تهران – ایرنا - رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: شهدای قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ در مظلومیت تمام به شهادت رسیدند، به همین علت امام خمینی (ره) این روز را تا ابد عزای عمومی اعلام کردند و شهدای این قیام ماندگار شدند.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام سید محسن محمودی روز سه شنبه در آیین گلباران پل باقرآباد، محل شهادت کفن پوشان ۱۵ خرداد سال ۴۲ دشت ورامین افزود: شهدای ۱۵ خرداد سال ۴۲ در اوج گرمای دشت ورامین ۲۷ کیلومتر راه را پیاده طی کردند تا از مرجعیت شیعه دفاع کنند، با آنکه می دانستند چیزی جز شهادت انتظار آنان را نمی کشد.


وی گفت: اکثر کسانی که در این مسیر همراه کفن پوشان رفتند کشاورزانی بودند که زمین زراعی خود را رها کردند تا از مرجع و رهبر خود دفاع کنند؛ کسانی که مظلومانه به شهادت رسیدند، پیکرهای پاکشان در چاه های اطراف باقرآباد انداخته و هفت نفر از آنان به صورت دسته جمعی در گورستان مسکرآباد به خاک سپرده شدند.


محمودی افزود: امروز به برکت خون شهیدان ۱۵ خرداد، انقلاب اسلامی همچنان با هدایت های رهبر معظم انقلاب مقتدرانه به پیش می رود و اهداف و آرمان های اولیه را دنبال می کند.




فرماندار شهرستان قرچک نیز در این مراسم گفت: پایه های انقلاب اسلامی ملت ایران به رهبری امام راحل در باورهای دینی بنا شده و این مهم باعث پایداری و حرکت در مسیر رو به رشد آن شده است.


بهمن خطیبی افزود: قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲  در دهه اول محرم ۵۶ سال قبل شکل گرفت و این مهم نشان از این واقعیت دارد که ارزش های قیام عاشورا در لایه های مختلف تاریخ ایران نفوذ کرده است.


وی افزود: در بررسی قیام ها و نهضت هایی نظیر نهضت تنباکو، نهضت مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت، قیام خونین ۱۵ خرداد و نیز پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ یک نکته مشترک وجود دارد و آن باورهای دینی است که تمامی این تحرکات را شکل داد.


خطیبی تصریح کرد: اگر معنویت و غیرت دینی در حرکت انقلابی ملت ایران وجود نداشت، هیچگاه این انقلاب به پیروزی نمی رسید و در صورت پیروزی این مسیر رو به رشد و تعالی را ادامه نمی داد.


به گزارش ایرنا در ۱۵ خرداد سال ۴۲، هفت نفر از جوانان دشت ورامین به نام های های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به دست نیروهای ستم شاهی درجه رفیع شهادت نائل آمدند.


تهرام/۷۲۵۴/ ۱۰۰۸