اوایل سال ۹۷ بود که نماینده سمیرم در مجلس دهم و رییس اداره راه و شهرسازی از تامین اعتبار و آغاز بکار حداث جاده سلامت در شهر سمیرم خبر دادند.
بر همین اساس، کمی بعد و در اواسط فصل تابستان رئیس اداره راه و شهرسازی سمیرم از پیشرفت ۵۰ درصدی این طرح، در مسیر و محدوده منطقه نمونه گردشگری آبشار خبر داد و گفت: عملیات راهسازی و تسطیح این جاده توسط شهرداری، به طول ۲ کیلومتر از میدان مسکن مهر تا ورودی آبشار سمیرم با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.
همان روزها و درست در زمانی که بیشترین تعداد گردشگر و مسافر به سمیرم می آیند و آبشار زیبای این شهر را به عنوان مقصد اولین سیاحت و تفریح خود انتخاب میکنند، شهرداری با بستن ورودی این جاده که در دست زیرسازی بود، مسیر جایگزینی را از بین خانههای مردم در فاز دوم شهرک آبشار انتخاب کرد، تا مسافران از این مسیر به آبشار بروند و برگردند.
کار احداث جاده سلامت همچنان و تا فصل پاییز و آغاز بارشها ادامه داشت اما به یکباره متوقف شد.
شماری از ساکنان حاشیه این جاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نسبت به توقف طرح اعتراض داشتند و خواستار اقدام فوری شهرداری و سایر سازمانهای مرتبط برای تکمیل این جاده شدند.
علی طایی یکی از ساکنان مسیر ورودی به آبشار سمیرم در این رابطه گفت: بیشتر از یکسال از آغاز تخریب جاده آسفالته سابق به بهانه ساخت جاده سلامت میگذرد اما اهالی ساکن محدوده این طرح تنها گرد و خاکش را خوردهاند.
محمد عباسی شهروند دیگر سمیرمی گفت: کار ساخت این جاده به گونهای است که فاصله و ارتفاع دیوار و در حیاط برخی خانهها تا کف جاده اصلی به حدود یک و نیم تا دو متر میرسد.
وی اظهار داشت: این وضعیت مدت هاست ادامه دارد و حتی نمیتوانیم موتور سیلکت خودمان را داخل حیاط منزل ببریم، ماشین که بماند.
فرماندار سمیرم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: امروز در حالی اجرای این طرح متوقف شده که شهردار وقت استعفا کرده است.
محمدرضا عسگریان اظهار داشت: مجری طرح شهرداری است و اعتبار ۲۲ میلیارد ریالی اجرای مرحله اول این جاده را اداره راه و شهرسازی به شهرداری داده است.
وی با بیان اینکه شهردار سابق مشاورانی برای احداث جاده سلامت گرفته و هزینههای زیادی در این بخش کرده است افزود: امروز و با رفتن وی خبری از آن مشاوران نیست و شورای شهر نیز میگوید اعتبار برای ادامه ساخت این جاده، وجود ندارد.
رئیس اداره راه و شهرسازی نیز در همین پیوند خاطر نشان کرد: اعتبار این طرح از محل تبصره عمران و بهسازی شهری در ستاد بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده تصویب شده بود که برای اجرا به شهرداری واگذار شد.
علی رضا طایی افزود: شهرداری سمیرم مدعی است همه ۲۲ میلیارد ریال اعتبار اجرای طرح جاده سلامت را در این مدت هزینه کرده است.
وی با انتقاد از شهردار وقت خاطر نشان کرد: شهرداری فاکتورها و اسنادی در رابطه به هزینه کارهایش هم ارائه کرده اما به نظر میرسد باید این موضوع بیشتر بررسی شود تا مشخص شود، این اعتبار میلیاردی چطور هزینه شده و چرا پیشرفت کار محدود بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر سمیرم نیز همین چند روز قبل در جلسهای در فرمانداری سمیرم گفته بود: ادامه احداث جاده سلامت متوقف شده و شهرداری نیز پولی برای ادامه کار ندارد.
حسن شهبازی از فرمانداری خواست در محل اعتبار تملک داراییهای امسال شهرستان اعتبار کافی برای تکمیل اجرای این طرح در نظر گرفته شود.
وی گفت: کوروش صابری، سرپرست جدید شهرداری سمیرم که با نظر ۴ نفر از اعضای شورای شهر برای تصدی شهردار شدن این شهر به استانداری معرفی شده نیز مورد تأیید قرار گیرد تا کارهای بر زمین مانده با سرعت بهتری انجام شوند.
حالا به نظر میرسد، مقصر یا مقصران کندی یا توقف ساخت جاده سلامت که زمانی با آب و تاب از سوی برخی مسؤولان رسانهای میشد، باید هر چه زودتر کاری کنند و پروژه را به سرانجام برسانند.
نارضایتی اهالی و ساکنان همجوار با آبشار سمیرم از یک سو و تخریب زیرساختها و کارهای انجام شده با توجه به بارشهای رگباری روزانه و همچنین ورود به فصل تعطیلات و تابستان و افزایش تردد مسافران در این مسیر از سوی دیگر، همه و همه نشان از اهمیت تکمیل
این طرح را دارند. قبل از آنکه تابستان و فصل کار در این خطه سردسیر به اتمام برسد و بار دیگر بهانه فصل سرد پیش کشیده نشود.
شهر سمیرم حدود ۲۷ هزار جمعیت دارد و بعنوان مرکز شهرستان دارای ۹ منطقه نمونه گردشگری و صدها طبیعت گاه سرسبز و چشم نواز در دامنه دنا و زاگرس مرکزی است.
۶۰۲۲ / ۷۱۴۷/