عباس میرزاد روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان حاجی آباد اظهار داشت: باید دستگاههای سمپاش از دو به شش دستگاه افزایش یابد و هواپیماهای سمپاشی نیز تا پایان فصل هجوم ملخها در منطقه فعال باشند.
وی با اشاره به پیش بینی سطح ۳۰ هزار هکتاری در معرض هجوم ملخ توسط جهاد کشاورزی، گفت: باید در تمامی سطح ۳۰ هزار هکتاری که پیش بینی شده و احتمالاً در معرض هجوم ملخ قرار خواهند گرفت، مبارزه کامل صورت گیرد
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تاکید کرد: به منظور تسریع در مقابله با ملخها در شهرستان حاجی آباد علاوه بر بسیج عمومی مردم شهرستان، دهیاران نیز باید تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار جهاد کشاورزی قرار دهند.
میرزاد سازمان جهاد کشاورزی را به عنوان متولی اصلی مبارزه با هجوم ملخها اعلام کرد و گفت: جهاد کشاورزی با هماهنگی فرمانداری اطلاعات مربوط به مقابله با ملخها را به صورت روزانه دو بار از طریق صداوسیما، رسانهها و فضای مجازی به اطلاع مردم برساند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تصریح کرد: تمامی دستگاههای مرتبط برای مقابله تا پایان فصل هجوم ملخهای صحرایی به زمینهای کشاورزی شهرستان حاجی آباد، در آمادگی کامل خواهند بود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اردیبهشت ماه امسال به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از نیمی از مبارزه صورت گرفته علیه آفت خطرناک ملخ صحرایی در کشور در این استان انجام شده است.
حمید دولتی با بیان اینکه جهت بادهای خلیج فارس از اواسط فروردین ماه به شمال شرقی تغییر پیدا کرده افزود: به همین دلیل بزرگترین دستههای ملخ صحرایی ازعربستان، امارات، قطر و بحرین مستقیم به سمت ایران و استانهای بوشهر و سیستان و بلوچستان وارد شده که قلب و محل ریزش اصلی آنها استان هرمزگان است.
وی از هرمزگان به عنوان خط مقدم ریزش دستههای میلیونی ملخهای صحرایی مهاجم نام برد و تاکید کرد: مبارزه همه جانبه از سوی گروههای سازماندهی شده با کمک مردم باعث شد تا بخش زیادی از این آفت و پورههای آن قبل از حمله به زمینهای کشاورزی نابود شوند.
در اطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات آمده است: هم اکنون کار مبارزه با ملخهای صحرایی مهاجم در شش استان جنوبی کشور با استفاده از ۱۰ فروند هواپیمای سم پاش، صدها سم پاش انفرادی و وانتی از زمین و هوا در حال انجام است.
دراین اطلاعات با اشاره به اهمیت مبارزه با آفت ملخ صحرایی در شش استان جنوبی کشور بیان شده است: ۳۸ درصد جنگلها و بیشه زارها، ۲۱ درصد باغها و مزارع و ۳۶ درصد تولید محصولات زراعی و باغی و همچنین ۲۱ درصد مراتع درجه یک و دو کشور در خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان کرمان قرار دارند.
این سازمان اعلام کرده است: در راستای مبارزه باملخ های صحرایی مهاجم در سه ماهه گذشته اضافه بر تأمین تجهیزات مبلغ ۷۰ میلیارد ریال بودجه نیز به شش استان ذکرشده اختصاص یافته است.
از ملخ صحرایی مهاجم به عنوان آفتی نابودگر و همه چیز خور نام برده شده که اگربه موقع با آن مبارزه نشود در کمتر از یک ماه با تخم ریزی دستههای میلیونی سطح آلودگی آنها دهها برابر افزایش مییابد که مبارزه با آنها نیاز به هزینههای هنگفتی دارد.
شهرستان حاجی آباد در ۱۷۰ کیلومتری شمال بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و از جمله قطبهای کشاورزی این استان است.
۷۱۹۸/۶۰۴۸