روح الله عزیزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا جمعیت کنونی کل و بز منطقه حفاظت شده خائیز را بیش از یک هزار و ۵۰۰ رأس دانست و گفت: امسال با مشاهده چهار قلوزایی در این منطقه و پوشش گیاهی و مرتعی خوب تا حدود زیادی جمعیت کل و بز افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت کل و بز منطقه حفاظت شده خائیز بیان کرد: پیش بینی میشود تعداد کل و بزهای این منطقه تا یک هزار و ۸۰۰ رأس افزایش یابد.
عزیزی وجود چهار قلاده پلنگ ایرنی، هشت قطعه کاراکال، چهار قلاده کفتار و شش گرگ را نیز از دیگر ظرفیتهای زیست محیطی خائیز ذکر کرد.
وی امنیت و آرامش حاکم بر منطقه حفاظت شده خائیز را نشان از تلاش شبانه روزی محیط بانان دانست و گفت: همکاری مردم نیز در این سالها در حفاظت و افزایش زیست محیط منطقه نقش مهمی داشته است.
عزیزی عنوان کرد: شرایط خوب آب و هوایی شهرستان کهگیلویه، وجود پوشش گیاهی مناسب بهاری در منطقه جهت تغذیه طبیعی حیات وحش و ایجاد امنیت و آرامش برای حیات وحش نقش مهمی نیز در افزایش جمعیت حیات وحش داشته است.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از پراکنش وحوش در فصل بعد از زایمان، هشت نیروی محیط بان به صورت مستمر و شبانه روزی از این منطقه حفاظت میکنند.
عزیزی افزود: امسال فصل زایش زیستمندان در منطقه حفاظت شده خائیز از اواخر فروردین تا اوایل خرداد و سرشماری آنها نیز در آبان ماه فصل جفت گیری نیز انجام میشود.
وی اضافه کرد: منطقه حفاظت شده خائیز به علت داشتن شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص دارای زیستگاههای مختلف با گونههای متنوع گیاهی و جانوری است که نیازمند توجه بیشتر در حفظ این ارزشها است.
منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بالغ بر ۳۳ هزارو ۳۸۵ هکتار دارای پوشش گیاهی بلوط، بنه، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونههایی از خانواده گندمیان است.
گونههای جانوری این منطقه شامل شامل کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه است.
منطقه خائیز در حوزه استحفاظی شهرستانهای گچساران، کهگیلویه و بهبهان در سال ۷۷ در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
این منطقه با ویژگیهای طبیعی تپههای ماهوری، کوهستانی و صخرهای با بارش سالیانه حداقل ۲۵۰ و حداکثر ۶۷۰ میلی متر و ارتفاع یک هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا در محدوده گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
/ ۱۶۶۲/۷۵۳۱/