به گزارش ایرنا، این نمایشگاه تا ۲۳ خرداد امسال در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز در معرض دید عموم قرار دارد و در آن ١٦٥ اثر در رشته نستعلیق و در قالبهای چلیپا، کتابت و سیاه مشق از ١٣٠ هنرمند خوشنویس ١٧ استان کشور به نمایش گذاشته شده است.
بنابراین گزارش ٢٦ اثر از آثار یاد شده از اساتید و مهمانان کنگره، ٢٥ اثر خارج از موضوع جشنواره و بقیه آثار با موضوع شعر در وصف میرعلی تبریزی است.
گفتنی است در راستای ارج نهادن به مقام شامخ «میرعلی تبریزی»، مبدع خط نستعلیق، و آشنایی نسل جوان با گنجینههای ارزشمند و مفاخر هنری که از سرمایههای ملی و معنوی کشور هستند، اختتامیه کنگره علمی و هنری میرعلی تبریزی ۲۳ خرداد برگزار و در آن ۱۵ نفر به عنوان نفرات برتر معرفی میشوند.
اشاعه و ترویج هنر خوشنویسی و فرهنگ اسلامی، گسترش فعالیتهای فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و رقابت سازنده بین هنرمندان، تبادل تجربیات مفید و ارزنده بین خوشنویسان کشور، ایجاد زمینه برای علاقهمندی جوانان به هنر، ارجگذاری به مفاخر و هنرمندان و شناسایی و معرفی استعدادهای هنری از مهمترین اهداف این کنگره محسوب میشود.
کنگره یاد شده در ۲ بخش علمی و هنری برگزار میشود که بخش علمی شامل مقالات علمی در قالب محورهایی شامل میرعلی تبریزی واضع خط نستعلیق و شاگردان و رهروان او، خط نستعلیق و هویت ایرانی اسلامی، تبریز خاستگاه خط نستعلیق و بزرگان نستعلیق نویس تأثیرگذار تبریزی، مفاخر نستعلیق نویس ایران و جهان، زیباییشناسی خط نستعلیق و خوشنویسی مکتب تبریز است.
بخش هنری این کنگره نیز شامل بخش رقابتی و بخش کارگاهی است که بخش رقابتی شامل آثار منظوم و منثور خوشنویسی به خط زیبای نستعلیق و نقاشیخط در مورد اشعار و مطالبی است که در رابطه با میرعلی تبریزی سروده و گفته شده است و بخش کارگاهی بهصورت دعوتی و با حضور هنرمندان خوشنویس دارای مدرک فوق ممتاز و ممتاز داخل استان برگزار میشود.
آئین اختتامیه کنگره میرعلی تبریزی ٢٣ خردادماه جاری در تبریز برگزار میشود.
میر علی تبریزی (درگذشت ۸۵۰ ه. ق) با لقب «قُدوة الکُتّاب» (بهمعنی پیشگام خوشنویسان) فرزند میر علی سلطانی از خوشنویسان بهنام و از مفاخر خوشنویسی ایرانی در سده هشتم و نهم هجری (چهاردهم و پانزدهم میلادی) است؛ او را واضع و مبدع خط زیبای نستعلیق میدانند که از قلههای رفیع هنر ایرانی است.
از جزئیات زندگی وی اطلاعات زیادی در دست نیست به جز آنکه مدتی در تبریز میزیسته و وفاتش به سال ۸۵۰ ه. ق (۱۴۴۶-۱۴۴۷ م) اتفاق افتادهاست؛ دانشنامه بریتانیکا تولد او را حدود ۱۳۶۰ و درگذشتش را ۱۴۲۰ میلادی هر دو در تبریز ذکر کردهاست.
در نیمه اول سده نهم دو نفر با نام میرعلی تبریزی میزیستهاند: یکی میرعلی بن الیاس تبریزی و دیگری میرعلی بن حسن تبریزی که میر علی فرزند حسن را بنیانگذار خط نستعلیق میدانند.
۸۰۲۳/۵۱۸