به گزارش خبرنگار ایرنا، شوراها نماد مردم سالاری هستند و بیش از ۲۰ سال از عمر این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد. فرمان تاریخی رهبر کبیر انقلاب مبنی بر تثبیت حاکمیت ملت ایران بر سرنوشت خویش و تشکیل شوراهای اسلامی در نهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ صادر و به صورت فراگیر از سال ۱۳۷۸ در کشور عملیاتی شد.
اکنون با گذشت ۲۰ سال از فعالیت شوراهای شهر و روستاها به اذعان کارشناسان مربوطه، شورا تا رسیدن به جایگاه شایسته و قانونی خود فاصله دارد و این در حالیست که علیرغم تعریف حدود اختیارات قانونی شورا در قانون اساسی، بین اختیارات موجود با اختیارات قانونی فاصله زیادی وجود دارد و تا حدودی دست شوراها در انجام وظایفشان بسته است؛ در این میان وجود اختلاف نظر بین جریانهای مختلف و تسری دادن آن به حوزه شوراها بر کار این نهاد سایه انداخته و گاه مانع فعالیت مطلوب و مورد انتظار آنان برای رشد و توسعه شهر و روستاها شده است.
اکنون این اختلاف نظرهای اعضای شورا در بین اعضای شورای شهر بهشهر هم سایه افکنده و با تقسیم اعضای هفت نفره این شورا در قالب دو گروه سه و چهار نفره اختلاف بر سر بودن یا نبودن شهردار بالاگرفته است، تاجایی که این اختلاف نظرها موجب شده است تا برنامههای شهرداری توسط برخی از اعضای شورای شهر تأیید نشده و در سایه عدم وجود مصوبه، فعالیتهای عمرانی مناسبی در شهر انجام نشود.
انتخاب شهردار از جمله برنامههای مهم شورای پنجم بود که با کش و قوسهای فراوان و حساسیتها و حواشی مختلف، سرانجام از ۲۲ ماه پیش به " یاسر فیروزی " رسید.
اگر چه فعالیت یاسر فیروزی ظاهراً برای برخی از اعضای شورای شهر رضایت بخش نبوده و آنها به دنبال جایگزین برای وی هستند، ولی شهردار بهشهر معتقد است که عدم همراهی برخی از اعضای شورا باعث شده تا بسیاری از برنامههای وی ناکام بماند.
فیروزی در این باره به خبرنگاران گفت: اقتصاد ضعیف، رکود بازار ساخت و ساز و نبود درآمد پایدار موجب شده است تا همچون همه شهرداریهای کشور با بحران اقتصادی رو به رو شویم و عملکردها آن گونه که باید نباشد.
وی افزود: درآمدهای ارزش افزود، پول سوخت و کمیسیون ماده ۱۰۰ در کنار عوارض دریافتی از مردم، از منابع درآمدی است که متأسفانه به خاطر برگزار نشدن جلسات کمیسیون ماده ۱۰۰ موجب شده است که بخشی از این درآمدها ضعیف شود.
شهردار بهشهر با اعلام اینکه طرحهای مختلفی برای تصویب و مصوبه شدن به شورا ارائه اما مصوب نشده است، گفت: همه کارهای اجرایی برای امور شهری نیازمند مصوبه شوراست اما برخی کارشکنیها و شرطهایی که قابلیت اجرایی ندارد، مانع مصوب شدن طرحها میشود.
فیروزی افزود: بیش از یک سال درگیر مصوبههای شورای شهر برای اجرای برخی از پروژهها هستیم اما متأسفانه تنها ظرفیتها سوخته میشود و از مصوبه برای اجرای کار خبری نیست و به نوعی برخی از اعضای شورای شهر بهشهر تلاش دارند که با عدم مصوبه برخی از طرحها همچون اجاره تابلوهای تبلیغاتی، طرح بازارچه گردشگری، طرح گردشگری سالارتپه، تفکیک زباله از مبدا، تبدیل شیرابه به فوم، طرح اجاره گلخانههای شهرداری و غیره، درآمد شهرداری کم و نارضایتی بین کارمندان و شهروندان ایجاد شود.
وی ادامه داد: شورای شهر با رأی مردم انتخاب شده است و در برابر این رأی مسئول است و نباید برخی کارشکنیها، موجب متضرر شدن مردم و شهروندان شود.
یکی از اعضای شورای شهر بهشهر هم در این نشست با اشاره به زمزمههایی مبنی بر وجود اختلاف در بین اعضای شورای شهر بهشهر گفت: اختلافی وجود ندارد، یعنی موضوعی در شورای شهر بهشهر مطرح نمیشود که اختلافی باشد.
