شیراز- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با بیان اینکه تغییر مستلزم قطع امید از دیگران است، تاکید کرد: امروز که به‌شدت در تحریم هستیم به معنای واقعی می‌توانیم از جنبه‌هایی به فرصت سازی بپردازیم و این امکان در بین تولیدات دانش بنیان وجود دارد.

به گزارش ایرنا آیت الله لطف‌الله دژکام، یکشنبه در نشستی با موضوع چالش‌های فعالیت نخبگان و موانع تولید دانش‌بنیان در استان فارس که با حضور جمعی از صاحبان شرکت‌های نوآور فعال در پارک علم و فناوری در شیراز برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب ما صرفاً جنبه سیاسی نداشت و انقلابی اجتماعی و اقتصادی هم بود، هم‌اکنون نیز درحال ادامه همین مسیر هستیم و از همین رو بسیاری مسائل باید در جامعه ما تغییر کند.


وی، با اشاره به برخی از مشکلات مطرح شده در زمینه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: نباید همواره بگوییم که با بیان مشکلات چیزی حل نمی‌شود زیرا تحول اجتماعی، زمان بر است و چنانچه درست برنامه ریزی کنیم این تحول و همچنین حل مشکلات در مدت زمانی کوتاه محقق خواهد شد.


امام جمعه شیراز بیان کرد: تحول و حل مشکلات به اشتراک مساعی و فعالیت جمعی نیاز دارد و به همین سبب باید ارتباط‌ها و همکاری با یکدیگر بیش از پیش افزایش یابد.


آیت الله دژکام ادامه داد: سعی و تلاش در عرصه‌های مختلف باید فرصتی برای ارائه خدمات به کارآفرینان باشد تا مسئولان دانشگاه‌ها، نخبگان و دست اندرکاران پارک‌های فناوری بتوانند باهم فعالیت و دیدگاه‌ها و مشکلاتشان را مطرح کنند و بی شک اشتراک مساعی در چنین فضایی رخ می‌دهد.


وی افزود: امروز به دلیل تحریم‌ها شرکت‌های داخلی باید از اجناس تولید شده ایرانی استفاده کنند و همین موضوع باعث می‌شود اگر کالایی ایرادی داشته باشد، اصلاح شود و از سوی دیگر همین امر منتج به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود.


آیت‌الله دژکام بیان کرد: اکوسیستم (زیست بوم) کارآفرینی و اشتغال مستلزم حمایت استانداری، نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان و رؤسای دانشگاه‌هاست تا در روند توسعه که به گواهی آمارها منفی است، با هم افزایی، تحول مثبت ایجاد شود.


** دانش‌بنیان کردن اقتصاد از محورهای جدی اقتصاد مقاومتی است


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس هم در این نشست با بیان اینکه دانش‌بنیان کردن اقتصاد از محورهای جدی اقتصاد مقاومتی است، گفت: تجارب خوبی در این زمینه در سطح بین‌المللی وجود دارد و هر کشوری که محوریت را بر این موضوع بنا نهاده، شتاب برنامه‌های توسعه‌ای خود را افزایش داده است.


یدالله رحمانی افزود: این موضوع در چشم‌انداز ۱۴۰۴ مورد تاکید قرار گرفته است و در آن بر استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در پیشبرد برنامه‌های استان اشاره شده است و همچنین دولت تدبیر و امید نیز موضوع دانش‌بنیان کردن اقتصاد را در دستور کار قرار داده است.


وی اضافه کرد: در طول فعالیت این دولت نیز در این حوزه شاهد پیشرفت‌های خوبی بوده‌ایم و آمارها بیانگر این است که تعداد واحدهای فناور دو و نیم برابر شده، اشتغال در این واحدها به سه برابر افزایش یافته و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان که در ابتدای دولت در استان فارس تنها هفت شرکت بود به ۱۵۳ شرکت رسیده، همچنین صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان سالانه به هفت میلیون دلار افزایش یافته است.


رحمانی افزود: همچنین در این سال‌ها شرکت‌های موفقی با حمایت‌های صورت گرفته از پارک‌های علم و فناوری خارج شدند، تعداد محصولات تجاری سازی شده از ۱۸۸ محصول به ۲ هزار محصول رسیده است و در مجموعه شاخص‌ها، فارس در بین سایر استان‌های کشور، جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است.


وی، با اشاره به فعالیت حدود ۲۱۱ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در استان فارس گفت: بر این اساس جایگاه کنونی این استان باید طبق ظرفیت‌های موجود به مراتب بهتر شود.


معاون استاندار فارس تاکید کرد: دولت در حد امکانات خود اقداماتی را در این زمینه انجام داده است به عنوان نمونه، مقدمات ساخت سومین کارخانه نوآوری در کشور فراهم شده است و نشست های مشترکی با استانداری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شده است.


وی ادامه داد: همچنین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب کرده است که سه کمیته تخصصی برای بررسی شرکت‌های دانش‌بنیان تصویب شود که نتایج آن در کارگروه اقتصادی دانش‌بنیان استان فارس مطرح خواهد شد.


رحمانی با بیان اینکه در کنار کارگروه بهره‌وری، کارگروه اقتصاد مقاومتی فعال است، بیان کرد: این کارگروه محوریت را به پارک علم و فناوری داده است تا بتوانند با سرعتی مطلوب موانع فروش محصولاتشان را از بین ببرند، در همین زمینه نیز مصوب کردیم دستگاه‌های اجرایی خریدهای خود را از شرکت‌های دانش بنیان انجام دهند.


** ایجاد ساختارهای موقت برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند تامین منابع است


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس همچنین بیان داشت: ایجاد ساختارهای موقت برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند تامین منابع است که هیچ‌یک از دستگاه‌ها و حتی استانداری از آن برخوردار نیست در عین حال می‌توانیم این مسایل را در قوانین بودجه سنواتی پیگیری کنیم.


رحمانی با اشاره به اختصاص مشوق برای تهیه زمین در شهرک‌های صنعتی‌های نیز گفت: برای شرکت‌هایی که بتوانند پیش از موعد مقرر یا در زمان معین به بهره‌برداری برسند بخشودگی ۵۰ تا ۹۰ درصدی اقساط زمین لحاظ می‌شود گرچه در اصل زمین رایگان است و تنها بهای خدمات در قالب قیمت زمین اخذ می‌شود.


۹۸۸۵ / ‏‬ ۶۱۱۸