بیرجند - ایرنا - مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: ۴۱۷ روستای استان در اردیبهشت ماه امسال با تانکر آبرسانی شد و سالانه 4 میلیارد تومان برای آبرسانی سیار به روستاها نیاز داریم.

مهدی صفوی نژاد یکشنبه شب در حاشیه دومین نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان به خبرنگاران افزود: آمار روستاهای آبرسانی سیار با توجه به فصل گرما افزایش می یابد به طوریکه سال گذشته در مردادماه ۵۸۰ روستای استان با تانکر آبرسانی شد.


وی بیان کرد: در زمینه آبرسانی سیار به روستاهای استان ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به پیمانکاران آبرسان بدهکاریم، بدهی سنواتی زیادی در استان داریم که این بدهی ها با اعتبارات سالانه جبران نمی شود.


صفوی نژاد عنوان کرد: سال گذشته به دلیل اینکه تعداد زیادی از روستاهای استان از چرخه آبرسانی سیار حذف شد ۴۰ هزار مترمکعب آب کمتر به روستاهای استان ارسال شده است.


وی با بیان اینکه ۵۳ مجتمع آبرسانی در استان در دست احداث داریم، اضافه کرد: از این تعداد ۳۹ مجتمع با آبرسانی به ۵۰۰ روستا از محل اعتبارات ملی در دست اجراست و از محل این مجتمع‌ها آبرسانی به ۳۷۰ روستا یا به اتمام رسیده و یا تا پایان تیرماه به اتمام می‌رسد.


مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: در مجموع برای اتمام مجتمع‌های آبرسانی استان به ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا این مجتمع‌ها به نتیجه برسد.


صفوی نژاد گفت: سال گذشته خراسان جنوبی با دلیل پراکندگی و وسعت زیاد سه درصد اعتبارات ملی مجموعه را جذب کرد که نسبت به سال ۹۶ یک درصد افزایش یافته است، با دلیل پراکندگی مجتمع‌های آبرسانی نیاز است که به استان توجه ویژه ای شود.


وی افزود: سال گذشته از محل ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار داشته‌ایم و در زمینه جذب این اعتبارات رتبه ششم کشور را کسب کرده‌ایم.


صفوی نژاد عنوان کرد: از محل اعتبارات سال گذشته آبرسانی پایدار به ۲۸ روستای استان تا پایان تیرماه تکمیل و در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.


وی بیان کرد: در ۱۰۴ نقطه استان سیل به زیرساخت‌های مختلف آبرسانی روستایی خسارت وارد کرد، به طور مثال در شهرستان درمیان چاه تامین آب مجموعه مسدود و به موقع لایه روبی شد اما به دلیل دبی پایین این چاه جوابگوی تامین آب مردم منطقه نیست.


مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: ۱۶۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد آب هستند که از این تعداد بیش از ۴۰ روستای در مرکز استان قرار دارند.


وی افزود: حل مشکل کم آبی روستاهای استان نیازمند همت تمام دستگاه‌های اجرایی و کار جهادی است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از مجموع ۴۷ رشته قنات استان که به صورت کامل بر اثر وقوع سیل مسدود شده بود تاکنون ۴۴ رشته قنات بازگشایی و مرمت شده است.


غلامرضا قوسی افزود: در مجموع ۴۱۳ رشته قنات استان در معرض خطر سیل گرفت و بر اثر وقوع سیل از ابتدای سال جاری بیش از ۱۹ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی استان خسارت دید.


وی بیان کرد: در مجموع سه هزار و ۷۴۵ پرونده خسارت در بخش کشاورزی استان تشکیل شده که از این تعداد یک هزار و ۲۸۰ پرونده در سامانه سجاد ثبت اولیه و ۵۱۰ پرونده ثبت نهایی شده است.


وی اظهار داشت: از محل کمک‌های بلاعوض به خسارت دیدگان بخش کشاورزی از محل ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۹۵ میلیارد تومان به خراسان جنوبی ابلاغ شده که تاکنون ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص یافته است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: همچنین پرداخت ۸۷ میلیارد تومان تسهیلات جبران خسارت سیل با کارمزد چهار درصد به هشت بانک عامل استان ابلاغ شده است.


مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از ابتدای سال جاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان توسط کمیته امداد در مناطق سیلزده استان هزینه شد که از این میزان ۲۷۰ میلیون تومان برای تامین کالای اساسی و ضروری، ۷۰ میلیون تومان برای تامین سبد غذایی، ۶۷ میلیون تومان واریز نقدی، ۳۷۰ میلیون تومان پخت و توزیع غذای گرم و بیش از ۵۰۰ میلیون تومان برای بازسازی واحدهای مسکونی اختصاص یافته است.


رضا سلم آبادی با بیان اینکه ۱۱ واحد مسکونی در بشرویه و بخش دستگردان طبس با اعتبار ۳۱۰ میلیون تومان در دست احداث است، اضافه کرد: همچنین احداث چهار واحد شهری در شهرهای بشرویه و قاینات در دست اقدام است.


وی عنوان کرد: برای تعمیر مسکن مددجویان در مناطق سیلزده استان ۴۴۰ میلیون تومان اختصاص داده‌ایم که کار تعمیر اکثر واحدهای مسکونی انجام شده و برخی در حال انجام است.


سلم آبادی گفت: ۲۰۰ میلیون تومان برای بازسازی واحدهای مددجویان در روستای شیرگ آقا اختصاص داده‌ایم و برای مددجویان این روستا ۷۶ میلیون تومان اقلام ضروری زندگی خریداری شده است.


وی همچنین اظهار داشت: سهم شهرستان‌های در زمینه احداث مسکن محرومان مشخص شده و تا ۲ روز آینده ابلاغ می‌شود، در مجموع هفت هزار و ۲۰۰ نفر مددجوی دارای مسکن ناایمن در استان شناسایی شده‌اند.


مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم گفت: از ابتدای سال جاری در سیلاب‌های مختلف سه هزار و ۵۰۰ نفر نیروی امدادی به سیلزدگان امدادرسانی کردند و تنها استانی بودیم که از استان‌های معین کمک نگرفتیم.


محمدرحیم شهریاری افزود: در مجموع تجهیزات امدادی هلال احمر استان در سیل‌های امسال پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خسارت دید که باید اعتبار ویژه ای برای بروز رسانی این تجهیزات پیش بینی شود تا در حوادث احتمالی آینده دچار مشکل نشویم.


۷۵۵۶ * ۶۰۵۴