اصفهان- ایرنا- نعطیلات پایان ماه مبارک رمضان سال‌های اخیر، آغاز یک فرصت برای نشاط و تازه شدن در دل طبیعت همراه با گردش و تفریح، در خطه سرسبز و کوهستانی سمیرم هزار چشمه شده است.

خطه ای خوش با طبیعتی بکر و سبز و خنک که امسال و با وجود بارش‌های خوب و پر برکت فروردین ماه، سرسبزی و سرزندگی دوچندانی را نسبت به سال‌های گذشته به مردم و مسافران بهار و تابستان پیش رو پیشکش می‌کند.


در این سال‌ها که ماه رمضان قمری در فصل بهار و تابستان سال خورشیدی واقع شده، سرازیر شدن مردمان و مسافران به سمت سرزمین هزار چشمگان را بیش از پیش شاهد هستیم. گردشگرانی که پلاک ماشین آنها نشان می‌دهد بیشتر آنها از استان تهران هستند. گردشگران استان‌های بوشهر، خوزستان، یزد، البرز، فارس و سایر شهرهای استان اصفهان نیز این روزها سمیرم را برای گردش و تفریحشان انتخاب کرده‌اند.


معاون شهردار سمیرم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه ظرفیت‌ها برای پذیرایی از مسافران در تعطیلات عید فطر آماده و مهیا شده ست.


مرتضی افشاری اظهار داشت: ظرفیت مسافری و خودرویی آبشار سمیرم با یکهزار خودرو، به عنوان نگین گردشگری این شهرستان از همان ساعت‌های ابتدایی روز عید فطر تکمیل شده است.


به گفته وی حجم مسافر در این روزها بقدری زیاد است که ما مجبور هستیم مسافران عزیز را به سمت محل‌های دیگر توریستی شهر و شهرستان هدایت و دعوت کنیم.


وی خاطرنشان کرد: محوطه شهرداری به منظور اسکان چادرهای مسافرتی و پارک دریاچه در مرکز شهر سمیرم نیز فضای مناسبی برای مردم و مسافران این روزهاست.


معاون شهردار سمیرم اضافه کرد: امسال حجم آب بند آبی پارک دریاچه خوب بوده و سرریز شده و امکانات رفاهی و سرگرمی خوبی در این مکان برای مردم تدارک دیده‌ایم.


افشاری با بیان اینکه بخشی از سکوها و صخره‌های پارک تقرچه بر اثر سیلاب‌های فروردین ماه تخریب شدند، ادامه داد: این پارک برای فصل تابستان آمادگی پذیرایی و اسکان موقت گردشگران را خواهد داشت.


رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت: آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) در ورودی شهر برای میزبانی از مسافران و زائران امکانات خوبی دارد.


امیرارسلان جباری خاطر نشان کرد: علاوه بر این امامزاده پنج تن و امامزاده معصومه خاتون شهر ونک در مرکز و غرب سمیرم شهر دارای خانه مسافرهای مناسب برای اسکان زائران است.


وی تصریح کرد: امامزاده زید بن علی (ع) مقصد اصلی مردم و افراد محلی است و فضای سبز اطراف این منطقه نیز مورد استفاده عموم مردم و مسافران است.


معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم هم به خبرنگار ایرنا گفت: سمیرم در این روزها شاهد بیشترین تعداد و حجم مسافر و گردشگر در طول سال است.


سجاد افشاری خاطر نشان کرد: تردد بالای خودرویی از ظهر روز سه شنبه هفته جاری تا پایان تعطیلات عید فطر نشان از انتخاب سمیرم به عنوان مقصد اول مردم استان اصفهان و استان‌های همجوار، برای گذران تعطیلات دارد.


وی افزود: معرفی روستاهای نمونه گردشگری همچون مهرگِرد در شمال و خفر و سیور در جنوب این شهرستان و استقبال گردشگران از این مکان‌ها ضرورت تأمین امکانات و زیرساخت‌های بیشتر گردشگری و توسعه این صنعت را دو چندان کرده است.


به گفته افشاری، میراث فرهنگی و گردشگری سمیرم در سال‌های گذشته زیربناها و زیرساخت‌های خوبی در این روستاها و مناطق نمونه گردشگری با همکاری مردم و دهیاران و شوراها، ایجاد و فراهم کرده است.


وی اظهار داشت: علاوه بر این مناطق و روستاها، عشایر و ظرفیت خوب گردشگری و صنایع دستی و بومی این جامعه بزرگ ایلاتی بویژه در فصل بهار و تابستان پدیده زیبای گردشگری عشایری را شکل داده که بخشی از آن در چند کمپ عشایری سمیرم قابل دسترسی و بازدید عمومی است.


معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم به فعالیت فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های متعدد گلیم، جاجیم و سایر صنایع محلی دستی در شهر سمیرم اشاره کرد و گفت: امسال موزه هنر و صنایع دستی این شهر در دو محل حمام سابق محله قلعه و حمام خانعلی نیز آماده بازدید عمومی است.


جمع زیادی مشغول خرید لواشک، کشک، عسل، سرکه سیب، قارا و گیاهان دارویی و خوراکی از غرفه‌ها و مغازه‌های جای جای سمیرم هستند. برخی نیز سراغ گوشت تازه گوسفندی عشایر ییلاق را می‌گیرند و از قیمت آن سوال می‌کنند. عده‌ای هم مشغول عکس گرفتن از بلندای چشم نواز پارک نارین قلعه بر فراز پارک تقرچه اند.


رودخانه کزِن و حسین آباد در شمال، رودخانه شمس آباد و چشمه ناز در غرب، سد حنا در شرق و روستاها، باغ‌ها، چشمه‌ها و رودخانه‌های بی بی سیدان، بابازرنگ، آب ملخ، خفر، سیور، رودآباد، خینه، دنگزلو و نُقل در بخش‌های سه گانه پادنای بزرگ، دیگر طبیعت گاه‌های خدادادی این خطه خوش آب و هوا نیز، پذیرای مسافران است.


از جمله آثار تاریخی و طبیعی سمیرم پارک تخت قراچه، چشمه 'خوانسار'، تخت سلیمان آب ملخ، 'حمام کمال الملک وزیر'، 'تل شاهی و وزیری'، 'قلعه بهمن'، آبشار 'خفر'، آبشار سمیرم، چشمه ' ناز ونک'، 'تالاب خان وردشت'، آبشار 'بی بی سیدان'، چشمه'بابا زرنگ کمه'، چشمه 'نوول' غار 'دنگزلو'، 'لای سرخ دنا' و 'امامزادگان ابراهیم، زید ابن علی، سیداحمد و سید محمد خفر، بی بی ناز خاتون و بی بی گل خاتون کمه و حنا' است.


شهرستان کوهستانی و معتدل سمیرم دارای ۱۰۰ هزار جمعیت است که در جنوب استان اصفهان، شمال یاسوج، شرق اقلید و آباده استان فارس و غرب لُردگان استان چهارمحال و بختیاری واقع است.


۷۱۴۷/‏۶۰۲۶/‏