تهران- ایرنا- سفرهای دیپلماتیک نخست وزیر ژاپن، وزیر امورخارجه آلمان و مدیر آلمانی اینستکس، در هفته جاری به تهران، مورد توجه و بررسی در رسانه های داخلی قرارگرفته است.

تهران در روزهای پیش رو میزبان مقام‌های بلندپایه‌ای است که از گستره جغرافیایی از اروپا تا شرق آسیا به تهران سفر می‌کنند تا نه تنها مخاطب دیدگاه‌های جمهوری اسلامی پیرامون لزوم حفظ توافق هسته‌ای و یافتن راهکار تحقق منافع اقتصادی‌اش باشند که ایده تقویت و توسعه روابط دوجانبه را با یکدیگر در میان بگذارند.


به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز شنبه ۱۸ خرداد رسانه‌های داخلی نشان می‌دهد که سفر سه روزه "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن به ایران از ۲۲ تا ۲۴ خرداد ادامه خواهد یافت و جمهوری اسلامی ایران پس از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی برای اولین بار شاهد سفر نخست وزیر ژاپن به تهران است. رسانه‌های خبری اعلام کرده‌اند که هدف اصلی سفر شینزو آبه به تهران تلاش برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن است.


همچنین به گزارش این رسانه‌ها، قرار است در هفته پیش رو "هایکو ماس" وزیر امور خارجه آلمان در صدر هیأتی بلندپایه به تهران سفر کند. سفر این دیپلمات ارشد آلمانی به تهران یک روزه خواهد بود. رسانه‌های داخلی پیش‌بینی کردند بررسی آخرین تحولات در ارتباط با موضوع برجام و سازوکار اینستکس از مهم‌ترین محورهای رایزنی این دیپلمات ارشد آلمانی با مقامات تهران باشد.


رسانه‌های داخلی همچنین آورده اند که همزمان با سفر وزیر امور خارجه آلمان "پر فیشر" مدیر آلمانی اینستکس نیز به ایران خواهد آمد. سفر مدیر اینستکس به تهران در حالی صورت می‌گیرد که چندی پیش نیز دیدارهایی بین طرف‌های ایرانی و اروپایی این سازوکار انجام شده بود.


رسانه‌های منتسب به جریان اصلاح طلب با اشاره به اهمیت سفرهای دیپلماتیک آتی به تهران معتقدند: ایران بار دیگر در کانون مذاکرات دیپلماتیک قرار گرفته است. این رسانه‌ها آورده اند: نخست وزیر ژاپن برای میانجیگری به ایران می‌آید.


رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب به اهمیت سفرها ی دیپلماتیک آتی به تهران؛ تبعات تنش بین ایران و آمریکا بر اقتصاد و سیاست ژاپن و بررسی سفر نخست وزیر ژاپن به کشورمان از نگاه یک رسانه عربی اشاره کرده اند.


رسانه‌های منتسب به جریان اصولگرا نیز ضمن اشاره به اهمیت سفرهای آتی دیپلماتیک به تهران به محورهای دیگری همچون هدف از سفر شینزو آبه به ایران؛ چگونگی موفقیت آمیز بودن سفر نخست وزیر ژاپن به کشورمان و واکنش نتانیاهو به سفر شنزوآبه؛ اشاره کرده اند.


به گزارش این رسانه‌ها، نگرانی ژاپنی‌ها از تنش در خلیج فارس به دغدغه‌های اقتصادی آن‌ها و غرب مرتبط است و آلمان از راهبرد جدید ایران در قبال عدم پایبندی به تعهدات اروپایی در برجام نگران هستند.


رسانه‌های اصولگرا نیز به اهمیت سفرهای دیپلماتیک آتی به تهران، پرداخته و معتقدند: با توجه به افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، اهمیت این دیدارها به اندازه‌ای است که ژاپنی‌ها پس از ۴۰ سال و اروپایی‌ها که تا به‌حال هیچ مسئول عالی رتبه‌ای به تهران اعزام نکرده بودند، حاضر شده‌اند در بالاترین سطوح وارد میدان شوند.


