است. دنیای جدید دنیای کارآفرینان است، دنیای افراد خوشفکر با دیدگاههای منحصر به فرد، پشتکار زیاد و عزم جدی که میخواهند از طریق اجرایی کردن ایدههای نوآورانه خود دنیا را به شکل بهتری از آنچه هست تغییر دهند.
یکی از راههای توسعه زیست فناوری در کشور نیز راه اندازی و حمایت از تشکیل شتابدهندهها است؛ زیرا برای توسعه زیست فناوری مشکلات فراوانی وجود دارد و تنها راه رفع این مشکلات استفاده از تجربیات دیگران است. افرادی که پیش از این مسیر سخت رسیدن به محصول دانشبنیان را طی کرده و تجربه کسب کرده باشند.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تلاش میکند از این افراد با تجربه به عنوان راهنما استفاده کند. با همین هدف ستاد اقدام به راه اندازی شتابدهندههایی در تمام حوزههای مرتبط با زیست فناوری کرده است. یکی از این حوزههای مهم و پرکاربرد زیستی، «زیست فناوری پزشکی» است.
شتابدهندهها در حوزه زیست فناوری پزشکی به افراد خلاق در این زمینه کمک میکنند تا ایدههای خام خود را به محصول و یا خدمات تبدیل کنند و به مرحله تجاریسازی برسانند. پس از این مرحله، محققان میتوانند از صندوق زیستفناوری برای اجرایی کردن ایدههای خود استفاده کنند.
علمی ** ۹۳۴۰** ۱۰۵۵