بیرجند - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: ۲۰ نشان کیفیت ملی برای صنایع دستی استان در سال های اخیر کسب شده که نسبت به سنوات قبل گام بزرگی بوده است.

حسن رمضانی روز یکشنبه در نشست خبری هفته صنایع دستی اظهار داشت: کسب نشان ملی مرغوبیت در جلب اعتماد مشتریان و فروش محصولات تأثیر بسزایی داشته است.

وی افزود: در چند سال اخیر تعداد کارگاه‌های صنایع دستی استان افزایش چشمگیر داشته و در همه شهرها مجموعه‌های کارگاهی یا تولید انفرادی با حمایت تسهیلات دولتی ایجاد شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته رقم صادرات صنایع دستی استان ۲ میلیون و پنجاه هزار دلار و علیرغم مشکلات اقتصادی اما با توجه به افزایش سفر، فروش صنایع دستی در نوروز امسال مناسب بود که رقم آن به حدود ۲ میلیارد تومان رسید.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی گفت: بازارچه صنایع دستی بیرجند در کاروانسرای امینی بازار مرکزی راه اندازی می‌شود که از محل اعتبارات ملی رقمی برای مرمت آن در نظر گرفته شده و امیدواریم با تخصیص به موقع امسال به اتمام برسد.

وی ادامه داد: در شهرستان بشرویه نیز خانه فیاض بخش به عنوان بازارچه صنایع دستی فعال شده و برای شهرستان فردوس در پارک گردشگری تون احداث بازارچه در نظر گرفته شده که ۱۲۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی برای آن هزینه می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: بازارچه صنایع دستی در شهرستان سرایان احداث شده است و در شهر خضری نیز مراحل پایانی را سپری می‌کند.

وی با اشاره به احداث بازارچه صنایع دستی طبس توسط بخش خصوصی گفت: در شهرهای مود و شوسف هم با همت بخشداری و شهرداری فضاهایی اختصاص یافته که در فروش صنایع دستی کمک بزرگی می‌کند.

رمضانی گفت: در خور موافقت اصولی برای ایجاد بازارچه صادر شده و در خوسف با توجه به موافقت سه جانبه با فرمانداری و بنیاد مسکن زمینی در کوشه اختصاص یافته که اقامتگاه، بازارچه و کارگاه در آن راه اندازی می‌شود.

وی بیان کرد: در شهرستان نهبندان هم زمینی توسط مسکن و شهرسازی اختصاص یافته که به زودی عملیات اجرایی آغاز می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد: با اختصاص اعتبار بازارچه‌های صنایع دستی شهرستان‌های فردوس و بیرجند تا تیر سال آینده به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر آموزش صنایع دستی در شهرستان‌ها ادامه داد: این کار در ایجاد اشتغال به خصوص بین جوانان نقش بسزایی داشته است.

رمضانی بر اهمیت ثبت برند نیز تاکید کرد و گفت: پس از ثبت برند حوله بافی خراشاد، به دنبال افزایش روستاهای ملی در سطح استان هستیم که نایبند با حصیر بافی، خور و خوسف با سنگ‌های قیمتی و پارچه مله پیشنهاد شده و در حال پیگیری است.

وی تجلیل از هنرمندان فعال و پیشکسوتان را از جمله برنامه‌های هفته صنایع دستی در استان برشمرد و گفت: بازارچه‌های موقت فروش صنایع دستی نیز با اولویت بناهای تاریخی به منظور کمک به جذابیت بناهای تاریخی راه اندازی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: دیدار صنعتگران و هنرمندان با استاندار به منظور بیان انتظارات از مجموعه مدیریتی نیز در هفته صنایع دستی دنبال می‌شود.

وی گفت: با افتتاح خانه برک در مود این صنعت فراموش شده توسط ۲۰ کارگاه فعال دوباره احیا می‌شود و همزمان با هفته صنایع دستی بازارچه صنایع دستی روستای جهانی خراشاد کلنگ زنی و جشن جهانی شدن این روستا برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: راه اندازی کارگاه حوله بافی در روستای سرچاه، اجرای طرح «خداقوت صنعتگر» برپایی نمایشگاه عکس سربیشه، راه اندازی کارگاه پخل بافی چاهداشتی و بازارچه‌های موقت در قهستان و اسدیه از دیگر برنامه‌های هفته صنایع دستی در خراسان جنوبی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با تاکید بر اهمیت بسته بندی صنایع دستی افزود: آماده کمک‌های بلاعوض برای بسته بندی مناسب هستیم و متقاضیان از تسهیلات بانکی نیز در این راستا می‌توانند استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین انتظار در حوزه صنایع دستی این است که بخش خصوصی برای بازاریابی به صورت حرفه‌ای وارد عمل شود گفت: تا زمانی که بخش خصوصی فعال صنایع دستی اصول بازار و الزامات را به صورت حرفه‌ای نیاموزد مستقل نخواهد بود و همیشه تابع بخش دولتی است.

رمضانی کارگاه حوله بافی روستای حاجی آباد را نمونه موفق صنعتگران در عرصه بازاریابی معرفی کرد و افزود: این صنعتگر توانسته با ثبت برند حوله بافی و بسته بندی مناسب اقدامات بزرگی در عرصه فروش محصولات انجام دهد.

وی با بیان اینکه برای در اختیار گرفتن بازار باید ارزش افزوده ایجاد شود تاکید کرد: تا زمانی که وارد کننده پارچه باشیم هنوز هم تولیدات صنایع دستی به خصوص در رشته نساجی سنتی می‌تواند رشد پیدا کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: باید تولیدکنندگان از تولید در ابعاد خاص به سمت تولید پارچه رول پیش بروند تا بازار بیشتری در اختیار داشته باشند.


۹۸۹۳*۳۰۲۸