کرمان - ایرنا - مدیرکل فنی و حرفه ای استان کرمان گفت: آموزش‌های فنی و حرفه ای باید توسط دستگاه‌های اجرایی ساماندهی شود تا از موازی کاری جلوگیری به عمل آمده و ارائه آموزش‌های مهارتی با توجه به نیازسنجی‌ها و پتانسیل‌های هر منطقه انجام شود.

محمدرضا جهانگیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متناسب با نیاز و ظرفیت‌های هر شهرستان و با هدفمندسازی آموزش‌های فنی و حرفه ای در راستای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی شهرستان‌ها گام‌های مؤثری برداشته خواهد شد.


وی تصریح کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، فرد را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار آماده می‌کند و یا کارایی و توانایی او را در انجام آنها افزایش می‌دهند، اما فقدان پل‌های ارتباطی بین مراکز آموزشی و مراکز صنعتی جامعه موجب می‌شود مراکز آموزشی به تربیت نیروهایی بپردازد که چندان مورد نیاز بخش‌های تولیدی جامعه نباشد.


مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان کرمان با اشاره به ظرفیت بالقوه و بالفعل در جذب نیروی انسانی بازار کار کشور اظهار داشت: آموزش و کسب و کار از دیدگاه مثبت هنگامی پدیدار می‌شود که ساختار اقتصادی کشور توان جذب نیروی انسانی ماهر و متخصص را در زمینه‌های گوناگون و مختلف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت فراهم آورد.


وی تاکید کرد: آموزش‌های فنی و حرفه ای به دلیل توأم کردن آموزش‌های نظری و عملی از توانایی زیادی در تشکیل سرمایه انسانی و تربیت کارگر دانش مدار برخوردار است.


جهانگیری افزود: با توجه به نقش موثر سازمان آموزش فنی و حرفه ای در راهبری اجرای آموزشهای اثربخش مورد نیاز بازار کار به نظر می رسد باید در هر منطقه با توجه به پتانیسلهای موجود، ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای تحت لوای برنامه های کلان و راهبردی سازمان متبوع اقدام به برنامه ریزی بومی و منطقه ای کنند.


وی با اشاره به پتانسیل و ظرفیت های کرمان تصریح کرد: این استان با دارا بودن ۱۱.۳ درصد از خاک ایران، به عنوان وسیع‌ترین استان کشور در مرکز منطقه‌ای جنوب کشور واقع شده و ۷۰ درصد از جمعیت سه میلیون نفر و ۱۰۰ هزار نفری استان در سن کار قرار دارند.


مدیرکل فنی و حرفه ای استان کرمان ادامه داد: اما خروج قابل توجه سرمایه و منابع مالی حاصل از محصولات کشاورزی و معدنی ثروت آفرین (مانند پسته و معادن فلزی)، مانع اصلی تجمع منابع مالی در استان شده و بخش‌های خدماتی استان نیز هنوز به بلوغ، انسجام و خودباوری کافی در جهت کسب سهم کافی از گردش مالی و اشتغال نرسیده‌اند.


وی گفت: با بررسی کسب و کارهای مناطق مختلف استان کرمان، ۳۲ رسته شغلی با حدود ۴۵۵ هزار نفر شاغل شناسایی شد که ۶۷ درصد اشتغال استان را در بر می‌گیرد و به عنوان هدف اول در توسعه کسب وکار و اشتغال استان مدنظر قرار گرفتند.


جهانگیری اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در شرایط حاضر بر آموزش نیروی انسانی به منظور تربیت نیروی کار ماهر و در واقع بر کیفیت ارائه این خدمات که باید منجر به اشتغال گردند متمرکز است، در سال گذشته تعداد ۴۳ هزار و ۸۰۶ نفر در ۲۲ مرکز دولتی و ۷۵۶ آموزشگاه آزاد آموزش های مهارتی را در استان کرمان فرا گرفتند.


۷۴۳۷/‌۳۰۲۹/‌