پرویز صدیق افزود: مهمترین اختلاف اعضای شورای شهر بر سر شهردار بهشهر و ماندن یا رفتن شهردار است و این در حالیست که در ۲۲ ماه خدمت ایشان، طرحهای بسیار مفیدی اجرایی و دست باندهای مختلف و نامیمون از شهرداری کوتاه و قطع شد.
وی با اعلام اینکه برخی از کمیسیونها در شورای شهر بهشهر، غیر تخصصی است؛ گفت: بنده به عنوان فردی که فارغ التحصیل حقوق است در کمیسیون حقوقی به کارگیری و استفاده نشدم و به عنوان عضو کمیسیون عمران اعلام و انتخاب شدم و علی شکوهی عضو دیگر شورای بهشهر هم به عنوان کاربلد و مهندس عمران، عضو کمیسیون فرهنگی است؛ در حالی که انتظار بود از هر شخصی با توجه به تجربیات در کمیسیون مرتبط به کارگیری شود.
علی شکوهی دیگر عضو شورای شهر بهشهر هم در این نشست با اعلام اینکه از حق و حقوق مردم در شورای شهر بهشهر دفاع میکند، گفت: همدلی و همراهی ما با اعضای شورای شهر تا زمانی است که منافع مردم به خطر نیفتد و اگر منافعی از مردم به خطر بیفتد؛ ساکت نمینشینیم و روشنگری میکنیم.
وی افزود: متأسفانه وجود برخی از اختلافات در شورای شهر بهشهر باعث شد تا منافع شهر به خطر بیفتد و در حالی که جلسات به طور منظم برگزار میشود اما در جلسات مسائل به گونهای مطرح میشود و در صورتجلسه چیز دیگری نوشته میشود و اختلافات مانع رشد شهر است.
شکوهی گفت: تا قبل از عید به دوستان فرصت داده شد و این فرصت تا عید فطر تمدید شد؛ اما از امروز کوتاه نخواهیم آمد و برای حفظ شخصیت و منافع شهروندان سکوت نخواهیم کرد.
شورای شهر بهشهر هفت عضو دارد.
اگر چه شهردار بهشهر و اعضای موافق وی در شورا در یک نشست خبری دیدگاههای خود را در باره وجود اختلاف در شورا و عملکرد شهردار به خبرنگاران ارائه کرده اند، ولی خبرنگار ایرنا به منظور رعایت بی طرفی به سراغ اعضای مخالف شورای شهر نسبت به عملکرد شهردار هم رفت تا نظر آنان را کسب کند.
اسفندیار اسدی از جمله اعضای شورای شهر بهشهر به خبرنگار ایرنا گفت: اختلاف نظرها در همه شوراها وجود دارد و این مساله مختص بهشهر نیست و افراد با نظرات و سلیقههای مختلف در شورا گرد هم آمدند و مسلماً" اختلاف نظر وجود دارد اما در شورا قوانین مشخص است و بر اساس قانون عمل میکنیم.
وی افزود: اینکه شهردار بهشهر میگوید شورا با ما هماهنگ نیست باید گفت که شورا ناظر است و نظارت عام دارد و میتوانیم در همه امورات دخالت داشته باشیم و بر اساس قوانین عمل میکنیم.
اسدی گفت: در مورد پیشنهادات وارد شده به شورا، پیشنهادات در صحن شورا اعلام، بحث و تکمیل میشود و با تکمیل اطلاعات در مورد آن نظرخواهی میشود و وقتی اکثریت اعضا مخالف طرحی باشد مشخصاً" آن طرح مصوب نمیشود.
وی توضیح داد: به عنوان نمونه تونل گل و نور در ورودی بهشهر یکی از طرحهای پیشنهادی شهرداری بود که به دلیل بحث ترافیکی و حمل و نقل مصوب نشد و در هیچ کجای دنیا نداریم که در ورودی شهر چنین پروژهای بدون نظر و کار کارشناسی شورای ترافیک اجرایی شود و این طرح بدون نظر شورای ترافیک بود و رد شد.
اسدی با اعلام اینکه شورا برای مخالفت خود با هر طرح و پیشنهادی که از سوی شهرداری ارائه میشود، دلایل قانونی دارد، گفت: قرار نیست شورا هر طرحی را بدون توجه به قانون مصوب کند.
۷۳۳۲/۱۶۵۴