سمنان- ایرنا- دانشیار حوزه اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: مسئولان نسبت به ترک خوردگی و فرونشست زمین در مناطق جنوبی سمنان بی تفاوت نباشند.

سعید کامیابی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در ماه های گذشته با بارش پراکنده باران، بسیاری از مدیران دستگاه های اجرایی به این باور رسیدند که دوران خشکسالی در کشور به پایان رسیده، در حالی که اینطور نیست.

وی خاطر نشان کرد: در بسیاری از موارد خسارت بارش های رگباری در مقایسه با خشکسالی به دلیل جاری شدن سیلاب بیشتر است و نباید این بارش های پراکنده مانع اقدام های علمی و ملی برای مهار فرونشست زمین در سمنان شود.

دانشیار حوزه اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان با بیان اینکه پدیده ترک خوردگی زمین در سمنان قابل پیشگیری است، گفت: رفع این چالش نیازمند عزم ملی برای اجرای طرح های آبخوان داری و افزایش پوشش گیاهی است.

کامیابی اضافه کرد: کشور ایران در حصار تغییر اقلیم قرار دارد که با برنامه ریزی اصولی و مدیریتی هدفمند باید به جنگ این پدیده شوم رفت.

وی تصریح کرد: افزایش پوشش گیاهی در عرصه های جنوبی سمنان از دیگر اقدام های مثبت به منظور مقابله با بیابانزایی است و با مدیریت اصولی و تخصیص اعتبار باید برای اجرای این طرح مهم اقدام شود.

دانشیار حوزه اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: براساس ارزیابی های انجام شده، بارش های ملایم در دوره بلند مدت ۳۰ ساله در سمنان کاهش یافته که این امر به افزایش بارش های پراکنده و جاری شدن سیلاب در برخی نقاط استان دامن می زند.

در دوره بلند مدت ۳۰ ساله میزان بارش های ملایم سمنان بیش از ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده که این امر باعث خشکی سفره های آب زیرزمینی و گسترش کانون های فرسایش بادی در فلات مرکزی کشور شده است.
تغییر اقلیم یا قهر طبیعت در چند سال گذشته باعث افزایش سیلاب ها و خسارت های مالی و جانی در منطقه های شهری و روستایی کشور شده است.

۷۳۳۹/۷۴۰۸