فرامرز مردانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به بارشهای فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری و رویشهای خوب در مراتع و عرصههای ملی و احتمال افزایش وقوع آتش سوزی در این عرصهها، این طرح به منظور جلوگیری و پیشگیری از این حوادث اجرایی شده است.
به گفته وی، این عملیاتها شامل علوفه چینی در مراتع به صورت نواری و سنگ چین کردن، شخم نواری در عرصههای مرتعی در عرصههای مستعد آتش سوزی است.
وی با اشاره به ارائه آموزش به بهره برداران و مرتعداران بر اساس تبصره ۲ بند ۳۸ قانون احیا و واگذاری مراتع به بهره برداران، افزود: واگذاری مراتع مستعد آتش سوزی به بهره برداران برای چرای دام بر اساس ضوابط آغاز شده است.
مردانی اظهار داشت: برای واگذاری اراضی مرتعی جهت چرای دام، ظرفیت سنجی مراتع انجام شده است تا بر اساس ظرفیت مراتع چرای دام انجام شود.
به گفته وی، ۱۷ هزار و ۵۰۰ فقره پروانه چرای دام در استان صادر شده است و اکنون ۲۳ هزار و ۵۰۰ عشایر و روستایی در استان مجوز بهره برداری از منابع طبیعی را دارند.
به گزارش ایرنا، ۸۶ درصد از مساحت یک میلیون و ۶۳۵ هزار هکتاری استان را جنگل و مرتع تشکیل میدهد که ۶۶ درصد این عرصهها در اختیار بهره برداران قرار دارند.
چهارمحال و بختیاری پس از فارس دارای دومین جمعیت عشایری کشور است.
۷۳۶۰/۲۰۹۷