غلامرضا قوسی روز یکشنبه در نشست خبری مجموع سرمایه گذاری و هزینه کرد این طرح ها را ۴۶۸ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان ۸۸ میلیارد ریال سهم خودیاری، ۱۹۶ میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی و ۱۸۳ میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی و بلاعوض تامین شده است.
وی با بیان اینکه با بهره برداری از این پروژه ها بیش از ۱۵ هزار خانوار روستایی و عشایری از مزایای آنها بهره مند خواهند شد گفت: همچنین ایجاد اشتغال مستقیم برای ۳۱۴ نفر و تثبیت سه هزار و ۶۴ اشتغال در بخش کشاورزی استان از دیگر مزایای افتتاح پروژه هاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیشترین پروژه های قابل افتتاح را با ۳۳ مورد مربوط به شهرستان فردوس عنوان کرد و افزود: همچنین بیشترین فراوانی پروژه با ۱۶۱ مورد و سرمایه گذاری ۱۴۲ میلیارد ریال مربوط به حوزه آب و خاک و مدیریت منابع آب و خاک است.
وی بیان کرد: احیا و مرمت قنوات، احداث گلخانه های سبزی و صیفی، کشت حفاظتی، انتقال آب با لوله و اجرای سامانه های آبیاری نوین از جمله عمده پروژه هایی است که همزمان با هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری می رسد.
قوسی گفت: بخش کشاورزی در شرایط کنونی یکی از بهترین بخش ها در مقابله با تحریم هاست که در این زمینه سال های اخیر نیز تولید محصولات رشد خوبی داشته است.
وی افزود: در حال حاضر یکی از سیاست های وزارتخانه خودکفایی در تولید برخی محصولات کشاورزی است که این موضوع مرتب از طریق وزیر جهاد کشاورزی در حال بررسی است.
قوسی اضافه کرد: چهار سال است که در محصول گندم به خودکفایی رسیده ایم و خودکفایی در محصولات گلخانه ای و دانه های روغنی نیز از دیگر اولویت های وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده است.
وی به اعتبارات جهاد کشاورزی استان در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: از محل منابع مختلف اعتبارات قانون بودجه پارسال یک هزار و ۸۵ میلیارد ریال به استان ابلاغ شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: از این میزان ۶۰۷ میلیارد ریال برای اجرای ۴۰۰ پروژه عمرانی به استان اختصاص یافت و هزینه شد.
وی گفت: همچنین پارسال از محل تسهیلات بانکی ۱۰ هزار و ۹۲ میلیارد ریال به استان اختصاص یافت که در این زمینه ۱۳ هزار و ۲۲ طرح تسهیلات دریافت کردند و زمینه اشتغال ۹ هزار و ۴۱۵ نفر نیز در بخش کشاورزی استان فراهم شد.
قوسی اظهار داشت: امسال توسعه کشت های گلخانه یکی از شاخص های مهم استان هدف گذاری شده و در این زمینه تعهد استان ۶۰ هکتار است ضمن اینکه در ۴۰ سال گذشته در استان ۶۷ هکتار اجرا شده است.
وی ادامه داد: امسال تاکنون از محل تبصره ۱۸ مبلغ ۳۰ میلیارد تومان در زمینه توسعه کشت های گلخانه ای به استان ابلاغ شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اجرای سامانه های نوین آبیاری را از دیگر شاخص های استان دانست و عنوان کرد: پارسال تعهد ما سه هزار و ۷۰۰ هکتار بود اما تا امروز هفت هزار و ۴۸ هکتار از اراضی مجهز شده اند.
وی اضافه کرد: همچنین اجرای سامانه های نوین آبیاری در سطح ۱۱ هزار هکتار از اراضی استان در حال اجرا است و امسال نیز اجرای هشت هزار و ۷۰۰ هکتار هدف گذاری شده است.
قوسی یادآور شد: تاکنون ۲۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان شامل ۱۶ درصد مجهز به سامانه های نوین آبیاری شده است که امسال به میانگین ۲۲ یا ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.
وی احیا، مرمت و بازگشایی قنوات را از دیگر برنامه های هدف گذاری شده امسال عنوان کرد و افزود: امسال ۱۳.۵ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به استان اختصاص یافت که نشان از افزایش حدود ۶۰ درصدی اعتبار نسبت به سال قبل دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای جبران خسارت های سیل به ۱۳ هزار نفر کشاورز و بهره بردار استان پرداخت شد.
وی ادامه داد: امسال نیز ۹۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت سیل برای استان تصویب شد که تاکنون ۴۷.۵ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
قوسی گفت: سال ۹۶ برای خسارت سرمازدگی ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به هفت هزار و ۲۷۸ نفر کشاورز و بهره بردار پرداخت شده است.
وی بیان کرد: از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری ۱۴۳ میلیارد تومان برای ۶۲۵ طرح کشاورزی پرداخت شد که زمینه ایجاد و تثبیت اشتغال یک هزار و ۹۰۰ نفر نیز در این طرح ها پیش بینی شده است.
۷۵۵۷*۳۰۲۸