رسانه‌های اصلاح طلب


برخی از عبارات کانونی استفاده شده در این رسانه‌ها عبارتند از: نخست وزیر ژاپن برای میانجیگری به ایران می‌آید؛ ژاپن همواره بر اهمیت وجود ثبات و امنیت در خاورمیانه تاکید داشته است؛ احتمالاً نخست وزیر ژاپن حامل پیامی از سوی آمریکا برای مقامات تهران خواهد بود؛ هرگونه تنش بین روابط ایران و آمریکا و کشورهای منطقه می‌تواند تبعات اقتصادی و سیاسی برای ژاپن به همراه داشته باشد؛ اجازه مخفیانه ترامپ به ژاپن و کره جنوبی برای خرید نفت ایران.


بررسی اهمیت سفرهای دیپلماتیک آتی به تهران


روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان "واسطه‌ای از سرزمین آفتاب تابان" نوشت: نخست وزیر ژاپن برای میانجیگری به ایران می‌آید. تاکنون در مورد سفر نخست وزیر ژاپن به تهران نظرات مختلفی از سوی کارشناسان مطرح شده و همگی بر اهمیت فوق‌العاده این سفر تاکید کرده‌اند. برخی از تحلیلگران معتقدند که در این سفر شینزو آبه که از روابط خوبی با ترامپ نیز برخوردار است تلاش خواهد کرد که تهران و واشنگتن را متقاعد کند که به مذاکرات مستقیم با یکدیگر بازگردند و بدون پیش شرط در راستای کاهش تنش‌ها مجدداً بر سر میز مذاکره حضور یابند. برخی نیز معتقد هستند که احتمالاً نخست وزیر ژاپن حامل پیامی از سوی آمریکا برای مقامات تهران خواهد بود. در همین راستا باید به این موضوع توجه داشت که ژاپن همواره بر اهمیت وجود ثبات و امنیت در خاورمیانه تاکید داشته چرا که بخش اعظمی از نیازهای نفتی‌اش را از این منطقه تأمین می‌کند و توکیو از مشتریان قدیمی نفت ایران محسوب می‌شود.


سفر نخست وزیر ژاپن به ایران همزمان با نودمین سال آغاز روابط دیپلماتیک میان تهران و توکیو انجام می‌شود و شینزو آبه در جریان سفر دو روزه به تهران قرار است با حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و مقام معظم رهبری دیدار و رایزنی کند. در حالی رسانه‌های خبری اعلام کرده‌اند که هدف اصلی سفر شینزو آبه به تهران تلاش برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن و متقاعد کردن دو کشور برای بازگشت به میز مذاکره است.



آفتاب یزد نیز در گزارشی نوشت: بسیاری دلیل این سفر را میانجیگری میان ایران و آمریکا توسط ژاپن توصیف می‌کنند. موضوعی که باعث شده است تا برای نخستین بار پس ازانقلاب یک مقام ژاپنی در قامت نخست وزیر راهی ایران شود. بسیاری مراودات خوب ژاپن با آمریکا و البته تعاملات اقتصادی سیاسی مطلوب این کشوربا ایران را دلیل ایفای نقش ژاپن به عنوان میانجی توصیف می‌کنند. سفر آبه به ایران بعد از دیدار و مذاکرات او با دونالد ترامپ و هماهنگی‌هایی دراین ارتباط صورت می‌گیرد.



روزنامه مردم سالاری در مطلبی با عنوان "ترافیک دیپلماتیک در راه تهران" به نقل از ایسنا، آورده است: این سفر در زمانی صورت می‌گیرد که شاهد بالا رفتن سطح اختلافات میان تهران و واشنگتن هستیم و حدود ده روز پیش ترامپ در جریان سفر به ژاپن از تصمیم شینزو آبه برای سفر به تهران استقبال و از آن حمایت کرد.


شینزو آبه اولین نخست وزیر ژاپن است که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به تهران سفر می‌کند. تاکنون در مورد سفر نخست وزیر ژاپن به تهران نظرات مختلفی از سوی کارشناسان مطرح شده و همگی بر اهمیت فوق‌العاده این سفر تاکید کرده‌اند. برخی از تحلیلگران معتقدند که در این سفر شینزو آبه که از روابط خوبی با ترامپ نیز برخوردار است تلاش خواهد کرد که تهران و واشنگتن را متقاعد کند که به مذاکرات مستقیم با یکدیگر بازگردند و بدون پیش شرط در راستای کاهش تنش‌ها مجدداً بر سر میز مذاکره حضور یابند. برخی نیز معتقد هستند که احتمالاً نخست وزیر ژاپن حامل پیامی از سوی آمریکا برای مقامات تهران خواهد بود. در همین راستا باید به این موضوع توجه داشت که ژاپن همواره بر اهمیت وجود ثبات و امنیت در خاورمیانه تاکید داشته چرا که بخش اعظمی از نیازهای نفتی‌اش را از این منطقه تأمین می‌کند و توکیو از مشتریان قدیمی نفت ایران محسوب می‌شود.



