میرصمد سیدموسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سال گذشته ۲۱۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری در آذربایجان غربی اختصاص یافته بود که امسال حدود ۲۹۰ میلیارد ریال به این رقم اضافه شده است.
وی از ابلاغ این اعتبار خبر داد و اضافه کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده، طرحهای آبخیزداری تدوینی طی سال جاری حداکثر تا آذر امسال باید پایان یابد.
وی بیان کرد: در سال جاری عملیات آبخیزداری در ۲۷ حوزه شمال، جنوب و مرکز آذربایجان غربی مطالعه شده که به اجرا در میآید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: طرحهای آبخیزداری مربوط به سال گذشته، در حال حاضر با پیشرفت ۹۷ درصدی برخوردار است.
سیدموسوی گفت: عملیات آبخیزداری طی سال گذشته شامل اقدامات بیولوژیکی و بیومکانیکی بود که در ۱۳۲ هزار هکتار از عرصههای ملی استان اجرا شد.
وی افزود: ارومیه، خوی، چالدران، ماکو، چایپاره، اشنویه، نقده، تکاب، میاندوآب، بوکان، پیرانشهر، شاهین دژ و سردشت شهرستانهایی بودند که طرحهای آبخیزداری در راستای ذخیره مناسب و کاهش هدررفت آب در استان اجرا شد.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی ۲ هزار و ۷۵۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار عرصه مرتعی است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامه ریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته میشود و میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری میتوان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
آذربایجان غربی از جمله استانهای نیازمند آبخیزداری به شمار میرود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
۸۱۳۷/۷۱۲۹