عزت الله مرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال تراکم پوشش گیاهی و علفزارها، با توجه به بارندگی های سال زراعی و بارشهای خوب بهاره افزایش چشمگیری دارد و این عامل در طبیعت با روند گرمتر شدن هوا در روزها و ماههای آینده، احتمال آتش گرفتنها و ایجاد حریقهای آنی را نیز بالا میبرد.
وی گفت: بخشی از این پوشش گیاهی در حاشیه جادههای اصلی، فرعی و روستایی رشد کردهاند که باید توسط اداره راهداری و حمل و نقل جادهای بریده شود چرا که ته سیگار یا آتش کبریت راننده یا رهگذری عبوری در حاشیه جاده، ممکن است حریق را به عرصه طبیعت بکشاند.
مرادی افزود: بیشتر علفها و پوشش گیاهی روییده در حاشیه جاده آسفالت از نوع پوشش مهاجم هستند یا با گرمتر شدن آب و هوا رو به خشکی میروند و احتمال آتش گرفتن آنها نیز بیشتر میشود.
رییس اداره منابع طبیعی سمیرم یادآور شد: سال گذشته تفاهم نامه حفاظت مشارکتی منابع طبیعی و امور عشایر نیز به امضای این دو نهاد رسید تا حراست از این منابع ملی خدادادی بهتر انجام شود که در این تفاهم نامه که طوایف مختلف عشایری در آن مشارکت دارند ۲۳ هزار هکتار عرصه مرتعی با کمک خود عشایر حفاظت میشود.
وی افزود: در یکی دیگر از بندهای این تفاهم نامه قید شده که اداره منابع طبیعی سوخت عشایر را تامین میکند تا عشایر از سوخت فسیلی استفاده نکنند و در واقع طبیعت را محافظت کنند.
به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم، این تفاهم نامه در مجموع با هدف کمک به بازسازی طرحهای مشارکتی، ارتقاء سطح معیشت بهره برداران، تامین سوخت مورد نیاز عشایر و جلوگیری از تخریب مراتع امضا شده است.
مرادی عنوان کرد: افرادی که تفاهم نامه با آنها منعقد شده است به عنوان مرتع بان انتخاب و با منابع طبیعی در حفظ و نگهداری مراتع همکاری دارند.
وی گفت: اگر مراتع نابود شود اولین گروه و قشری که خسارت میبینند عشایر و مردم محلی هستند، برهمین اساس عشایر باید بیش از پیش با منابع طبیعی برای حفظ این عرصهها تلاش و مشارکت کنند.
شهرستان سمیرم دارای ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل است.
۶۰۲۲/ ۷۱۴۷