به گزارش روزنامه آرمان: همچنین بنا بر اعلام دستگاه سیاست خارجی ایران و آلمان قرار است در هفته پیش رو هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه در صدر هیأتی بلندپایه به تهران سفر کند. سفر این دیپلمات ارشد آلمانی به تهران یک روزه خواهد بود و او در جریان سفر به ایران با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود و همچنین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود بررسی آخرین تحولات در ارتباط با موضوع برجام و سازوکار اینستکس از مهم‌ترین محورهای رایزنی این دیپلمات ارشد آلمانی با مقامات تهران در جریان این سفر باشد. سفر وزیر خارجه آلمان به تهران در حالی صورت می‌گیرد که ایران از بیش از یک ماه پیش با کاهش تعهدات برجامی خود به کشورهای عضو برجام فرصت ۶۰ روزه‌ای داد که به تعهدات خود در مقابل ایران که در این توافق بین‌المللی منعقد شده عمل کنند. همزمان با سفر وزیر امور خارجه آلمان پر فیشر مدیر آلمانی اینستکس نیز به ایران خواهد آمد و با همتای ایرانی خود دیدار و آخرین تحولات مربوط به عملیاتی کردن این سازوکار را بررسی خواهد کرد. سفر مدیر اینستکس به تهران در حالی صورت می‌گیرد که چندی پیش نیز دیدارهایی بین طرف‌های ایرانی و اروپایی این سازوکار انجام شده بود. چند روز پیش نیز معاون وزیر امور خارجه آلمان با سفر به تهران با سیدعباس عراقچی همتای ایرانی خود دیدار کرد و تلاش کرد در این سفر مقدمات سفر وزیر امور خارجه آلمان به تهران را فراهم کند.



روزنامه ایران نوشت: ایران بار دیگر در کانون مذاکرات دیپلماتیک قرار گرفته است. در شرایطی که کمپین فشار حداکثری واشنگتن علیه ایران، تأخیر در به جریان افتادن سازوکار مالی اروپایی‌ها و نخستین واکنش تلافی جویانه ایران مبنی بر متوقف کردن بخشی از تعهداتش در چارچوب برجام این توافق بین‌المللی را بیش از گذشته در معرض خطر فروپاشی قرار داده است، مقام‌های عالی رتبه اروپایی و آسیایی راه چاره را در به جریان انداختن کانال مذاکره مؤثر برای تعدیل فضا جست وجو می‌کنند. ضربان مهم این رویکرد را از یک سو سفر مهم و قریب الوقوع شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان به ایران و از سوی دیگر استقبال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از پیشنهاد مذاکره واشنگتن با تهران به صدا درآورده است. گزاره‌ای که کارآمدی آن با وجود پایبندی ایران به نتایج مذاکراتی که پیش از این در به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای تأثیرگذار بود، چندان با واقعیت‌های روی داده در روابط اقتصادی‌اش با کشورهای منظومه غرب منطبق نیست. از این رو بسیاری از ناظران بین‌المللی حضور نخست وزیر ژاپن در تهران را فارغ از رابطه دوجانبه، از منظر کاهش تنش دیپلماتیک ایران و امریکا ارزیابی می‌کنند. وجه دیگر این سفرها را باید در لزوم یافتن راهکارهای مؤثر جهت تحقق بخشیدن به منافع اقتصادی تهران در چارچوب برجام جست وجو کرد.



