تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱

یزد – ایرنا – با وجود تمام مشکلات و فشارهای اقتصادی در ماههای پایانی سال گذشته، تمام شاخص‌ها و نماگرهای مالی و پولی استان یزد در زمستان ۹۷ رشد مطلوبی داشت.

بر اساس آمارهای گزیده شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان یزد -زمستان ١٣٩٧، وضعیت سپرده‌های بخش غیردولتی نزد بانک‌ها در دی ماه ۲۶.۶ درصد، دیداری ۵۸.۹ درصد، غیر دیداری ۲۲.۳ درصد و سایر سپرده‌ها ۲۰.۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن داشته است.


این آمارها در بهمن ماه به ترتیب ۲۶.۵ درصد، ۶۴.۵ درصد، ۲۰.۵ درصد و ۳۵.۴ درصد و در اسفندماه نیز ۲۳.۷ درصد، ۶۷.۸ درصد، ۱۷ درصد و ۲۶.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.


وضعیت سایر شاخص‌های اقتصادی نیز در این فصل، بیانگر آن است که درآمدهای مالیاتی نسبت به فصل قبل (پاییز) ۶۱.۷ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۵.۱ درصد افزایش داشته که سهم مالیات‌های مستقیم ۵۳ و مالیات‌های غیرمستقیم هم ۴۷ درصد اعلام شده است.


در این مقطع زمانی ارزش صادرات استان یزد رشد یافته و نسبت به پاییز همان سال ۳۹.۵ درصد افزایش یافته در حالی که در سوی دیگر، ارزش واردات استان با کاهش ۲.۷ درصدی به ۵۶ میلیون و ۵۵۳ هزار دلار مواجه بوده است.


تعداد و ارزش سهام و حق تقدم معامله شده در زمستان ۹۷ به ترتیب ۲ هزار و ۶۹۱ میلیون سهم و هشت هزار و ۷۴۵ میلیارد ریال بوده که نسبت به فصل قبل ۳۴.۷ و ۳۶.۸ درصد کاهش دارد.


با وجود رشد تولید برخی کالاها و اقلام اساسی در استان همچون گوشت قرمز (۰.۱ رشد نسبت به پاییز) و گوشت مرغ (۳.۲ درصد رشد نسبت به پاییز) باز هم شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهر در اسفندماه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۴۸.۸ درصد رشد یافته است.


اما شاخص مهمی که افزایش آن مطلوب نیست رشد نرخ بیکاری است که در این شاخص، آمارها بیانگر افزایش نرخ بیکاری استان یزد از ۱۲.۹ درصد در پاییز به ۱۳.۱ درصد در زمستان است.


بر این اساس، نرخ بیکاری جوانان ۲۴- ۱۵ ساله در فصل زمستان ۳۲.۴ درصد محاسبه شده است.


۱۹۶۸/‏‬ ۶۱۹۷