سعید باستانی در تشریح دستور کار کمیسیون صنایع و معادن گفت: امروز (یکشنبه) ماده ۹ مکرر طرح ساماندهی صنعت خودرو، ازسوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس اصلاح شد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: پیش از اصلاح ماده ۹ مکرر تردد، حمل بار و مسافر ازسوی وسائط نقلیه موتوری در شهرهای بیش از ۱۰۰ هزار نفر ممنوع بود در حالی که پس از اصلاح مقرر شد، تردد و حمل بار و مسافر ازسوی وسائط نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلان شهرها ممنوع شود.
وی اظهارداشت: تعیین سن فرسودگی موضوع این ماده برحسب آییننامهای است که حداکثر باید ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران آماده شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت خاطرنشان کرد: دولت موظف است از محل صرفهجویی حاصل از بهبود و مدیریت مصرف سوخت ناشی از اجرای این قانون، ساز و کار و تسهیلات لازم را برای جایگزینی خودروهای فرسوده، حمل و نقل عمومی با خودروهای نو فراهم کند.
باستانی بیان کرد: تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت در داخل کشور موظفند به ازای تولید هر ۴ دستگاه خودرو یا موتورسیکلت، گواهی اسقاط خودروی معادل را از مرکز اسقاط دریافت کنند و شمارهگذاری خودروها و موتورسیکلت ها منوط به ارائه گواهی اسقاط ازسوی خودروسازان و موتورسیکلت سازان معادل ۲۵ درصد تولید ماهانه است.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: واردکنندگان خودرو و موتورسیکلت موظفند به ازای واردات هر خودرو به تناسب مصرف سوخت، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی، گواهی اسقاط خودروی معادل را دریافت کنند. تعداد گواهی اسقاط به تناسب مصرف سوخت و قیمت خودروی وارداتی توسط سازمان ملی استاندارد تعیین میشود.
شبد **۱۳۷۹**۱۱۰۸