تبعات تنش بین ایران و آمریکا بر اقتصاد و سیاست ژاپن


"سیاست خارجی ژاپن تحت تأثیر آمریکاست" عنوان مطلبی است که در ستون یادداشت روز، روزنامه آرمان منتشر شده است. در این یادداشت می‌خوانیم: پیش از سفر ترامپ به توکیو، دکتر ظریف به توکیو رفته بود و مجموعه این رفت و آمدها و تحرکات سیاسی نشان می‌دهد که ژاپن با مجوز آمریکا می‌خواهد نقش فعال‌تری را در مدیریت تنش بین ایران و آمریکا ایفا کند. گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد سفر شینزو آبه به تهران مطرح شده و اینکه ایشان حامل چه پیامی است. نکته اصلی که می‌توان در این زمینه مطرح کرد اینکه ژاپن کشوری است که سیاست خارجی‌اش به شدت تحت تأثیر سیاست‌های آمریکا است و در قبال تنش‌های میان ایران و آمریکا همواره مواضع منفعلانه‌ای داشته و در چارچوب سیاست خارجی آمریکا رفتار کرده است. به طور خلاصه روابط ژاپن و ایران در چهار دهه گذشته یک روابط بسیار محافظه‌کارانه بوده است. اکنون نیز با توجه به اینکه افزایش تنش میان ایران و آمریکا و بحران تنش در منطقه خلیج فارس می‌تواند تبعات زیادی به‌خصوص برای ژاپن به عنوان کشوری که یکی از منابع اصلی انرژی‌اش از این منطقه تأمین می‌شود، داشته باشد، هرگونه تنش بین روابط ایران و آمریکا و کشورهای منطقه می‌تواند تبعات اقتصادی و سیاسی برای این کشور به همراه داشته باشد. مجموعه این تحولات و تحرکات نخست وزیر ژاپن را بر آن داشته تا با سفر به تهران بتواند حداقل نقشی میانجی‌گرایانه در تنش‌های ایران و آمریکا داشته باشد تا بلکه از این تنش‌ها بکاهد.



در ستون نقد و نظر روزنامه اعتماد یادداشتی با عنوان "پنجره‌ای رو به «آبه»!" منتشر شده است. «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن که دو هفته پیش با رئیس‌جمهور امریکا گلف بازی کرد، این هفته به تهران می‌آید تا با میانجیگری، تنش بین تهران و واشنگتن را کاهش دهد. آخرین سفر یک نخست‌وزیر ژاپن به تهران، چهل و یک سال پیش و قبل از انقلاب ایران انجام شد. ژاپن بدون مجوز امریکا، وارد این بازی نشده است. این میانجیگری اما چه سودی برای توکیو دارد؟ «آبه» چطور می‌تواند در تهران موفق عمل کند؟ لای یک پنجره نفتی را باز می‌کنم.


ژاپن در دوره ۱۰ ساله ٢٠٠٧ تا ٢٠١٧، حدود ٨٩٠ هزار بشکه از وابستگی‌اش به نفت را کاهش داده است. با این وجود در سال ٢٠١٧، روزانه ٤ میلیون و ١٤٢ هزار بشکه نفت وارد کرده است تا مجموعاً ۱.۶ درصد از واردات نفت جهان در سال ٢٠١٧ توسط این کشور انجام شده باشد. بخش مهمی از نفت وارداتی به ژاپن هم از کشورهای منطقه خلیج‌فارس تأمین شده است. پس احتمال یک تنش فراگیر در منطقه خلیج‌فارس که منجر به ناامنی و بسته شدن تنگه هرمز شود، می‌تواند اقتصاد و صنعت ژاپن را با مشکل جدی مواجه کند. از این‌روست که ژاپنی‌ها تلاش می‌کنند تا سطح تنش را در منطقه کاهش دهند.


از هر دری که با نخست‌وزیر ژاپن مذاکره می‌شود، باید پنجره نفت را هم پیش روی او باز کرد. صریح و شفاف. زبان نفت بین‌المللی و همه فهم است. از «آبه» گرفته تا «ترامپ»!



همچنین به گزارش روزنامه ابتکار، رضا نصری یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی، بر این باور است که: تنش‏زدایی ایران و آمریکا تأثیر ملموسی بر اقتصاد ژاپن دارد. نصری با بیان اینکه مصلحت ژاپن حفظ آرامش و ثبات منطقه است، عنوان کرد: طبق گزارش «ژاپن تایمز» بیش از ۸۰ درصد منابع انرژی ژاپن از تنگه هرمز عبور می‌کند و کوچک‌ترین اختلال در تأمین این منابع هزینه‌های سنگینی برای این کشور صنعتی در پی خواهد داشت. در نتیجه، انگیزه ژاپن برای تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا صرفاً یک انگیزه «سیاسی» یا یک اقدام راهبردی برای ارتقای جایگاه ژاپن در صحنه بین‌المللی نیست. تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا تأثیر جدی و ملموسی بر ثبات اقتصاد ژاپن دارد و این امر باعث می‌شود ژاپن در پی یک راه‌حل پایدار و منصفانه باشد.



