به گزارش خبرنگار ایرنا، پژمان صالحی فر روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت ۱۴ ژوئن روز جهانی اهدا خون در مرکز سازمان انتقال خون کرمانشاه برگزار شد، افزود: سال گذشته ۸۸ درصد نیاز فرآوردههای خونی بیمارستانها و مراکز درمانی استان در داخل و مابقی نیز از طریق شبکه ملی خون رسانی تأمین شده است.
وی با بیان اینکه همیشه نیاز خونی استانها تا پنج روز آینده در داخل آنها ذخیره شده گفت: مازاد خون اهدا شده در شبکه ملی خون کشور عرضه میشود و به استانهایی که نیاز دارند انتقال مییابد تا همیشه در همه استانها فرآورده خونی وجود داشته باشد.
صالحی فر با اشاره به اینکه بیشترین مصرف کنندگان خونهای اهدایی استان با ۵۵ درصد بانوان هستند، افزود: اما بانوان تنها ۶ درصد اهدا کنندگان خون در استان را تشکیل میدهند.
وی در ادامه اعلام کرد: پنج مرکز ثابت و موقت انتقال خون در استان وجود دارد و در دیگر شهرستانها و شهرهای استان تیمهای انتقال خون، ماهی یک بار برای گرفتن خون افراد اعزام میشوند.
مدیرکل انتقال خون کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود اطلاع رسانی ضعیف و آگاهی کم افراد از مزایای فرادی و اجتماعی اهدای خون، دسترسی ضعیف به مراکز انتقال خون و ترس مردم از اهدای خون ناشی از سرایت بیماری را از جمله دلایل آمار نسبتاً پایین اهدای خون در استان و کشور ذکر کرد.
صالحی فر با بیان اینکه مردم باید از فواید اجتماعی و انسان دوستانه اهدای خون آگاهی یابند گفت: در کشور و استان امکان جدا سازی فرآوردههای خون مانند پلاکت، پلاسما و غیره همزمان با اهدای خون افراد به وجود آمده به این صورت که در این روش فقط از افراد آن فرآوردهای که مورد نیاز است مانند پلاسما گرفته میشود و نیاز نیست حتماً خون کامل اهدا کنند.
صالحی فر در ادامه احداث پالایشگاه خون در کشور را معادل پالایشگاه نفت از نظر درآمد زایی و کمک به صرفه جویی ارز دانست و گفت: فقط از پلاسما خونی میشود ۳۰ نوع دارو استخراج کرد.
وی همچنین از شاخصه بندی و قوانین بهداشتی غربالگری خون در مراکز انتقال خون خبر داد و گفت: تستهای قبل از اهدای خون حتماً با حضور یک پزشک در مراکز انتقال خون از افراد گرفته میشود و اگر افرادی به بیماری خاصی مانند هپاتیت: «ب» و «ث» و اچ آی وی گرفتار باشند از آنها تست گرفته میشود از گرفتن خون آنها خود داری میشود.
او همچنین اهدای خون ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل ۵۰ کیلو گرم وزن اعلام کرد و گفت: افراد میتوانند در سال ۱۲ بار برای اهدای پلاسما، ۲ بار برای اهدای خون اقدام کنند.
** گرفتن ۲ هزار و ۵۰۰ واحد پلاسما اولویت سازمان انتقال خون استان در سال جاری است
مدیر کل انتقال خون کرمانشاه در پایان با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷۰۰ واحد پلاسما معادل ۲۵۰ لیتر در استان از افراد گرفته شده است گفت: هدف سازمان انتقال خون استان افزایش این آمار به ۲ هزار و ۵۰۰ واحد در سال جاری است زیرا پلاسما مهمترین فرآورده خونی مورد استفاده در بیماران خاص مانند هپاتید، هموفیلی، سرطانها و بیماریهای ژنتیکی است.
استان کرمانشاه کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۶۰۰ روستا دارد.
۳۲۰۹/۸۰۶۶