عادل عربی روز دوشنبه در نشست تحلیل ذینفعان تالاب آق گل ملایر بیان کرد: پس از بروز سیلاب فروردین ماه این گونه سخت زی و در معرض انقراض از دل خاک خارج شد.
وی درباره تالاب آق گل بیان کرد: این تالاب پس از یک دهه آبگیری ۱۰۰ درصدی شد و با این وجود وسعت آن از ۲ هزار هکتار به علت تصرف زمین توسط کشاورزان به ۸۳۰ هکتار کاهش یافته است
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه ۴۶ گونه در این تالاب زندگی میکنند گفت: از نظر کنوانسیون رامسر تالاب به عرصههایی اطلاق میشود که آب عامل اصلی شکل گیری محیط زیست و حیات گیاهی و جانوری آن باشد.
عربی ادامه داد: تالابها زمانی به وجود می آیند که پهنه آبی روی عرصهای از خشکی را پوشانده یا در عمق کمی از آن قرار گرفته باشد، پیامد چنین شرایطی سبب پدید آمدن طیف متنوعی از اشکال تالابی است.
وی گفت: تالابها بیشترین تولید و تنوع زیستی را دارند در واقع تالاب ها به علت برخورداری از بخشهای مختلف از پر تولید ترین زیست بومهای جهان هستند و نقش مهمی در تصفیه و پاکسازی آب از مواد دارند.
وی اظهار داشت: تالاب طبیعی و فصلی آق گل حدفاصل استانهای مرکزی و همدان در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شرقی ملایر و یک کیلومتری جنوب شرقی روستای «کردخورد» اسلام آباد قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: با توجه به تغییر مساحت تالاب آق گل در فصول و سالیان مختلف آن را در گروه تالابهای آب شیرین طبقه بندی کردند.
عربی اهداف برگزاری کارگاه برنامه ریزی تالاب آق گل را در گام اول فرایند تدوین برنامه جامع زیست بومی این تالاب عنوان کرد که با مشارکت تمامی ذی نفعان و بهره برداران تالاب با هدف حفاظت، پایداری و مدیریت آن صورت میپذیرد.
وی ادامه داد: در گامهای بعدی سلسله کارگاههای تخصصی تدوین برنامه مدیریتی تالاب که تا مهر ماه در سطح کارشناسی ادامه دارد، برگزار میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان، آشنایی مدیران دستگاههای مرتبط با موضوع تالاب آق گل و دستور همکاری، حضور، مشارکت فعال و ارائه برنامه دستگاه در حوزه تالاب در کارگاه تحلیل ذی نفعان بعدی دانست
عربی، ذی نفعان تالاب آق گل را وزارت نیرو و شرکتهای آب منطقهای هر دو استان از بُعد تأمین حق آبه، تعیین تکلیف چاههای محدوده و حریم تالاب و مسائل حقوقی مرتبط با آن دانست.
وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از بُعد حفاظت و مدیریت، سازمان جنگلها از بُعد نظارت بر اراضی ملی حریم تالاب، سازمان مدیریت و برنامه ریزی به لحاظ تصویب طرح مدیریت تالاب در شورای برنامه ریزی و تأمین اعتبار و قرار گیری موضوع در سند آمایش استان و سازمان جهاد کشاورزی برای مدیریت الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین آبیاری در حوزه آبخیز، ذینفع تالاب آق گل هستند.
عربی بیان کرد: استانداری، فرمانداری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسئولان محلی، سمنهای محلی و تخصصی را از دیگر ذی نفعان تالاب آق گل به شمار میروند.
۷۵۲۶/۲۰۸۷