بررسی سفر نخست وزیر ژاپن به کشورمان از نگاه یک رسانه عربی


به گزارش تارنمای انتخاب، "رای الیوم" در مطلبی با طرح سوال مبنی بر "شینزو آبه در سفر به تهران چه پیشنهاداتی در آستین دارد؟ / اجازه مخفیانه ترامپ به ژاپن و کره جنوبی برای خرید نفت ایران؟ " نوشت: زمانی که ترامپ به ژاپن سفر کرد، هدفش واداشتن این دولت به میانجی گری بین تهران و واشنگتن و زمینه سازی برای مذاکره دوباره بین این دو بود. در ادامه، نخست وزیر ژاپن از مخالفت با تحریم‌های آمریکا علیه تهران صحبت کرد، که به نظر می‌رسد به سفارش ترامپ و برای به دست آوردن اعتماد ایران بوده است.


نقش نخست وزیر ژاپن، به بحث در مورد مسائل مورد اختلاف بین دو طرف محدود نیست؛ بلکه وی مأمور قانع کردن ایران برای نشستن سر میز مذاکره است؛ از این رو، دلیل سفر ابه به تهران نمی‌تواند بدون ایجاد انگیزه یا عامل محرکی برای ایران در مورد نشستن سر میز مذاکره با واشنگتن باشد. در سایه استواری موضع ایران، گفتگوی مسئولان ایرانی با ابه، نرم و مثبت خواهد بود و دو طرف از ورود به پیچیدگی‌های سیاسی اجتناب کرده و بیشتر بر عقب نشینی‌های واشنگتن، برای تسهیل در روند تصمیم گیری ایران در رابطه با نشستن سر میز مذاکره با آمریکا تمرکز می‌کنند. بدین معنا، انتقاد ژاپن از تحریم‌های آمریکا، ترامپ را مجبور به لغو علنی یا سرّی برخی از انها می‌کند تا ایران راضی به مذاکره شود.



رسانه‌های اصولگرا


برخی از عبارات کانونی استفاده شده در این رسانه‌ها عبارتند از: نگرانی ژاپنی‌ها از تنش در خلیج فارس به دغدغه‌های اقتصادی آن‌ها و غرب مرتبط است و آلمان از راهبرد جدید ایران در قبال عدم پایبندی به تعهدات اروپایی در برجام نگران هستند؛ صورت مسئله برای ایران روشن است و آنچه ژاپن و غرب را واداشته تا در بالاترین سطوح دیپلماسی خود به تهران بیایند، راهبرد مقاومت در مقابل ترامپ و موازنه‌سازی در قبال اروپاست؛ تلاش برای «بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارت‌های وارد شده به ایران» و «رفع تحریم‌های فراسرزمینی واشنگتن علیه کشورمان» که هر دو از اصول مورد پذیرش و تأکید جامعه بین‌المللی است می‌تواند تضمینی برای موفقیت این سفر باشد.».


اهمیت سفرهای دیپلماتیک آتی به تهران


روزنامه جوان در این زمینه یادداشتی با عنوان "چارچوب مذاکره آبه در تهران" منتشر کرده است. در این یادداشت می‌خوانیم: در هفته جاری تهران میزبان وزیر خارجه آلمان و نخست‌وزیر ژاپن خواهد بود تا در مورد کاهش تنش امریکا با تهران و حفظ برجام گفت‌وگوهایی صورت گیرد. اهمیت این دیدارها به اندازه‌ای است که ژاپنی‌ها پس از ۴۰ سال و اروپایی‌ها که تا به‌حال هیچ مسئول عالی رتبه‌ای به تهران اعزام نکرده بودند، حاضر شده‌اند در بالاترین سطوح وارد میدان شوند. ژاپنی‌ها فقط ۵ درصد از نفت خود را از تهران خریداری می‌کنند، ولی ۸۰ درصد نفت خود را از دیگر کشورهای خلیج فارس وارد می‌کنند وآلمان، بالاترین مناسبات پایدار را با تهران در ۴۰ سال گذشته نسبت به بقیه کشورهای اروپایی داشته است. نگرانی ژاپنی‌ها از تنش در خلیج فارس به دغدغه‌های اقتصادی آن‌ها و غرب مرتبط است و آلمان از راهبرد جدید ایران در قبال عدم پایبندی به تعهدات اروپایی در برجام نگران هستند.


