به گزارش خبرنگار ایرنا علی اوسط اکبری مقدم عصر دوشنبه در جلسه شورای فنی استان گیلان، مدیریت و کنترل سیلاب رودخانهها را یکی از مباحث اصلی و جدی در ساماندهی این بخش عنوان کرد و افزود: عدم نظارت و مدیریت کافی در این خصوص طی دهههای قبل باعث شده علیرغم اجرای شیوه نامه ساماندهی و لایروبی در رودخانهها از اواخر آذر سال گذشته کماکان ممکن است در برخی نقاط پس از بارشهای شدید با چالشهایی مواجه شویم.
وی با اشاره به وجود ۶۵ رودخانه به طول دو هزار و ۵۱۱ کیلومتر در استان گیلان اظهار داشت: دخل و تصرفاتی توسط برخی دستگاهها و مردم در بخش کمی و کیفی حرائم رودخانهها صورت گرفته که مشکلاتی را به وجود میآورند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان برداشتهای بیرویه شن و ماسه و عدم رعایت حریم حفاظت از منابع آب را از آسیبهای جدی در حوزه رودخانهها دانست و خاطرنشان کرد: ۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری و خدماتی در حرائم رودخانههای ۹ شهر و ۶۵۱ روستای استان گیلان مستقر هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ رودخانه به طول ۲۱۴ کیلومتر در شهرستان تالش وجود دارد، افزود: در سیل ۱۳ و ۱۴ مهرماه سال ۹۷ علیرغم اینکه این سیلاب قابل توجه نبود، اما آسیب و تخریبهای بسیاری را به دنبال داشت.
اکبری مقدم به مطالعات صورت گرفته توسط مشاوران آب منطقهای اشاره کرد و گفت: تلاش ما بر این است تا با تدابیر لازم در بازههای کوتاه مدت و میان مدت، نسبت به ساماندهی و خروج سازههای غیرمجاز در حرائم رودخانهها اقدام شود.
وی با بیان اینکه تخریب واحدهای غیرمجاز و ساماندهی آنان نیازمند منابع مالی و همکاری نهادها و دستگاههای مختلف است، افزود: اکثریت افراد مستقر در حرائم رودخانهها از اقشار آسیبپذیر هستند که معیشت آنان متکی به استقرار در این مناطق است و باید ساماندهی آنان آسیبی به اقتصاد زندگی این افراد وارد نکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان ابراز امیدواری کرد با مصوبات جلسه شورای فنی، شاهد رفع نواقص برخی کاستیها در رودخانههای استان باشیم.
۷۲۹۶/۲۰۰۷/