صورت مسئله برای ایران روشن است و آنچه ژاپن و غرب را واداشته تا در بالاترین سطوح دیپلماسی خود به تهران بیایند، راهبرد مقاومت در مقابل ترامپ و موازنه‌سازی در قبال اروپاست تا به تعهدات خود عمل کند و این راهبرد ایرانی کارکردهای خود را به خوبی در مواضع امریکا نشان داده و از سوی دیگر نفاق و خباثت اروپایی‌ها را علنی کرده است. تأکید بر راهبردهای ایرانی در خلیج فارس و دریای عمان و مجبور کردن اروپا به اجرای تعهدات مالی و تجاری در چارچوب برجام، تنها رویکرد مؤثر برای حفظ منافع ملی و امنیت ملی ایران است که نیاز به مذاکره با ترامپ و حتی اروپا ندارد.


اهداف سفر شینزو آبه به ایران


تسنیم با طرح سوالی مبنی بر "شینزو آبه از سفر به ایران چه هدفی دارد؟ " آورده است: نخست وزیر ژاپن از سفر به ایران به دنبال اهدافی است که حاکی از سیاستهای کشورش در خاورمیانه است. به گزارش تسنیم ژاپن با توجه به حفظ رابطه نزدیک خود با ایران طی سالیان متمادی از یک سو و معرفی خود به عنوان یکی از متحدین آمریکا از سوی دیگر دارای موقعیت منحصر به فردی است و همین موضوع شینزو آبه را به یک میانجی گر مناسب تبدیل کرده است. ترامپ در جریان سفر اخیر خود به ژاپن از ایده آبه برای کمک به حل تنش با ایران استقبال کرد و گفت: من معتقدم ایران مایل به مذاکره است… و اگر آنها به تمایل به مذاکره داشته باشند ما نیز به این موضوع علاقمندیم.


ژاپن با توجه به واردات حجم وسیع نفت از خاورمیانه همواره به دنبال ثبات در این منطقه است، هرچند توکیو تحت فشار آمریکا امسال از خرید نفت ایران امتناع کرده است. ایران همواره یکی از مهمترین تأمین کنندگان نفت ژاپن به شمار رفته است. هرچند درحال حاضر توکیو در بین درگیری ایران و آمریکا گرفتار شده و چاره‌ای جز پذیرفتن سیاستهای آمریکا ندارد اما به نظر این کشورهمچنان سعی در باز نگه داشتن گزینه واردات نفت ایران به منظور جلوگیری از هرگونه وقفه در تأمین نفت از سوی عربستان و امارات دارد.


نتیجه سفر آبه به ایران هرچه که باشد مسلماً شکست بزرگی برای وی به شمار نخواهد رفت. شینزو آبه حتی اگر به دستاورد قابل توجهی نرسد، وی به عنوان یک میانجی گر صلح شناخته خواهد شد. موفقیت در این سفر نیز می‌تواند امتیاز بزرگی برای او در آستانه انتخابات مجلس اولیا ژاپن در تابستان جاری به شمار رود و حتی او را تشویق به برگزاری انتخابات عمومی زودهنگام کند.


صراط نیوز و مشرق نیوز هم این موضوع را به نقل از خبرگزاری تسنیم منتشر کرده اند.



چگونگی موفقیت آمیز بودن سفر نخست وزیر ژاپن به کشورمان


مشرق نیوز در گزارشی "تلاش برای رفع تحریم‌ها" را تضمینی برای سفر «آبه» به ایران، نام برد و به نقل از «کیوان خسروی» سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در یادداشتی درباره سفر نخست وزیر ژاپن نوشت: گفته می‌شود «شینزو آبه» به عنوان میانجی از سوی آمریکا به ایران می‌آید، تلاش برای «بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارت‌های وارد شده به ایران» و «رفع تحریم‌های فراسرزمینی واشنگتن علیه کشورمان» که هر دو از اصول مورد پذیرش و تأکید جامعه بین‌المللی است می‌تواند تضمینی برای موفقیت این سفر باشد.»



واکنش نتانیاهو به سفر شنزوآبه


صراط نیوز در مطلبی به "گفت‌وگو تلفنی نتانیاهو با نخست وزیر ژاپن پیش از سفر به ایران" اشاره کرد و آورده است: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی امروز جمعه با «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن که قرار است به زودی به تهران سفر کند تلفنی گفت‌وگو کرد. به نوشته رسانه‌های صهیونیستی «آبه»، بنیامین نتانیاهو را در جریان سفر خود قرار داد و نتانیاهو گفت لازم است جهان فشار علیه ایران را حفظ کند.


گروه نشریات خبری


پژوهشم **۳۲۱۱**۱۱۸۱